Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenkagerlsss

Korona zęba za 300 zł Pomocy!!

Polecane posty

Gość lenkagerlsss

Witam wszystkich:) pisze w takiej sprawie, moja historia zaczęła się już dosyć dawno gdy poszłam do dentysty na tzw Kasę Chorych. W moim zębie zrobił sie czarny punkcik która postanowiłam wyleczyć, dentystka wywierciła mi zamiast wywiercić mi tylko to czarne zrobiła mi wielką dziurę , wlepiła jakieś lekarstwo i kazała przyjść za miesiąc. Przyszłam za miesiąc i okazało się ze dentystka jest w ciąży i nie już przyjmuje. Nie minął tydzień a mój ząb pękł w pól i został praktycznie tylko korzeń. Tak potem się dzieje gdy idzie się na NFZ :/ Byłam załamana, lecz dowiedziałam się ze za 250 zł można zrobić koronę zęba nawet jeśli jest tylko sam korzeń i jedna ścianka. Więc poszłam, byłam prywatnie u dentysty w godzinach od 17-18 (czyli było już ciemno), wychodząc z gabinetu byłam prze szczęśliwa że mam nowy ząb LECZ jak się okazało nazajutrz mój ząb jest żółty a nie biały. Strasznie odbiega od wyglądu moich zębów bo są białe :( Prosze mi pomóc jakoś ponieważ nie mam sie do kogo zwrócić!! -Czy miał ktoś podobny przypadek? -Czy mogę się zwrócić do tego lekarza o poprawkę lub ponowne zrobienie zęba bez dodatkowych kosztów? -Czy są jakieś prawa pacjenta które pozwalają mi na złożenie takiej reklamacji? Proszę o pomoc ponieważ wydać kolejne 300 zł to jest dużo:( byłoby oki, gdyby ząb był gdzieś z tyłu, ale jest z przodu;(

Lenkagerlsss, idziesz do stomatologa który to zrobił...mówisz ...spierdoliłeś=poprawiaj=oddawaj pieniądze, partaczu... A czy tego samego dnia [gdy byłaś w gabinecie i miałaś robione....nie widziałaś, że kolorem odbiega ? [od razu się mówi, że jest nie tak jak chcesz i nie akceptujesz tego...:o

Gość lenkagerlsss
no szczerze powiem ze nie widzialam koloru, ponieważ w gabinecie miał dziwne światła (sztuczne), dopiero na drugi dzień w świetle dziennym zobaczylam jak to wygląda:(

Gość kolejna Anna
masz prawo do reklamacji. Idź i powiedz. jeśli nie będzie chciał poprawić, udaj się do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta - pomoże :)

ogólnie ta cena ...to trochę podejrzana ...300 złotych [za koronę? ] ....podziękuj Annie [bo dobrze napisała] 🖐️

Gość lenkagerlsss
Kolejna Anna dziekuje za wypowiedź, ząb mialam robiony jakieś 2 tygodnie temu pisalam na różnych forach ale nikt nie umial mi pomóc :( jeśli chodzi o to ze korona kosztowala 300 zl to tak jest, mieszkam w malej wiosce to nie poznan czy warszawa,zeby ceny byly okolo 1000 za korone

Gość kolejna Anna
ja zapłacę podobnie - miasto spore :) A tak na marginesie, jeśli macie spór ze sprzedawcą, stomatologiem czy chociażby mechanikiem - maszerujcie do rzecznika. Pomoże. Ja byłam 2 razy - ze sprawami niby beznadziejnymi - i o dziwo wyszło na moje. Weź ze sobą namiary na tego stomatologa.

Gość lenkagerlsss
najpierw przedzwonie do tego stomatologa i sie zapytam czy zrobi mi ponownie, jesli sie nie uda to zrobie tak jak poradziłas:)

Gość gość
autorko....wiem temat stary....ale ile w końcu ta korona kosztowała? :O :D