Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strauberyyyy

Co za absurd nazywać to pedofilstwem....

Polecane posty

Gość Strauberyyyy
Kotek.. powiedz mi bo już siły nie mam.. Znajdziesz ty w końcu jakieś sensowne argumenty i porozmawiasz jak normalny, tolerancyjny człowiek, czy nadal będziesz wciskać tu swoje nic niewarte wypociny? Z resztą .. Jak już się nie ma czego czepiać to ortografii, gramatyki... Jasne:)

nie jedna 14 zwiazała sie z 18latkiem albo i starszym i gdzie tu jest niby ten problem???krzywda sie komuś stała? a o czym do cholery ma rozmawiac 14 z 14latkiem? o waleniu konia i play station?

Gość Strauberyyyy
Swoją drogą z kotka jest niezły ubaw. Naprawdę usta mi się śmieją gdy czytam to co ona piszę. Ach i nie pisałam, że nie znam prawa jakie obowiązuje w naszym kraju, tylko, że mnie denerwują pewne niedociągnięcia i bezmyślne podejmowanie decyzji w tworzeniu tak ważnej księgi "co wolno polakowi, a czego nie" ... Wybaczcie, ale jeżeli to ma zapobiegać to powiem wam szczerze, że to w wielu przypadkach utrudnia życie, ponieważ jak już dziewczyna zajdzie w ciąże i ma chłopaka, który ją kocha i chcę się nią i dzieckiem zaopiekować i w domu jak i finansowo, to oni go BUCH do pierdla i dziewczyna zostaje z tym sama, a on siedzi tak praktycznie za nic. Ach i jeszcze jestem pewna, że gdyby tę ustawę zmienili, to nagle napalone laski nie rzuciły by się na kogo popadnie i nie zaczęły uprawiać seksu. Zapewniam, że nie każda dziewczyna w moim wieku, bądź starsza jest gotowa na seks i ma takie potrzeby. I to w cale nie zasługa prawa, tylko psychiki.

artefakt pokazalas klase nie ma co,coraz lepiej mi idzie wyprowadzanie ciebie z rownowagi co mnie bawi strasznie i udowadnia twoja przewidywalnosc:) a co do autorki,jakos w poprzednim topiku nie zaprzeczalas ze sypiasz z facetem a w tym juz tak,dziwne.napisalam ci tam ze sypianie z kims majac 14l czyni z twojego partnera pedofila i temu zaprzeczyc nie mozesz.ty w odpowiedzi zalozylas ten topik co mnie smieszy moglas tam napisac ze z nim nie spisz i tego problemu nie ma :) a mi nie chodzilo o to ze zwiazek bez sexu jest pedofilia w tym przypadku tylko sex.wiec nie wiem po co to oburzenie i ten topik,skoro niesety tak stanowi polskie prawo.naucz sie czytac ze zrozumieniem i pisac poprawnie tez bo niestety ale to bardzo wazna umiejetnosc.

w polsce jest wiele niedociągnięc prawnych i basurdów, ale cóz,większośc ustaw jest przedwojenna lub oficjalnie umyślnie żle interpretowana, tak zeby nikt sie nie wychylił przed szereg. zreszta nie martw sie,nieługo skonczysz 15 i ci naskoczyć beda mogli. no chyba że kotek czy inny strażnik źle pojętej moralności doniesie na was:D ale wtedy mozecie powiedzieć że on ci tylko lizaki kupował; >

Gość Strauberyyyy
I zgadzam się z diabłem, że z chłopakami w moim wieku to się poważnie nie da pogadać, a jak już pośmiać to na pewno nie z tych samych rzeczy. Przepraszam bardzo, ale ja nie mam zamiaru śmiać się z jakiegoś gościa, bo z rozpędu przywalił w ścianę lub słuchać całymi dniami o grach np. tibia.(o której słyszę na okrągło). W moim otoczeniu nie zdarzył się taki fenomen, żeby jakiś 14 latek był normalny i nie zachowywał się jak dziecko:) Zauważyłam również taką odwrotność.. Im rocznik dalej tym dziewczyny dojrzalsze, a chłopacy dziecinni.. Ja już się boje co będzie za kilka, kilkadziesiąt lat...:O

madra wypowiedz autorko naprawde :) 14 sa przygotowane na ciaze i wychowanie dzieci,maja skonczone szkoly studia i prace,sa w stanie utrzymac dziecko i siebie i tylko ta cholerna ustawa im przeszkadza i utrudnia zycie bo im facetow zamykaja no prosze cie....czy ty widzisz to co napisalas??strasznie dojrzala jestes,nie ma co:)hahaha no nie wytzrymam :)

kotek cipko durna juz ci powiedziałam ze ty za cienka w uszach jesteś, nawet by wyprowadzic mnie z równowagi:D siedzisz na tym temacie na zasadzie czepneło sie gówno okrętu i wołą płyiemy:D nie zauwazyłas że nie masz NIC mądrego i konstruktywnego do powiedzenia??

