Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kpiarz

Imię dla chłopca Alfons - co myślicie??

Polecane posty

Tak się zastanawiam czy to imie sie spodoba mojej kuzynce. Ostatnio mnie poprosiła żebym coś podsunął i to mi właśnie przyszło do głowy. piękne imię pochodzenia germańskiego, powstałe ze złożenia członów al ("cały") lub adal ("szlachetny ród") oraz funs ("szybki, chętny, życzliwy") Ile wspaniałych osobistości je nosiło: Alfons Capone - mafioso, znany jako Al Capone Alfons Karpiński — malarz Alfons Klafkowski — prawnik Alfons Koziełł-Poklewski — polski przemysłowiec, działacz społeczny, rzeczywisty radca stanu, jeden z najbogatszych przedsiębiorców na Syberii w XIX wieku Alfons Maria Stickler - duchowny, kardynał Alfons Nossol - arcybiskup, ordynariusz opolski a w latach 1455 - 1458 Alfons de Borja został papieżem, bliżej znany jako Kalikst III Kuzynka sie na mnie obraziła aja przecież chiałem dobrze :( Jest wierząca to myślałem że papieskie imię dla jej dziecka przypadnie jej do gustu. Zawsze powtarzała że nie należy pewnych rzeczy generalizować i szufladkować a tu taka reakcja . . . jak widas nie jest konsekwentna w tym co mówi

w pełni Cie popieram. wspaniałe imię i nie wiem o co kuzynce chodzi. a nawet jak przyjdą trudne czasy to i zawód od razu mu wybrałeś - z takim imieniem wszystkie agentury go przyjmą.

Gość ahahahaaaa
ale się uśmiałam - dla mnie bomba :D

Gość zeroofka
po prostu imie - instytucja :D

Gość xsxzdfsgkjhlj
zwłaszcza ten argument z papieżem jest dobry

może to szanowna kuzyneczke przekona Św. Alfons Maria Liguori (ur. 27 września 1696 w Marianella koło Neapolu, zm. 1 sierpnia 1787 w Pagani koło Neapolu) - włoski duchowny katolicki, założyciel redemptorystów, biskup, kaznodzieja i poeta, święty katolicki, doktor Kościoła. Syn neapolitańskiego arystokraty Józefa i Anny, był niezwykle uzdolniony w dziedzinie literatury, malarstwa i muzyki. Jego kolędy są do dziś popularne we Włoszech. W 1754 roku skomponował kolędę Tu scendi dalle stelle. Gdy ukończył 16 lat zdobył podwójny doktorat z prawa świeckiego i kościelnego. Będąc cenionym adwokatem, w wyniku uknutej intrygi, przegrał prowadzony proces sądowy. Boleśnie zraniony nieuczciwością ludzką, wstąpił do seminarium i w wieku 30 lat został księdzem. Postanowił poświęcić się bez reszty Bogu i ludziom. Założył Zgromadzenie Redemptorystów - wspólnotę posłaną do najbardziej opuszczonych i ubogich. Zasługi związane z tą działalnością sprawiły, że został biskupem. Papież Pius VII beatyfikował go 15 września 1816 roku, a papież Leon XII kanonizował 26 maja 1839 roku. Ogłoszono go doktorem Kościoła w 1871. Jest patronem mariawitów, adwokatów oraz teologów moralistów.

Gość Też mi coś...
Może od razu ADOLF ;]

Kuzynka twierdzi, że nie wolno nikogo i niczego szufladkować i opgólnie chce uchodzić za osobę mega tolerancyjną :) No i sie okazalo że tak tylko sobie gada - chciałem ją sprawdzić i sie okazało że jednak jest troche inna niż usułuje być :D

Gość kpiarz by nie miał nic przeciw
ko temu gdyby jego córki pracowały u syna jej kuzynki alfonsa:D wolałby to niż potomka lesbijke lub geja:D nawet wolałby syna morderce:P

Wtedy wyslowiłem sie precyzyjnie i napisałem "PRZESTĘPCE" . nie dodawaj od siebie z łaski swojej a geje na okręt i niech zatonie na środku oceanu. Tak dla śmiechu mógłby zatonąć w okolicach Przylądka Dobrej Nadziei

obrażasz papieża pisząc w ten sposób :PP zaraz sie okaże że obrażasz czyjes uczucia religijne :PP