Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziahadzia

pomysl na biznes

Polecane posty

mam pytanie mieszkam w anglii i chciala bym otworzyc jakis wlasny biznes myslalam o polskim sklepie ale w moim miescie jest ich bardzo duzo macie mzoe jakies innne propozycje pomuzcie co moze dac jakis zysk jaki biznes otworzyc

Gość dajmidajna
Tak mi aż łzy lecą jakie to wszystko bez sensu jest, ale w sumie jako kto występuje obecnie Alicja Bachleda? Takie pytanie jak w takiej grze dla dzieci KIM JA JESTEM? Czy ona wielką aktorką jest europejską? (Cannes nie wygrała nie mówiąc o Oskarze) czy ona jest wielką polską patriotką? Czy ona jest Zosią z Pana Tadeusza? czy ona jest Amerykanką polskiego pochodzenia i już nie mówi po polsku? No co tu powiedzieć normalnemu człowiekowi w świecie? Ja powiem tam - jak mnie ktoś - że ona jest Zosią i tak powinna była zakończyć klimaty tego typu, że jest Zosią z Pana Tadeusza. - Dzień dobry. Jestem Zosia - tak się powinna przedstawić. I byłoby wszystko OK. I tylko kto jej namącił w głowie, że jest wielka polską aktorką, gwiazdą wielką i po prostu wielką Polką jak w sumie jest góralską Zosią. Jest Zosią z Zakopca. I tyle. Straszne, nie?

Gość czerstwy Czesiu
ciezkie masz myslenie skoro sklep (ktorych jest w brod) to jedyne co udalo ci sie "wymyslic", a chcesz sie zabierac za byznesy:o

aha, czyli mamy za ciebie myśleć i dowiedzieć się jakie są nisze na tamtejszych rynkach i jeszcze badania rynku mamy robić. i wynająć wróżkę żeby się dowiedzieć w jakim mieście chcesz to zrobić. :o

no wlasnie to pierwsze przyszlo mi na mysl ale dlatego ze jest ich zbyt duzo to nie chem chyba ze w samym centrum miasta gdzie nie ma ani jednego niezabieram sie ejszcze za to mysle o tym musze znalesc luke i ja wypelnic

aha, czyli mamy za ciebie myśleć i dowiedzieć się jakie są nisze na tamtejszych rynkach i jeszcze badania rynku mamy robić. i wynająć wróżkę żeby się dowiedzieć w jakim mieście chcesz to zrobić. nie tak sie pytam o jakies propozycje moze macie jakies ciekawe pomysly na jakie ja bym nie wpadla?:)

Gość fdgdsfd
myślę, że mogłabyś spróbować czegoś takiego: budujesz baraki, ogrodzenie z drutu kolczastego i pod napięciem, zapraszasz tam ludzi i ich nie wypuszczasz, ale karzesz im pracować np. wyszywając wzorki na koszulkach. za najmniejsze przewinienie surowo karzesz. aha, coś musisz też robić ze starcami, którzy nie są zdolni do pracy, ale na pewno coś wykombinujesz ;) może byś dostała unijną dotacje do tego.

Gość dajmidajna
On jest po prostu wyratowany bo ma mnóstwo kasy. Teraz ktoś z Polski powinien pojechać do Hollywoodu bo co? Na zamianę za Alicję. No to niby że Smutniak, ale to nie jest to samo. Powinien być wysłany do Niemiec młody reżyser, który ma rodzinę w USA i może tam kręcić. No to z Niemcami może kręcić. Francuzi nikogo z Polski już nie będą chcieli - reżyserka bo konkurencja, ale wśród Niemców ktoś się może wybić żeby był drugim ..Wajdą powiedzą. No a w sumie będzie to drugi Polański no i to wszystko. O tyle o ile. Bo wszystko zależy kto gdzie siedzi i tyle, nie? Od miejsca I tyle. Aktorów z Polski nie chcą, Bachleda niech se robi co chce najwyżej jej wezmą dziecko i tyle. A Farel? Farel dojdzie do wniosku, że kobieta bez dzieci to nie kobieta bo sie boi Penelope Cruz. Ale tego już głosno nikt nie powie

widze ze skorzy jestescie do pomocy no cuz szkoda ze sobie zarty robicie a z tym barem mlecznym z misia heheheh usmialam sie

