Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniesza21proz

depilacja stref intymnych,

Polecane posty

Gość agniesza21proz
czesc dzisiaj potraktowałam wlosy depilatorem :) szczerze mowiąc, byl vto moj pierwszy raz i nie bolało :)troche kłuło.ale nie bylo zle,okolica bikini zrobiona i glebiej tez.jedynie w okolicach warg zostalo,sprobuje pozniej bo sie spieszylam, calosc zajela mi z 10 minut :) potem spryskałam woda termalna avene i posmarowalam Soraya lagodzacym kremikiem. jedynie co mnie martwi to fakt ze nie jest skora calkowicie gladka. jutro zabieg powtorze. :)

Co sądzicie o depilacji laserowej miejsc intymnych? Czy ktoś ma to juz za sobą? Moja znajoma miała depilację laserową i była potem bardzo zadowolona z efektów tylko prawdę mówiąc nie wiem czy sferę intymną też robiła ;) Wiem, że zabieg miała w Studiu Laser, chyba po prostu tam zadzwonię i spytam o depilację miejsc intymnych.

dobrze wybrałaś, uważam, że to jedno z najlepszych miejsc , żeby robić depilację, oni Ci na pewno doradzą w tym studio laser , ale wiele moich znajomych miało depilację laserową okolić intymnych i jest bardzo zadowolonych, możesz sobie wybrać pogłębione albo nie, ale warto

No depilacja bikini maszynka jest bez sensu - wloski jeszcze tego samego dnia zaczynaja odrastac, lubia niestety wrastać w skórę i jest to bolesne. Wosk też nie jest najlepszym rozwiązaniem bo jest bardzo bolesny. Chyba najlepiej poddać się depilacji laserowej i z tego co wiem to jeśli jest dobrze wykonywane to nie powinno boleć, powinnyście wiedzieć, że taki zabieg to nie jest jedna sesja, po jednej sesji jeszcze może nie być widać całych efektów (dopiero wtedy rozpoczyna się proces wypadania włosków). Jeśli jest dobre studio to 3 razy powinny wystarczyć. Najlepiej zrobić to w salonie, który specjalizuje się w zabiegach laserowych np. Studio Laser.

agnie88 no ja mogę polecić robienie tam depilacji laserowej, zwłaszcza jeśli chodzi o depilacje laserową to trzeba się dwa razy zastanowić gdzie się zdecyduje zrobić zabieg i dobrze jest zrobić to w pewnym miejscu.

Gość Dziewczny nie robcie laserem
pracuje na dermatologii kosmetycznej i nie robcie golenia laserem. To jest polecane owszem, skutczne ale polecane jest bo ludzie zarabiaja na to kase a nikt jeszcze nie udowodnil ze laser moze byc szkodliwy dla zdrowia bo to jest dopiero nowa metoda wiec niektorzy lekarze sa sceptyczni, zwlaszcza ginekolodzy. Druga rzecz jesli chcecie sie depilowac polecam zimny wosk u kosmetyczki. Kosmetyczka naklada wam bezposrednio wosk na skore (on jest letni) ktory szybko zasycha i odrywa wloski. Ta metoda jest lepsza niz wosk na papierki- troche drozej ale mniej bolu i nie powoduje podraznien. Ja sie depiluje tak co miesiac i nie mam ani jednej krostki ani tez wloska

ale przecież zabiegi laserowe nie wykorzystuje się tylko w celach pielęgnacyjnych ale zdrowotnych właśnie! Są chociażby żeby daleko nie patrzeć zabiegi laserowe na kręgosłup. I tu też twierdzisz, że laser jest szkodliwy dla zdrowia?

Gość czapie
polecam maszynki jednorazowe gilette wolno i starannie i ogolisz wszystko .. Elektryczne sie nie nadają do tego typu depilacji ..

czapie, wiele lat używałam maszynek, dobre na chwile ale trzeba jednak poświęcić trochę czasu żeby dobrze wydepilowac skórę a już czasem po paru godzinach czuć różnicę i lekkie kłujące odrastające włoski więc to nie ma sensu :(

Gość azsx
w okolicach pachwin a raczej gornej częsci ud po włoskach zostają mi małe krosteczki jak się ich pozbyć ? niestety żadne majteczki nie zakrywają także o basenie mogę zapomnieć

'pracuje na dermatologii kosmetycznej'- oj coś kręcisz, bo większych głupot jak w Twojej wypowiedzi to już dawno nie widziałam ;)

Gość lela***
a czy któraś z Was miała kiedyś zapalenie mieszków włosowych po depilacji maszynką do golenia??

ja robiłam jak -Faye-. maszynką męską do zarostu, taką z brauna sobie kupiłam, która goli na zero. fakt, że trzeba dość często golić, ale prócz tego same plusy: nie boli, nie podrażnia, nie wrastają włoski i nie ma krostek :) teraz chodzę na laser IPL. mam 5 zabiegów, obecnie jestem po 2 i widzę, że już tych włosków zostało tylko kilka na krzyż, więc mam nadzieję, że po całej sesji będzie idealne:)

Gość łysa grażyna
ja robiłam jak -Faye-. maszynką męską do zarostu, taką z brauna sobie kupiłam, która goli na zero. fakt, że trzeba dość często golić, ale prócz tego same plusy: nie boli, nie podrażnia, nie wrastają włoski i nie ma krostek teraz chodzę na laser IPL. mam 5 zabiegów, obecnie jestem po 2 i widzę, że już tych włosków zostało tylko kilka na krzyż, więc mam nadzieję, że po całej sesji będzie idealn kiedyś zatęsknisz za włoskami, mówię ci to! :O