Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aajt

Jakie zarobki są dobre w Anglii?

Polecane posty

Gość Madziulka a co to
to ciekawe... a miałaś jakieś kwalifikacje w tym kierunku?

Nie,moja wczesniejsza ani wyksztalcenie nie mialy z tym nic wspolnego,szkolenie zajmuje troche czasu,wlasciwie ciagle sie ucze (sporo fizyki)

Gość cyberlion
Odp: aajt Żeby żyć na standardowym poziomie musisz mieć dochód w granicach 2000 tyś f.,możesz wynająć dom, porobić opłaty i godnie przeżyć...lecz nie wyobrażaj sobie że oszczędzisz jakiś grosz..no chyba że będziesz "koczowała" po kilka osób w jednym domu! No ale do takiego stylu życia to aż "dwójki" Ci nie potrzeba...heheheh 800 wystarczy na taką "cygańską" wegetację.

Gość wdefrgthy
tak sie składa ze ja mam 2000 i mój mąż tez i nie wegetujemy.Mamy własny dom i mieszkamy tylko my +dziecko.

Gość nieudacznik od 1.5 roku
Moja droga aajt. Z tymi zarobkami to bywa rożnie. Najniższa stawka to jak ktoś napisał 5 coś. Da się za to skromnie przeżyć, bez rewelacji. Jeśli masz zamiar nad to wysyłać pieniądze do Polski i będziesz sama to mowie nie będzie łatwo! Myślę ze warto spróbować, praca na starcie to dobry początek. A z czasem może los szczyptę więcej da. Praca jest niestety taka, która pozostawia wiele do życzenia. Natomiast dobrą prace ciężko znaleźć. podstawowe wydatki 50-80 pokój 40 jedzenie 25 dojazd do pracy 180-200 tygodniówka na rękę Odradzam prace przez agencje bo kasują polowe pensji. Niema co liczyć na dużo więcej niż najniższe, lepiej szukać pracy bezpośrednio w firmie.

Gość kikilek
Moj brat jest w anglii taksówkarzem powiedział mi że jakby nie zdał tego certfikatu wracałby do kraju bo nie warto tam siedziec ;)

Gość Pitero
najlepiej nie pracowac u polaków bo to wyziskiwacze tak jak w polsce robia wszystko aby sie dorobic nie przestrzegaja przepisów bhp i tym podobne.placa po 50 lób 60 funtów dniówki smieszni sa... najlepiej pracowac w angielskich firmach bez posredników

Gość Pitero
mysle ze to polacy daja sie oszukiwac i wykorzystywac pracujac za takie marne pieniadze poniewaz wiekrza czesc bierze czlowiek u ktorego sie pracuje.Polski naród od kad pamietam byl w pracy pasorzytniczy za komuny bylo wszystko wspulne a dzis nie uczciwie postepujac z pracownikami daja sobie prawo do tego ze twoje pieniadze sa wspulne i nalerza sie takim pracodawcom.Jednak zycie jest takie ze takich pasorzytów zwerifikuje

Gość naturalna i szczera
jak nie zarobisz 1500 do reki i druga osoba tyle samo to raczej bieda - tzn taki standard jak w polsce

Gość do Pitero
Sa tez normlanie polscy pracodawcy w Uk. Ja mam firme budowlna i zatrudniam fajnych konkretnych chlopakoch, fachowcow, nie pijacych, zetelnych, z narzedziami . Ile zarabiaja , stolarz na budownie ma np 150f , elektryk ma wiecej bo chce brac prace na cene, podobnie hydraulik. Malarze maja okolo 100f. Ale przerobilem setki oibokow, konowalow, zlodziei i alkoholikow. Zeby Ci nie sklamac chyba ze 300 osob sie przewinelo. Wiec jak ktos cos umie i jest chetny do pracy to i z Polakiem mozna miec dobrze.

Gość ona z Londynu
Hm, my z mężem (3 osoby, my + dziecko) mamy 3500 funtów miesięcznie i wcale nie ma jakichś rewelacji. Owszem, nie biedujemy, ale po opłaceniu wszystkiego: mieszkanie, rachunki, jedzenie, samochód i reszta niewiele z tego nam zostaje. Mieszkamy w Londynie i wcale nie żyjemy rozrzutnie.

Gość do naturalna i szczera
Swiete slowa!!.

Gość ona z Londynu
No ja z mężem mam 3500 miesięcznie (mąż 2500 netto, ja 1000), ale samych wydatków mamy co najmniej 3000 czasem 3500...Mieszkamy w Londynie, wbrew pozorom wcale nie żyjemy dostanio, ani w luksusach...Gdybyśmy w Polsce mieli te pieniądze to żyć nie umierać, ale nie w Anglii...Niestety...

Gość Robertooooo
@ ona z Londynu a ty jakas nawiedzona jestes, 2 razy odpowiedzialas na ten sam post :D:D:D:D:D. ah rozumiem chcialas sie pochwalic buhehehe co za pustak.

Gość ona z Londynu
Oj co za myślenie, tu nie ma się absolutnie czym chwalić...Odpowiedziałm tylko na post!

Gość Robertooooo
Spoko, zauwazylem, tez ze forum sie pierd..... Wybacz, ze zlosliwosc ale ja nienawidze kobiet polek przebywajacych w anglii :) . to pewnie z powodu rozstania i trfaiania na same falszywe lajzy. good luck and have fun:)

To tak samo, jak ja kiedy trafiałam na męskie fałszywe łajzy, zapijaczone, chcące tylko seksu i cwane.

Gość PILAT
hehe jak czytam ze zarabiacie 1200 a przy dobrych porywach 200 na miesiac to plakac mi sie chce ... zarabiam od 2004 roku 45.000 funtow rocznie - programista cnc ....

Gość świat nie kończy się na Anglii
Za 1000-1200 miesięcznie czy nawet mniej to w Anglii przy tutejszych kosztach życia to niezbyt ciekawie...Jedynie na pokój, jedzenie, bilet starcza, a i to poza Londynem i to daleko...A jak chce się żyć 'w miarę' normalnie to niestety, ale potrzeba znacznie, znacznie więcej...

Gość Aparat007
@ Pilat 45k rocznie . pogratulowalbym gdybs byl faktycznie inteligentny a Ty po prostu jestes prostym zakompleksionym polskim deklem ktoremu sie cos udalo. Ja zarabiam wiecej ale to nie powod zeby kogos wysmiewac. a Ty masz rozpiske swojego 45k. Yearly Monthly WeeklyDaily Gross Income45,000.003,750.00865.38173.08 Pension Deductions0.000.000.000.00 Childcare Vouchers0.000.000.000.00 Taxable Income36,895.003,074.58709.52141.90 Tax7,884.00657.00151.6230.32 National Insurance4,234.90352.9181.4416.29 Student Loan0.000.000.000.00 Take Home32,881.102,740.09632.33126.47 czyli na reke miesiecznie masz 2700.00 zadne wow szczerze powiem :)