Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina209

wstydzę się dziewictwa

Polecane posty

Gość ewelina209

mam 20 lat, jestem na pierwszym roku studiów. kiedy rozmowa schodzi do zycia seksualnego ja milknę. wszyscy myślą, że uprawiam seks tak jak inni. zaczynam sie tego wstydzic. a nie chce stracic dziewictwa z byle kim i byle gdzie. nie chodzi o to, żeby to było w blasku świec itp. bo nie jestem romantyczką. tylko nie chce żałować i tyle. byłam już w kilku związkach ale na seks się nie zdecydowałam. teraz jestem sama i zastanawiam się czy jednak może trzeba bylo "odwalić tą robotę"...

Gość no ładny ładny
nie bądź głupia, to twoja sprawa z kim i kiedy stracisz dziewictwo i nic nikomu do tego

Gość ladyyyy XXX
Mądrze myślisz:) nie załamuj się i poczekaj na swoją kolej :) ja miałam 19lat jak to zrobiłam z ukochanym :) ty teraz niewiele więcej! moje koleżanki to zrobiły dużo dużo szybciej, ale ja tak nie umiałam, albo znajdziesz odpowiednią osobę albo musisz czekać i tego ci życzę nie spiesz się!

Gość fantazyjny fifolek
Chętnie służę pomocą. A tak poważniej czy ktoś cie z tego rozlicza? Jak nie miałaś ochoty to nie robiłaś tego, nic się nie martw jeszcze będzie na to czas.Będzie odpowiedni facet, będzie i seks.

Gość ewelina209
tak, ale nie bardzo są jakiekolwiek perspektywy , że je kiedykolwiek stracę. waże 125 kg

Gość ewelina209
no właśnie myślałam, że presja otoczenia na mnie nie działa ale jednak się myliłam. to przechodzi wręcz w irytację. na dodatek jestem teraz sama...no i w związku z tym bardzo samotna, tłumacząc sobie, że gdybym uprawiała seks na pewno kogoś bym znalazła.... sama już nie wiem.

Gość ewelina209
podszywaczu wcale nie waże 125kg... dla ścislosci jestem dosc atrakcyjną młodą kobietą

a nie za bardzo sie użalasz nad sobą ? wiesz jedna idzie jak ma 16 inna jak 20 wiek nie gra roli tylko emocjonalnie musisz byc gotowa bys nie załowała nie odrazu musisz za niego wyjsc ale piereszy raz jest wżny bys ie nie zblokowała oczywiscie boli ale...

Gość ewelina209
i nie chodzi też o to, że nie mam ochoty tego robić, bo mam. uwazam seks za jedną z potrzeb czysto fizjologicznych, problem w tym ,że za dużo myślę i to mi stoi na przeszkodzie.

Gość ewelina209
na tyle atrakcyjną że jak przechodzę koło budowy to robole wołają "młoda zrób mi loda" i tak codziennie. Mogłabym stracić dziewictwo z którymś z nich ale oni nie mają wykształcenia i boję się że się zaraże

Gość fantazyjny fifolek
To nie myśl.:classic_cool:

Gość ewelina209
chociaż przyznam , że podnieca mnie szorstka murarska ręka

Gość fantazyjny fifolek
myszka :classic_cool: Im człowiek starszy tym mniej czasu ma na randki i mniej osób poznaje ...

Gość ewelina209
umawiam się cały czas. ale może to kwestia mojego charakteru, bo wszyscy mnie nudzą. żaden nie ma czegoś co mnie zainteresuje. znaczy jest jeden ale kompletny psychol (chyba właśnie dlatego)..mniejsza o to. presja otoczenia jest okropna. może dlatego, że teraz trzymam się z koleżanką, która wychodzi z imprezy z nowo poznanym facetem i oczywiscie lądują w łóżku. tłumaczę to sobie moimi nad wyraz wysokimi wartościami moralnymi. to mnie raczej kiedyś zgubi.

jaka presja otoczenia :D a co ciagle cie pytaj , zmuszja eh... wyluzuj szukasz ksiecia z bajki czy co

Gość fantazyjny fifolek
To bierz się za psychola :classic_cool:

Gość ewelina209
facet , który kandyduje do mnie musi być na poziomie. przed stosunkiem , trzeba porozmawiać o sztuce , kulturze. no i musi mnie raczyć markowym winem

Gość ewelina209
podszywacz - marna kopia:) psychol to ciężki orzech od zgryzienia. od wszystkich stron otoczony murem i odgrodzony płotem od całego społeczenstwa. może dlatego próbuję na wszystkie strony. ale mniejsza o to serio. nie, nikt mnie nie zmusza ale mam przed oczami taką wizję... wszyscy już po ślubie, dzieciaki..a ja sama. sama i na dodatek dziewica. wiem to śmieszne ale czasami w to wierze.

