Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klatokiana

Ide dzis ogladac mieszkanie do wynajecia ,o co mam sie pytac wlasciciela?

Polecane posty

Gość klatokiana

Co powinno sie sprawdzic w mieszkaniu ,i o co sie trzeba pytac?

Gość widze słonce
ile odstepnego ,ile tu moge mieszkac czy moge przyprowadzac gosci

Po pierwsze koszta, po drugie co Ci wolno w mieszkaniu, co nie, po trzecie wodomierze, po czwarte umowa, okres wypowiedzenia i sposób zapłaty. Ja o to pytałam. :D

Gość Czy można uprawiać seks

Gość widze słonce
a ty wyzek pewnie ,i ilu??

Gość klatokiana
Czy moge przyprowadzac gosci? No cos Ty ! To moge sie spotkac z tym ,ze mi zabronia?..

1)jakie są opłaty za wynajem,czy w cenie, którą ci podał jest czynsz, jakie rachunki płacisz, czy będzie internet itp. 2) jak długo będziesz mogła mieszkać, czy będzie umowa, jaki okres wypowiedzenia w razie czego 3) czy mozesz przywieźć swoje meble/coś zmieniać w mieszkaniu, wywiercić dziurę w ścianie na obraz np, czy mozesz mieć zwierzę (jeśli chcesz) 4) czy ma coś przeciwko jeśli ktoś przenocuje itp. 5) jacy są sąsiedzi...

Gość widze słonce
klatokina ,pewnie:)

Gość okokury
zapytac co masz w czynszu, co płacisz ryczaltem co z licznika i kiedy sa rozliczenia

Gość klatokiana
a mogę zamontować moje pawlaczy ?? bo mam ich kilka i chciałabym powiesić ze dwa i trzymać w nich rzeczy czy wlasciciel może sie przeciwstawić?

Mieszkanie powinno się oglądać w dzień jak jest jasno. Lepiej wszystko widać - a zwłaszcza widok z okien, i to czy mieszkanie jest jasne czy ciemne. Trzeba zwrócić uwagę na ogrzewanie, opłaty - jakie wychodzą na mc - najlepiej liczyć większe, bo wielu zaniża. Co wolno i nie wolno - czy można mieć gości - niektórzy nie pozwalają na nocowanie, itp. Jeśli chcesz tam malować albo coś robić innego - spytaj od razu. Spytaj, czy wszystkie urządzenia są sprawne, czy pobiera kaucję, na jaki okres chce wynająć to mieszkanie.