Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sortilegio

bezdomność

Polecane posty

Gość hahahahahhahaha
husky - gdyby kazdy myslal jak ty alkoholizm wynosil by 100% kazdy ma swoje problemy i kazdy do nich podchodzi powaznie a PROBLEMY nie sa powodem zeby sie wkrecic w alkoholizm. kolejny zyciowy przyklad podala kolezanka powyzej bo kobiecie sie nudzilo zaczela pic, bo laska mnie zdradza zaczne pic, bo w pracy sekretarka mnie nie lubi to sie napije. widze nie mialas nigdy stycznosci z alkoholikiem.

Czemu taki jestes zamkniety na to co sie do Ciebie mowi? Przeciez pisalam, nic ich nie usprawiedliwia! Ja tez nie mam zamiaru. Poprostu mehanizm wpadania w alkoholizm jest inny niz Ty piszesz. Kobieta wyzej wpadla z nudow.. czyja to wersja? Tutaj raczej trzeba sie zastanowic dlaczego nie chciala isc do pracy, dlaczego stekala i siedziala caly dzien w domu. Takie osoby maja powazne problemy emocjonalne i dlatego szukaja ucieczki od problemow w alkoholu. Ida na latwizne.. owszem. I wcale ich nie usprawiedliwiam.

alkoholizm to objaw, czegos glebiej zakorzenionego. bo jednak ludzie maja problemy a jeden zacznie pic, a inny nie.. Tobie latwo powiedziec - z glupoty. Masz racje, ale ta glupota tez z czegos wynika.

Gość hahahahahhahaha
glupota przewaznie jest efektem braku logicznego myslenia

To Cie zaskocze, ale zaden czlowiek z natury od urodzenia nie mysli logicznie :) kazdy patrzy na swiat subiektywnie poprzez silnie zakorzenione przekonania i przez ich pryzmat odbiera otoczenie i na ich podstawie przebiega proces myslowy :)

Gość hahahahahhahaha
to co twierdzisz ze jak kolo mnie sa sami alkoholicy ja tez musze sie stac alkoholikiem? chyba zglupialas

Masz na sobie przyklad swojego nielogicznego myslenia i wyciagania pochopnych wnioskow. Pokaz mi miejsce w ktorym napisalam, ze jak masz w otoczeniu alkoholikow to masz zostac alkoholikiem? To ze ludzie nie mysla logicznie to fakt nic nie majacy wspolnego z alkoholizmem... Poprostu nikt nie mysli logicznie.

Gość hahahahahhahaha
"kazdy patrzy na swiat subiektywnie poprzez silnie zakorzenione przekonania i przez ich pryzmat odbiera otoczenie" wiec jezeli wychowuje sie w otoczeniu alkoholikow z twojego twierdzenia wychodzi ze musze nim zostac.

Gość ja brałam dziekankę
czyja to wersja? jej samej, bo ona twierdziła, ze praca nie dla niej a mąż powinien zarabiać na dom itp. Po jakimś czasie z towarzyszką sąsiadką stwierdziły, że jeden drink starczy bo co one będa ciągle przy kawie siedziały :O a potem były kolejne i kolejne drinki. Jej problemem było brak zajęcia...

kim sa DDA i czym sie charakteryzyja, niech Ci wujek google powie. Majac za rodzicow alkoholikow bedziesz mial "spaczone" myslenie, nawet zaburzone. Nie musisz zaczac pic, ale objawy podobne bedziesz posiadal, bo Ci przekazali ta swoja dawke emocjonalna. A to ze ludzie mysla nie logicznie to sie tyczy kazdego, to jest wpisane w nature ludzkiego umyslu. Czy alkoholik czy nie alkoholik, zawsze mysli nielogicznie. A to ty wysnules wnioski, ze alkoholizm wynika z nielogicznego myslenia i dalej poszedles za tym tropem. Ja tylko zkwintowalam, ze kazdy mysli nie logicznie, kazdzy szuka jedynie POTWIERDZENIA swojej przyjetej tezy, a nigdy zaprzeczenia.

No to byla leniwa, ale nie kazdy komu raczki do dupy przyrosly siega po alkohol. Ja wcale zadnego alkoholika nie usprawiedliwiam.