Gość ewelina209
nie bede z psycholem, bo moja rodzina zabroniła mi być z kimś takim jak ja sama, muszę mieć normalnego

najpierw znajdz chłopa a dopiero mysl o seksie skoro żadne sie nie nadaje to jak cgcesz sie bzykac ??? kup wibrator i po krzyku

Gość wiesz moja droga
Markowe wino, niestety moje wino jest domowe a nie markowe.:)

Ja straciła dziewictwo w wieku 28 lat i to z mężczyzną którego kocham i który też mnie kocha. I nigdy nie będę żałowała, że tak późno. Najważniejsze to z odpowiednią osobą. Nie traktuj sie przedmiotowo. Ludzie są stworzeni do rzeczy wyższych niż zaspokajanie czyjegoś popędu seksualnego. A jeśli masz problem ze swoimi znajomymi, to z faktu że jesteś dziewicą nie rób problemu, ale zrób z tego swoją zaletę. Wyróżnij sie tym i pokaż że się szanujesz i że nie jesteś dla kazdego. Że na Ciebie poprostu trzeba sobie zasłużyć, a nie skinąć palcem i zawołać. Że nie jesteś pierwszą lepszą laską, ale dzioewczyną z zasadami i z klasą. Zobaczysz, że na początku niektórzy będą z Ciebie może drwić. Ale z własnego doświadczenia wiem, że chłopcy zaczną Ciebie szanować i doceniac, bo będziesz dla nich nieosiągalna i pewna siebie, a tym samym bardziej atrakcyjna. Jeśli chodzi o dziewczyny, to będą się z Ciebie może smiały, ale dlatego że poprpstu będą Ci zazrdościły czegoś, czego one już nie mogą zaoferować. Pamietaj, jeśli wzrośnie Twoja samoocena i pewność siebie, będziesz jeszcze bardziej atrakcyjna. Za pare lat, jeśli wytrzymasz w swoim postanowieniu, to wbrem powszechnym opiniom, takie kobiety się szanuje. Nie dlatego że są dziewicami, ale że znają swoją wartość i się szanują. Powodzenia i głowa do gory. To TY jesteś ta lepsza!!!

magda a jak dałas rade ( nie pytam złosliwie ) tylko wiesz 28 lat to nie miałs wczesniej ochoty czy jak

Gość ewelina209
magdo k. tym sposobem zakonczylas ten temat i bardzo ci za to dziekuję, nie dlatego, że potrzebowałam połechtania swojgo ego tylko utwierdzilas mnie w tym przekonaniu. Konczę więc a podszywaczom daję pole do popisu.

Gość połechtane egoe
dziewczyno!!! na moich studiach tylko największe ułomy były dziewicami: 1)sieroty życiowe 2)brzydule 3)grubaski 4)dziewczyna sparaliżowana 5)szare myszki które bały sie wypowiadac o czym ty mowisz. pewnosc siebie? wszyscy beda mysleli że nie dopuszczasz do siebie faceta bo masz zarosnietą puszcze na pupie albo smierdzi ci albo masz cos innego wstydliwego do ukrycia. ja straciłam cnote mając 19 lat a moj obecny chlopak mnie kocha i szanuje a takze ma respect bo wie ze nie jest pierwszym lepszym a drugim :P

Jak wytrzymałam??? Studia jedne, drugie, praca, itd... Ważne, żeby w odpowiednim wieku myśleć o wlaściwych dla danego czasu sprawach. Jest czas na naukę i na kochanie :) Nie byłam nigdy kujonem, nie byłam zamknieta w sobie - wręcz przeciwnie - wiecznie uśmiechnieta i pozytywnie nastawiona do wszystkich, lubiana przez znajomych i przyjaciół. Atrakcyjna?.... nieskromnie powiem, że tak i do tego nieprzecietna (to nie wpływało na mój wybór). Dlatego nie moja osobowośc i warunki fizyczne decydowały o takim postanowieniu, ale właściwie wartościowanie samej siebie. Prawda jest taka, że jeśli się chce to można i nikt nie ma nam prawa mówić co mamy robić i jak się zachowywać. Grunt, to mieć odpowiednio mocną psychikę, aby nie dać się zniewolić przez środowisko i jakieś śmieszne reguły czy zasady w nim panujące lub uznawane. Sukcesy odnoszą ci, którzy sie wyróżniają i są nieprzeciętni. Niestety dzisiaj kobieta na szacunek musi sobie zapracować własną postawą i stylem bycia oraz życia. Nie jesteśmy szanowane za to, że poprostu jesteśmy kobietami, ale za to jakimi jesteśmy. Jeśli Ty nie będziesz siebie szanowała, to czy ktoś inny będzie???

Do "polechtane egoe". Powodzenia życzę. Ze złośliwości wypowiedzi widzę, że jednak zabolało ;)