Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cal

ból zęba

Polecane posty

Gość cal

Witam, mam pytanie związane z leczeniem kanałowym zęba, a w zasadzie to już z sytuacją po takowym leczeniu. Chodzi o to, że ząb był leczony 2 dni temu ( dentystka zrobiła to podczas jednej wizyty, rozwierciła zęba pod znieczuleniem, wyczyścuła kanały, wypełniła i zamknęła), ale kiedy znieczulenie przestało działać, ząb zaczął reagować na dotyk. Od tego czasu przy stuknięciu o tego zęba np widelcem, albo gdy uderzę przez przypadek lekko o drugiego zęba to odczuwam ból. Dodam, że ząb nie reaguje na bodźce typu ciepło-zimno. Proszę o porady, bo nie znam się na tym, ale o ile mi wiadomo, ząb pozbawiony nerwów nie powinien już boleć. Nie wiem, czy mam się tym przejmować, czy też ból sam przejdzie za jakiś czas?

Gość monisia 1986
witam no jestem w tym temacie zorietowana poniewaz mam bardzo slabe zeby i kilka razy mialam kanalowe leczenie wiec zacznijmy od tego ze zab moze bolec po takowym leczeniu iz byla w nim ingerencja i dentystka powinna cie o tym poinformowac dla mnie dziwne jest to ze dentystka zrobila ci wszystko na jednej wizycie ja jak mialam kilka razy robione kanalowe to zawsze odbywalo sie to w ten sposob : ze mialam czyszczony kanal potem opatrunek na okolo2tyg czasem jak mnie pobolewal to zakladala nowy i do calkowitego ustania jakis niepokojacych objawow mialam ten opatrunek ... dopiero pozniej mialam wypelnienie kanalow ... potem odbudowa zeba na nastepnej wizycie ... u mnie to tak wygladalo ... a apropo czy po kanalowym leczeniu zab nieboli bo jest martwy ... dentystka mnie wlasnie poinformowala zeby niemyslec w ten sposob ze zab jest martwy i on nieboli bo ma prawo czasem bolec :-) przepraszam za bledy i jakies przejezyczenia :-) pozdrawiam

Gość dentysta
Może być tkliwy na nagryzanie 1-2 dni ale zdarza sie ,że i kilka :-)

Gość cal
dzięki za odpowiedzi, trochę mnie to uspokoiło, bo już myślałem, że może z tym zębem coś nie tak i znów będę musiał iść do dentysty na jakieś powtórne wiercenie czy coś:) Ale widzę, że nie mam się czym przejmować;)