Strauberrry - zmiana prawa jest prosta - wystarczy zebrać dwieście tysięcy podpisów. Ale musisz poddać też projekt zmian w przepisach i jednocześnie wziąć pod uwagę ochronę prawną dzieci skrzywdzonych w ten sposób. Dl;aczego uważasz, że akurat ty jesteś wyjątkowa? :D

kotek debilko to ty sie naucz czytać ze zrozumieniem!!! autorka nie powiedziała ze 14 latki sa dojrzałe do wychowywania dzieci tylko że jeśli juz sie zdarzy cos takiego to zamiast im to umożliwić to sie rozbija ich rodzinyy!! kużwa jaka ty tempa szczała jesteś!!:D

artefakt pomysl logicznie a ktora 14 jest w stanie wychowac samodzielnie dziecko jesli nawet by jej to umozliwiono??pomysl logicznie i teposc wychodzi ale z ciebie..

Gość Strauberyyyy
Radziłabym skierować te słowa do siebie, nie do mnie iż to ty masz kłopoty z rozumowaniem. Nigdzie nie napisałam, że uprawiamy sex lub też , że takowego nie uprawiamy. Napisałam, że mnie ciągnie i że mamy zamiar zacząć, ale oczywiście odkładamy to jak najdalej się da. A ty, moja kochana z tego co tak pisze, opisałaś nasz związek jako pedofilie nie pisząc, że uważasz tak tylko ze względów sexualnych, ale ogólnie.. tu przytoczę cytat: natomiast utrzymaywanie kontaktow z osoba ponizej 15r.z jest PEDOFILIA,wiec czlowiek ktory sie dopuszcza owych kontaktow z osoba w twoim wieku jest niestety pedofilem. Nie napisałaś KONTAKTÓW SEKSUALNYCH.. Z resztą nawet jakbyś tak napisała, to nie odnosiło by się to do mojej sytuacji, ponieważ nigdzie nie napisałam iż uprawiamy sex !

artefakt lubie cie :) bo mnie smieszysz swoja postawa i przewidywalnoscia :) mozesz sobie wyzywac ale niestety z siebie robisz w tym momencie debilke czego i tak nie zrozumiesz.aha i co do gowna czepiajacego sie okretu to chyba o tobie bylo,wreszcie znalazlas temat i autora ktoremu mozesz przyslodzic i uzna cie za najlepszego przyjaciela haha a dalsza czesc opowiesci z gownem i okretem znamy :)

Gość Strauberyyyy
No nie uważam się za wyjątkową. A jeżeli tak wywnioskowałaś z moich wypowiedzi to uwierz.. Ale nie mam na celu udowadniać całemu kafe, że jestem jakaś tam cudna i inteligentna.. Po prostu wkurza mnie takie coś i mam potrzebę, żeby się wypisać. I uważam, że wszystko można, tylko z głową...:O

Wypisać się można, oczywiście. Ale prawo jest prawem. Jeśli nie chcesz go zmieniać, to nie zmieniaj, ale nie miej pretensji do całego świata :D :P

Gość Strauberyyyy
Kotku.. brak mi słów na ciebie... wiem, że i tak cały czas będziesz pisać swoje i bezcelowo się powtarzać, ale cóż. Sądzę, że ty najpierw piszesz, a później myślisz... Chociaż w twoim przypadku, to pewnie tylko to pierwsze. Do drugiego nie udaje ci się sięgnąć tą inteligencją...

Gość Strauberyyyy
Fakt faktem, ktoś mi kiedyś powiedział, że moją główną cechą, nie wiadomo czy negatywną, czy też pozytywną, jest filozofowanie i zmienianie świata na siłę... Czasem męczy zastanawianie się nad rzeczami, które inni mają w dupie, lub już dawno się z nimi pogodzili..:P

Gość Strauberyyyy
Baaardzo dużo... 2 tygodnie :D

ha ha no to super!! za dwa tygodnie będziesz mogła w świetle naszego cudownego prawco ci się żywnie podoba na przkór róznym kotkom:D ja lece spać, życzę spokojnej nocy i powodzenia

Gość Strauberyyyy
No cóż... Może nie co żywnie mi się podoba, ale sprawa sexu zażegnana.. Ja też spróbuję zasnąć. Jutro szkoła, a moja bezsennośc mnie męczy... Dobranoc...;) tobie kotku też.. Obyś zmądrzała..

Gość Strauberyyyy
Słyszę, że raz od 15, a raz, że od 16.. Gdzie to sprawdzić? Żeby było najbardziej aktualne?

Cóż, to chyba Kodeks Karny. Ja wiem, że jeszcze dwa lata temu musiało być 16 (aby udzielić pozwolenia). Natomiast spotkałam się ostatnio wśród młodzieży szkolnej z przekonaniem, że wystarczy 15. Nie wiem, czy to faktyczna zmiana prawa, czy pobożne życzenia.