Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mike_bravo

Wy kobietki jesteście niesamowite - zawieszony uczuciowo

Polecane posty

Gość mike_bravo

Witam Moze się przywitam na wstępie... czytam to forum (wiem wiem to dla pań i może dlatego :) ) ale nigdy sie nie wypowiadałem. Pisze pierwszy raz ponieważ się "zawiesiłem uczuciowo" - każdy ma czasem mętlik w glowie ale ja go mam przez pewne dwie panie. Postaram sie naświetlić sprawę. Jestem 32 letnim rozwodnikiem... rozwiedliśmy sie z żoną... nie ukrywając każdy miał swoje za skórą - wybaczone ale następnego razu miało nie być i wyszło przypadkiem że jednak był (nie z mojej strony) więc zgodnie z umową żebym mógł sobie w twarz spojrzeć złożyłem pozew o rozwód... poszło gładko - zostaliśmy singlami (zgrzytów nie było) nawet utrzymujemy przyjacielskie stosunki w końcu mamy synka 9 lat. Jak już wspomniałem moje exkochanie ma juz nowego partnera. Jak wygląda moja sytuacja obecnie... Poznałem w pracy pewna panią... teraz mi już nie obojętną... piękna i inteligentna rozwódka ze śliczną 7 letnią córeczką. Kolegujemy się z nią prawie rok... krok po kroku stając się bliźsi bardzo powoli, nie naciskałem bo to strasznie wrażliwa osoba... i bardzo pokrzywdzona przez los - obecnie jestem w niej zakochany na zabój... spotykamy się od niedawna... świetnie się dogadujemy, spotkania sa pełne humoru, a dzieciaki szaleją z nami i ze soba. Jak ktos na nas patrzy z boku to twierdzi że jesteśmy kochającą się zwariowaną rodziną... i to bardzo zgraną... jednak czasem odnoszę wrażenie że przez moje zakochanie w niej straciłem pewnośc siebie którą zawsze miałem, albo poprostu juz nie patrze na to trzeźwo przez to uczucie. Nie powiem jej tego, wyczuwam dalej w niej obawy i lęki - niechcę jej spłoszyć - ja inicjuje spotkania, telefony, ona czasem smsy. Pomimo że znam świetnie jej rozkład zajęć - czasem jakby nie chciała się spotkać - jakby bała się znów zakochać?? Takie odnosze wrażenie - w większym gronie lub przy innych kobietach to się czuje... wspólne spojrzenia, drobna zazdrość. Krok po kroku otwiera się i staje się znów kobietką pewną siebie. Lecz nie to jest problemem. Z tym dam sobie radę. Problemem jest druga kobieta... też rozwódka bez dzieci i z pokaźnym majątkiem więc i większym polem manewru.... ten problem to taki że się zakochała we mnie. Bylismy przyjaciółmi dość długo - szczere rozmowy - znamy sie jak przysłowiowe "łyse konie" - straszna z niej kokietka. Czasem mnie przeraża... choć to też kobietka piękna i z poczuciem humoru. Nic do niej nie czułem... do niedawna. Wie że kocham kogoś innego i liczy sie z moim zdaniem jednak ona jest mistrzynia w tym jak nas facetów podejść. Boję się że stracę moją Pania z którą zaczyna mi sie układać... niechcę też stracic dobrej przyjaciółki. W życiu nie przyszło mi na myśl żebym mógł którąkolwiek z nich zranić. Jednak pomimo że kocham ta pierwszą i niechciał bym jej stracić to zaczynam coraz częściej myslec też o tej drugiej a to jest niezdrowe przy próbie budowania nowego związku. Zna moje mocne i słabsze strony czasem to wykorzystując. Jest bardziej otwarta i wie czego jeszcze mi brakuje w relacjach z tą pierwszą. Sam juz sie zgubiłem - czy z ta pierwszą nie za długo to trwa, a drugą nie wiem jak długo będę sie w stanie oprzeć - więc jak wcześniej - czuje się "zawieszony" z tym wszystkim. Cholera a miało byc tak pięknie. pozdrawiam

Gość bebebe
kiedys ktos powiedzial, ze jak kochasz dwie osoby, to tak naprawde nie kochasz zadnej. musisz sam to sobie przemyslec i posluchac glosu serca

Gość czas podjac meska decyzje
:P

Gość frentii
Mysle, ze powinienes powaznie porozmawiac z ta pierwsza i sklonic ja do okreslenia sie, czy z jej strony to tylko kolezenstwo czy jednak cos wiecej. Jesli tylko kolezenstwo, to wiesz na czym stoisz i mozesz skupic sie na pani nr dwa.

Zdecydowanie ta druga!!! Na co ci kolejna pokrecona "zona"? Tej pierwszejej i tak nie zmienisz (co najwyzej uspisz jej czujnosc) i co kolwiek zrobisz bedzie jeszcze gorzej. Daj sobie z nia spokoj. I nie kieruj sie zakochaniem. Po pol roku nie widzenia jej minie.

Gość czas podjac meska decyzje
kieruj sie sercem:-)

Gość poracha..
jasne..forsa -o

ech te kobiety ta druga to jakas przebiegła kocica,na to wyglada,ze chce cię uwieść za wszelką cenę z tego co piszesz to z tą pierwsza jesteś szczęśliwy a to jest wazne musisz sam zdecydować

Gość mike_bravo
Dziękuję za wszystkie sugestie - pewnie i tak zrobię to po swojemu :) Jestem za Panią nr 1 wiem że to jeszcze potrwa ale za bardzo sie związałem uczuciowo... "zainwestowałem" w ten związek serce. Muszę walczyć o niego. Natomiast w tym drugim przypadku czuję że poza kobiecymi sztuczkami ta osoba próbuje mnie "kupić" - prezenty, różne zaproszenia a ja dziwnie sie z tym czuję. Odnoszę wrażenie że się "zabujała po uszy" albo próbując mnie zdobyć chce sie dowartościować moją osobą - trzeba unikac takich sytuacji. Mam nadzieję że po naszej wczorajszej szczerej rozmowie przystopuje - choć zawzięta z niej kobieta.

Jak dla mnie, skoro kochasz kobiete z dzieckiem, i dobrze czujesz sie w jej towarzystwie, do tego jej dziecko takze,nie widze problemu, ktora z tych dwoch pan masz wybrac. Natomiast dziwi mnie, ze mezczyzna moze miec z tym problem ;)

Gość mike_bravo
:) Też nie widze problemu z kim być... jednak jak ktoś próbuje podkopac fundament na którym jest oparty zwiazek to róznie bywa - cholera i tu jest problem - :) jestem tylko facetem i ciężko oprzeć się pewnym kobiecym sztuczkom :) Wiesz... napisałem na kafeteri bo chciałem posłuchać rad kobiet. Z kumplami bylo oczywiście inaczej. Zawsze słyszałem jedno - "Głupi jesteś że sie zakochałeś w pierwszej druga ma kasę, nie ma dzieci (narazie nie chce) jest młodsza i leci na ciebie co więcej mozesz sobie wymarzyć!!! Pierwsza - może sie wystraszy, chociaz sie dogadujecie ma przecież obawy przed związkiem - jeszcze nic pewnego może zostaniecie tylko przyjaciółmi" Zawsze warto posłuchac co inni mają do powiedzenia w tej kwesti jednak nie sugerować sie tymi wszystkimi "poradami" :)