Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oxoxoxoxoxoxx

Dziecko dla ojca - jakie szanse???

Polecane posty

Gość oxoxoxoxoxoxx

jakie są szanse że sąd odda dziecko pod opiekę ojca? do cholery moze przestaniecie kasować moj temat co??????????????????? czy może jest za mało prowokujący?? bo jakoś te o pierdoleniu się zpołową rodziny jest zostawione a poważne kasowane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiesz ciężko powiedzieć poniewaz każda sytuacja jest przez sąd rozpatrywana indywidualnie. Z tego co wiem to sądy zazwyczaj są za tym aby dziecko było przy matce, jeśli matka jest w stanie zapewnić mu godne życie, dach nad głową, jedzenie i opiekę zdrowotną to nie sadze żeby mieli przyznać opiekę ojcu. Może napisz więcej szczegółów to bedzie łatwiej odpowiedzieć.

Gość takie są realia ze
szanse MARNE Znam przypadek gdzie nawet matka była alkoholiczką i dużo mieli jej do zarzucenia w porównaniu z ojcem dziecka, a dziecko dostała ona

Gość małe szanse

Gość oxoxoxoxoxoxx
Ja pracuję, zarabiam. Niestety dom i wszystko co mamy jest własnością męża. Niestety moje zarobki są marne a mąż ma kilka nakłamanych asów w rękawie

Gość hmhmhmmmmmm
jakie to asy? Jeżeli klamstwa to wystarczy udowodnić, że kłamie Skoro pracujesz i zarabiasz to wątpie aby on miał jakiekolwiek szanse

Gość niochnioch
Jeśli nie jesteś ,ćpunką , alkoholiczką

Gość Ole Olee Oleee
Nie martw się :) Ja nie pracuję i nie zarabiam nic. Sąd przyznał malego mnie i były mąż płaci alimenty i na mnie i na dziecko To co zarabiasz + alimenty i będzie ok :)

Gość niochnioch
ucieło mi . Jeśli nie jesteś ,ćpunką , alkoholiczką ,panią lekkich obyczajów , dbasz o dziecko to zostaje z tobą .

Co z tego, że marnie zarabiasz? Będą jeszcze alimenty :D

Gość oxoxoxoxoxoxx
jest jeden facet który twierdzi ze miał ze mną romans, maż oświadczył że nawet nas przyłapał w łóżku. Mąż jest bogaty więc sobie może wszytsko kupić nawet świadków

Gość mamarobala
nie ma znaczenia że on więcej zarabia, i tak będzie dopłacał. Jeśli nie masz sobie nic lub prawie nic do zarzucenia to nie ma szans. Opiekę ojcu przyznaje się raczej w sytuacjach patologicznych... gdy matka rażąco zaniedbuje dziecko,naraża jego zdrowie fizyczne/psychiczne, itd.

Gość niochnioch
o jej ! to nie jest powód by dziecko przyznali jemu .

Gość oxoxoxoxoxoxx
No właśnie a on uparcie próbuję mi udowodnić a właściwie dla sądu że zagrażam dla dziecka... I obawiam się że sąd bardziej wierzy jemu niż mi bo nagle poznajdywał się tłum ludzi którzy przysięgają że ja jestem potworem a mąż ofiarą,,,

wydaje mi sie ze argument bo miałaś rzekomy romans nie ma znaczenia co do wychowaniem i opieka nad dzieckiem. duże szanse ze dziecko zostanie przy matce. rozumie tez ze będziecie się rozwodzić. jakie sa przyczyny rozstania się z mężem? nie pytam z ciekawości tylko to moze być istotne

Gość oxoxoxoxoxoxx
zaczęło się to właśnie w sylwester rok temu, byliśmy u znajomych. ja wypiłąm lampkę szampana, on nie pił nic, wróciliśmy do domu, ja poszlam do lazienki a kilka minut pozniej byla u nas policja bo maz po nia zadzwonil i nagadal ze jestem pijana, ze grozilam ze go zabije itd. To ciągnie się już tyle czasu i wysiadam normalnie...

Gość niochnioch
a tak szczerze ! miałaś romans ?

Gość oxoxoxoxoxoxx
Mój mąż naprawdopodobniej znalazł sobie następczynie za moje miejsce

Gość oxoxoxoxoxoxx
przysięgam na życie mojego dziecka że żadnego romansu nie miałam... Ja nadal nawet kocham męża, nigdy na nikogo nie spojrzałam.

Gość mamarobala
Powinnaś zeznać przed sądem całą prawdę, to co było z Sylwestrem też,i to że mąż najprawdopodobniej przekupuje świadków bo go stać,naprawdę szczerość popłaca.Gdybym tylko miała kasę wynajęłabym na Twoim miejscu detektywa,bo jeśli faktycznie coś jest na rzeczy miałabyś jakiekolwiek dowody jego spisków,ewentualnego romansu itd. Na pewno znajdą się też świadkowie (Twoi bliscy?) którzy się za Tobą ujmą.A ciekawości,w jakim wieku masz to dziecko?

