Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz pomyslu

Jak reagowac kiedy 11msc dziecko cię bije??

Polecane posty

Gość nie mam juz pomyslu

Moj 11 msc synek czesto probuje mni e uderzyc, drapie czy szczypie... Do tej pory kiedy to robil mowilam ze nie wolno stanowczym tonem i przytrzymywalam mu raczke, przez jakis czas dzialalo ale teraz juz nie i on robi to coraz czesciej i naprawde mocno szczypie :( CO ROBIC?? JAK REAGOWAC??? pomozcie! :( :( :(

Gość Marcelineczka
Nie reagowac. Ja tak robilam i dziecko samo przestalo, zobaczylo ze to nie zwraca mojej uwagi wiec przestalo byc interesujace

Gość nie mam juz pomyslu
to juz tez przerabialismy, a poza tym, jak ci wbije pazurki w skore to troche trudno nie reagowac, nie sadzisz?..

Gość najlepiej szczelic
po lapach po paru razach sie nauczy

Gość Marcelineczka
"szczel" sobie w twarz raz a porzadnie, to moze nauczysz sie pisac. Nie reagowac znaczy sie po prostu sie usunac, zainteresowac szybko czyms innym. Jak bedzie oddawala to tak bedzie w kółko, a dziecko sie nauczy ze bic kazdy moze

Gość tak tylko ze
to juz trwa jakis czas, odwracanie uwagi tez nie pomaga.. a on ma starsza siostre, ktora tez bije i drapie, robiac jej krzywde poprostu i mala chodzi cala podrapana. :(

Gość Ja rowniez uwazam
Ja rowniez uwazam ze mozesz pacnac lekko dziecko po raczce ktora ciebie uderzylo, na mojej siostry dziecko to podzialalo.Tylko bardzo leciutko.Moze pomoze.

nie pozwalaj dziecku na to, jezeli raz drugi pozwolisz ono uzna ze to normalne a potem bedzie bilo, gryzlo, kopalo kogo tylko popadnie. moich znajomych dziecko tez tak sie zachowywalo, oni chyba uznali ze kiedys przestanie, dzis ma 3 lata i nie przestalo. Teraz najczesciej dostaja rodzice.

Gość do lilii
ale jak reagowac twoim zdaniem, co robic? no niepozwalam, ale on i tak to robi..

Gość Burza na Warszawa
moj dostawal delikatnie po lapkach i jakos przeszlo.

moze jestem przewrazliwiona na punkcie niegrzecznych dzieci, ale to dziecko znajomych to jest wstretny dzieciak. Jego rodzice juz maja go serdecznie dosc. Ale to byla ich wina bo cokolwiek dziecko by nie robilo to pozwalali na wszystko. Drugiej kolezanki dziecko kiedy widzialo ze tamto bije innych i tez tak zaczelo robic, to ona mowila mu stanowczym glosem ze tak nie wolno, czasem byl delikatny klaps. Efekt taki ze dziecko szybko przestalo bic innych. Teraz biorac przyklad z tego drugiego mowi do innych jestes glupia, jego mama delikatnie łapie go za uszko.

Gość Matko z ta dyslekcja.. /

Gość no nie moge....
Bardzo logiczne, bić, żeby nauczyć, że się nie bije:P Znacie to? Kto bije, żeby nauczyć, uczy, żeby bić:)

Gość Marcelineczka
to stosuj kare, po prostu odprowadz dziecko w miejsce odosobnione, tak stanowczo. na pewno nie bij, to nei podziala. Z reszta sama juz to sprawdzilas

Gość jak to sprawdzilam
nie uderzylam mojego dziecka i nie zamierzam. Przytrzymalam mu tylko raczke zeby nie uderzyl mnie kolejny raz. Z ta kara to dobry pomysl. Sprobujemy ;)

Gość Bezradna przyszła mama
uważam, że powinnaś skorzystać z rady "super niani" stanowczo odsunąć od siebie dziecko i powiedzieć " nie bij- to boli !" i zaprowadź je do jakiegoś kąta albo na " karnego jeżyka" i każ mu tam siedzieć aż zrozumie, że popełnił błąd.

Gość autorka napisala
ze ej dziecko ma 11miesiecy, super niania starsze dzieci na karnym jezyku sadzala.

Gość nie wolno bic dzieci

Gość mój synek też ma 11 miesięcy
i też mnie czasem bije, chyba będę go za karę do kojca wsadzać na chwilę ( jest taki że go wszędzie pełno i kojca strasznie nie lubi )

Gość a nie wiesz skad to mu sie
wziewło? moze uderzylas córke? albo oglada jakies filmiki z przemocą?

Gość No co ty...niee
Nie, nigdy nie uderzylam corki, filmikow tez nie oglada... 11msc... :)

Gość No co ty...niee
corka tez nie oglada niczego gdzie jest przemoc, jedynie bajki czasem, na kanale dla malych dzieci- cbeebies, generalnie niewiele ogladamy tv, wiec nie wiem gdzie mogl to zobaczyc..

Gość to ja juz bede
Z tym kojcem to dobry pomysl, pod warunkiem, ze pozniej nie kazesz mu sie tam bawic tak dla przyjemnosci, bo bedzie sie zle kojarzylo ;)

Gość noooooooo
moj syneka ma 7 miesiecy i tez nie raz w zlosci mnie bije szczypie albo ciagnie za wlosy 'dostaje" wtedy po lapach, oczywiscie stosownie nie za mocno od razu chowa raczke i nie robi tego drugi raz

Gość ale jazdaD
zadzwon na 997 i zaloz mu niebieska karte:O