Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka20

najtrudniejsze studia

Polecane posty

Gość ja bym nie powiedziała że
medycyna jest najtrudniejsza,to że dużo nauki to wiadomo,ale teoretycznie każdy może sie wykuć.Gorzej z naukami,które po prostu trzeba rozumieć,typu chemia,fizyka,matma...ja podziwiam ludzi którzy studiują tak kosmiczne przedmioty jak fizyka jądrowa,astronomia,cybernetyka itp

Gość jak się lubi i rozumie to co
się studiuje to żaden kierunek nie jest trudny;)

Gość kolejna Anna
Ellinka - tak, historia jest trudna. Jednego roku miałam w ciągu tygodnia egzaminy od upadku Cesarstwa Zachodniorzymskiego w 476 do 3 rozbioru Polski (1795) - historia powszechna i Polski - jak nie patrzeć to 1300 lat w historii :) Do tego po 3 monografie do omówienia na egzaminie :) I wszystko na blachę :) - daty, wydarzenia :)

ma duzo materialu i moze wkucie tego jest trudne aler chyba kierunki gdzie sama musisz wymyslac rozne rzeczy to jednak wieksza trudnosc

Gość kolejna Anna
Ellinka - wszystko zależy od tego co studiujemy i dlaczego to studiujemy :) Na moim kierunku trzeba było dużo myśleć. To nie typowe studia "odtwórcze" gdzie masz wszystko kawa na ławę. Prace magisterską pisałam mając jedynie parę danych liczbowych :) do wniosków musiałam dochodzić sama :) Nie piszę się pracy składającej się z samych cytatów jak na niektórych kierunkach :)

Gość gfdbh
Teologia i medycyna.

Gość kolejna Anna
ale i tak medycyny nic nie pobije :) :) :)

Gość kolejna Anna
Blue lips - a co myślałaś/myślałeś ze będzie di lajla? :) Tam się zasuwa... Ci na medycynie nie mają praktycznie życia towarzyskiego - tylko kniżki :)

juz nie przesadzajcie, chodzilam do biochemu i sporo osob ode mnei z kalsy jest na medycynie/stomatologii i niejest tak zle :P zalezy jakie ma sie predyspozycje :P zycie towarzyskie tez maja :P

Gość buudownictwo
jest tez ciezkie

Gość bardzo duzo zalezy od tego
jaka jest uczelnia - bo moze byc olewcza zaoczna w Pcimiu Dolnym i moze byc powazna ze swiatowej czołowki. Im lepsza uczelnia, tym wieksza konkurencja, ludzie podwyzszaja poziom.

Gość nasienie na brzuchu zasycha
jak klej do tapet !

Gość Marek jest wycieńczony tym
dupieniem pod zasilaczami !!!

Gość Marek jest wycieńczony tym
dupieniem pod zasilaczami !!!

Gość NihilistycznaPogadanka
Nie ma kierunków trudnych i łatwych, chyba ze chodzi o to ile jest materiału do nauczenia, bo jesli chodzi o samo rozumienie tego czego się uczymy, to juz jest sprawa indywidualna. Jesli ktos jest kiepski z matmy to cięzko mu będzie na takich scisłych kierunkach, bo po prostu tego nie kuma nic a nic, co najwyżej może kuć na pamięc i siedzieć non stop w ksiązkach, ale to mija się z celem. Dla mnie matma jest czarna magią, choćbym nie wiem ile się uczyła. Za to mój kumpel studiuje matematyke i mówi,że jest spoko. Ale już w LO rozkminiał wszystkie zadania bez najmniejszego zawahania. Za to mój kierunek - humanistyczny, wydaje mu sie czymś starsznym, bo nienawidzi uczyć się na pamięc.

Gość olllaolenka
astronomia, fizyka, matematyka, studia międzywydziałowe, robotyka, mechatronika ...

Gość po30stce
Dla mnie mechanika i budowa maszyn wcale nie jest trudna, skończyłem te studia lata temu. Ale do nich trzeba mieć predyspozycje, logiczne myślenie, zdolności matematyczne i wyobraźnia przestrzenna są jak najbardziej wskazane. Dla mnie trudna jest medycyna

Gość kies
zdecydowanie CHEMIA! oni tam zapieprzają jak roboty, myśle, ze to zalezy od uczelni, ale na kazdej która trzyma poziom chemia jest dla najlepszych i przestancie mowic medycyna, jezeli dla kogos trudnym jest wykuc na pamiec ksiazke (tak jak to robia studenci medycyny) to dolozcie do tego setke zadan matematyczno-fizyczno-chemicznych i inteligencje ponad norme na laboratoriach a otrzymacie studia chemiczne, dziekuje za uwage

Gość gość
zdolności matematyczne na mechanice...ty dziewczyno nie masz pojęcia o matematyce. Akurat mechanika wymaga jednak myślenia konkretnego a nie abstrakcyjnego

Gość foczka12345666
oceanografia, pozdrawiam (ci ktorzy nie studiuja tego kierunku, wydaje im sie ze uczymy sie tylko o rybkach itd-chcialoby sie chociaz o nich uslyszec, wsrod masy fizyki)

Gość gość
jasne, na medzie niby sama pamięciówka? taką biochemię fizjologię trzeba przede wszystkim zrozumieć a nie wykuć bo jak nie rozumiesz co dlaczego i przez co to raczej nic z tego nie będzie :D I tak najgorsza jest farmacja;) Farmakologia, TPL, chemia leków, itp itd a do tego dochodzi jeszcze matma, chemia fizyczna, ogólna,nieorganiczna, organiczna, analityczna, i milion innych przedmiotów w tym anatomia, fizjologia, pato ii tak dalej. 3 i 4 rok to jakiś horror!

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
tylko się nie pobijcie i tak każdy będzie uważał że jego są najtrudniejsze bo o innych zazwyczj nic nie wie :D

Gość gość
Dla studiujacego medycyne,prawo moze byc nie do przejscia I vice versa. Czyli rzecz relatywna.

Gość gość
bzdura:P i medycyna i prawo na zakuciu polega:D A najtrudniejsze kierunki to automatyka, robotyka i moze jeszcze cos:D

Gość gość
Nie,prawo nie polega na zakuciu.Chyba,ze jestes przecietniakiem.Na slabej uczelni.

Gość gość
Fizyka, zwłaszcza teoretyczna, astronomia... Nie wiem, co ludzie widzą takiego trudnego w medycynie albo prawie.

Gość gość
Prywatna Wyższa Szkoła w Ostrołęce kierunek zarządzanie i marketing