Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjkhgfzxcnmmfd

Pomożecie mi ??

Polecane posty

Gość ghjkhgfzxcnmmfd

Mam zadanie z ekonomiki. Ktoś jest lub był dobry z tego przedmiotu i mógłby mi go rozwiązać?? jeśli tak to zaraz napisze to zadanie

Gość turnthelightson
dawaj

Gość ghjkhgfzxcnmmfd
1. Na podstawie podanych informacji proszę sporządzić rachunek przepływów pieniężny. W ciągu roku wyprodukowano w przedsiębiorstwie produkty o wartości 1 500 000 zł, natomiast roczna wartość sprzedanych produktów wyniosła 1 400 000 zł (okres inkasa wynosił 2 tyg.). W związku z prowadzonym procesem produkcyjnym wystąpiły następujące zdarzenia gospodarcze: w połowie roku zakupiono samochód dostawczy w wartości 60 tys. zł, oraz zakupiono grunty o wartości 40 tys. zł. Na potrzeby produkcyjne zakupiono środki do produkcji o wartości 1 200 000 zł (okres inkasa 1 miesiąc), z czego w procesie produkcyjnym zużyto za 1 300 000 zł. W wyniku zaistniałych zdarzeń losowych wystąpiła strata w wysokości 10 000 zł. Przedsiębiorstwo uzyskało dopłaty bezpośrednie w wysokości 225 000 zł. W bieżącym roku spłaciło kredyt obrotowy w kwocie 150 000 zł oraz odsetki w wysokości 6 000 zł. Amortyzacja wynosiła 150 000 zł. Zobowiązania bieżące na początek roku wynosiły 50 000 zł, a należności 90 000 zł.

Gość ghjkhgfzxcnmmfd
?????

Gość turnthelightson
dodawanie i odejmowanie jaki masz tu problem

Gość ghjkhgfzxcnmmfd
czy uwzględniać że wyprodukowano w przedsiębiorstwie produkty o wartości 1 500 000 zł ?? czy wszystko?