Gość fdgdsfd
a mój pomysł z obozem? :(

mysle ze takie cos by sie nie przyjelo juz heheh nie wiem wlasnie z czasow prlu te czasy chyba juz minely i kojarza sie ruzni ale fakt faktem heheh ciekawy pomysl :D

12:21 [zgłoś do usunięcia] fdgdsfd a mój pomysł z obozem? pomysl z obozem zajebisty tylko ja bardziej w legalne biznesy udezam :P

Gość ssssssssssssssssssssssss
heh, rozwalasz mnie:D juz sama twoja ortografia mowi ze zbyt bystra nie jestes, zadawane pytania tylko to potwierdzaja. Nie bierz sie za biznes bo sie do tego nie nadajesz, stracisz tylko swoje marne oszczednosci zarobione na zmywaku.

sory ty mi nie mow czy ja pracuje na zmywaku mylisz sie nie wszyscy polacy na wyspach pracuja na zmywaku hehehehe jesli cie tak razi moja ortografia to nie czytaj i problem z glowy ludzi nie powinno sie oceniac po tym jak pisza tak mam problem z ortografia i co z tego...

Gość dajmidajna
Wiecie - nagrody, wyróżnienia, takie rzeczy jej uznają - gdzies i począwszy od Polski bo MA 2 nagrody W USA już . To ma bardzo dużo. Filmu z Jordanem nie liczą. To wszystko ktoś , a nie że ona coś z siebie. I tyle. Poza tym film z Jordanem to kasa i tyle. Komercha. Jakaś syrena. Takie filmy się gra by zarobić. Czasem tylko za to są nagrody, ona i tak by nic nie dostała. No to nagrody, wyróżnienia ma od szkoły podstawowej policzone bo taki jest swiat i to koniec. A jak będzie skakać goła po drzewach to jej wezmą dziecko i finito bo w końcu kurde i tak i tak jest sławna choć zrobili wszystko by nie była sławna. Ale z czego?

dajmidajna Wiecie - nagrody, wyróżnienia, takie rzeczy jej uznają - gdzies i począwszy od Polski bo MA 2 nagrody W USA już . To ma bardzo dużo. Filmu z Jordanem nie liczą. To wszystko ktoś , a nie że ona coś z siebie. I tyle. Poza tym film z Jordanem to kasa i tyle. Komercha. Jakaś syrena. Takie filmy się gra by zarobić. Czasem tylko za to są nagrody, ona i tak by nic nie dostała. No to nagrody, wyróżnienia ma od szkoły podstawowej policzone bo taki jest swiat i to koniec. A jak będzie skakać goła po drzewach to jej wezmą dziecko i finito bo w końcu kurde i tak i tak jest sławna choć zrobili wszystko by nie była sławna. Ale z czego? a co to ma wspulnego z mim tematem??:/

Gość dajmidajna
w którymś momencie miała zarabiać - najpewniej miała powołać się na hiszpańskie korzenie i wyejchać na ...wschód. Naprawdę. Do Szanghaju jak Farel. Ale musiałaby ZAGRAĆ coś u Hiszpanów i skasować w Szanghaju. I wtedy? I wtedy Farel pojechał do Hollywood, ale teraz powiedzą STOP - nafrody w Europie i dopiero USA i Hollywood na końcu jak coś osiągniesz w USA albo zarobisz przynajmniej, żeby znowu sie coś takiego nie powtórzyło. Bo w sumie - fakt faktem - Alicja Bachleda ma więcej produkcji niemieckich niż polskich czyli jakby miała 2 obywatelstwa? Hola hola. tak nie jest. I dlatego basta. Smutne lecz prawdziwe

otwórz (albo jak wolisz "odfuż") burdel. nie będizesz musiał zbytnio główkować, ani dbać o ortografię. kasa będzie płynąć szerokim strumieniem ;)

Gość wracaj sie leczyc serio serio
ona jest chora psychicznie, ma schizofrenie czy cóś , serio serio

Gość dajmidajna
Wiecie wiecie wiecie - mogę mieć rację lub nie. To pokaże przyszłość. To są moje TYPY. Moje TYPOWANIE TO jest co dalej. Może ja jestem... WRÓŻKĄ? albo PROROKIEM? Co najmniej. Panem Bogiem moze? Alicją Bachledą?