Gość niochnioch
Wiesz mój były już szwagier też kiedyś mojej siostrze wmawiał romans , miał na to świadków jak twierdził , świadkowie byli w sądzie , mieli zeznawac a siostra ni stąd ni zowąd poprosiła sąd o ich zaprzysiężenie. Swiadkowie wycofali się z zeznań !

wiem pewnie ze jesteś przerażona cala sytuacja. opowiem w skrócie moja sprawę. jestem w ciąży nie dogaduje się z ojcem dziecka on się żeni 4 miesiące później.urodziłam i składam wniosek o ustalenie ojcostwa i alimenty. ojciec dziecka również opowiada niestworzone historie jak to biegałam po dyskotekach i upijałam sie do nieprzytomności w 8 miesiącu ciąży. tez myślałam ze sad stoi po jego stronie a jednak wyrok mnie zaskoczył. Ojciec dziecka jest bezrobotny otrzymuje 500 zl zasiłku sad zasadził 350 zl alimentów, ojcostwo i ku mojemu największemu zdziwieniu odebrał prawa rodzicielskie. a tak się mój były starał żeby wyszło na to ze to on poszkodowany

Gość oxoxoxoxoxoxx
Powiedziałam co wiem przed sądem, jednak ja nie mam świadków którzy by poparli że jest tak jak mówię ja. Jesteśmy małżeństwem od 10 lat, syn ma ponad 2 lata. Moja rodzina jest daleko i niestety ale nie mam z nią najlepszych stosunków (poszło oczywiście o pieniądze). Nie mamy z mężem wsplnych znajomych którzy mogli by poświadczyć obiektywnie. Ja miałam swoich, mąż swoich, głównie osoby które z nim współpracują. Na sylwestrze też byliśmy u jego znajomych z pracy których ja znałam jedynie ze słyszenia.

Gość oxoxoxoxoxoxx
Nie wiem już co robić... On wszystko wykorzystuję przeciwko mnie, chciałam się wyprowadzić na jakiś czas z nadzieją że jak nie będzie mnie widział i dziecka to może się opamięta. Wyszło tak że zadzwonił na policję i powiedział że chcem zabrać mu dziecko a teraz przed sądem powiedział że chciałam jego dziecko wywieść za granicę do następnego kochanka. I tak jest cały czas. nawet to co daje dziecku jesc jest przez niego nadzorowane i nie zdziwie się jak zezna że dziecko arszenikiem karmie

Gość niochnioch
Wystarczy ,że w sądzie powiesz prawdę ! Moja siostra miała 20 lat kiedy się rozwodziła ,nikogo nie znała miała tyle osób przeciwko sobie jej były był 13 lat starszy a poradziła sobie . Ty też dasz rade

Gość dfssssssssssssss
dobrze,że maż ma pieniądze,wieksze alimenty zaplaci:) nikt ci dziecka nie odbierze.Kochana,gdyby to było takie proste to dzieci stałyby sie kartą przetargowa przy każdym rozwodzie.Zobacz ile patologii na świecie i każda wychowuje swoje dziecko.

Gość dfssssssssssssss
ależ niech sobie wymyśla,sąs musi wysłuchać,ale głupi nie jest.

Gość grttgt
Czasami jednak prawda to jest za mało... Sądzicie że w więxieniach siedzą sami winni? A po świecie sami bez skazy chodzą? Ludzie nie raz siedzą w więzieniach po kilka lat zupełnie za niewinność... I tylko dlatego że ktoś był bogaty i sobie wykupił odpowednie zeznania.

Gość niochnioch
były szwagier też tak kombinował ,najpierw wywalił ją z domu to poszła z dzieckiem do rodziców a on poinformował policje że uciekła z dzieckiem . siostra poszła do kuratora opowiedziała wszystko a tam dowiedziała się żeby się nie przejmowała tylko umożliwiała mu widzenia z dzieckiem do czasu rozprawy .

Gość oxoxoxoxoxoxx
Ja wiem że na świecie patologia jest ale i wiem że na świecie jest coś takiego jak niesprawiedliwość. Boję się bo jak na złość kiedyś poznałam rodziny w takich dziwnych sytuacjach gdzie ojciec damski bokser dostawał opiekę nad dziećmi tylko dlatego że miał większe zarobki niż żona. Nasz kraj jest pokręcony, a ja długo żyłam w związku z mężczyzną bardzo bogatym i widziałam jak wiele można sobie kupić, poczawszy od rzeczy materialnych a kończąc na ludziach. Dlatego się boję.