Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika316

Imię dla chłopca Alek

Polecane posty

Gość Monika316

Chciałabym dać mpojemu synkowi na imię Aleksander, ale nie za bardzo podoba się to imię mężowi. A jak wy oceniacie to imię?

Gość Mnie się podoba
Aleksander, Alek, Aleks... Oby tylko nie Olek....

Gość topmoni92
mi sie podoba :)

Gość bytom - gliwice - bytom
ładne imie! I z tradycją. Co drugi car rosyjski nosił takie imię. Gdybym miała urodzić syna też bym je rozważała, ale to nie w najbliższej przyszłości.

Gość mammmmama
Tajny Agent Alek :D

Gość malutka872
my też chcemy dać synkowi tak na imie.... Aleksander zdrobnienie Aleks...... ja juz od niektorych slyszee Olek

Gość malutka872
Olek strasznie mi sie nie podoba

Gość Moniak316
Mnie też Olek nie!!!! Ale Aleksaner brzmi ślicznie :)

Gość niedługomama..
a mnie się podoba Olek:) Oluś:)

Gość malutka872
oluś pindoluś nieeeeeeeeeeeeeee...............................!!!!! masakra.... Aleksander to Aleksander Olek to Olek

Gość niedługomama..
To co wolać na dziecko Aleksandruś? Bo przecież jakieś zdrobnienie by się przydało.... A mnie się podoba Olek i tyle:)

Gość dqewdwedwqd
Alek to nie zdrobnienie od Aleksander, jak i Ala nie od Aleksandra i nic na to nie poradzicie. Nawet jeśli uparcie będziecie nazywać synka Alkiem, to każdy kto dowie się że on jest Aleksandrem, zdrobni to imię na Olek. Tak samo każdy słysząc Alek, pomyśli że to jakiś Alfons, w najlepszym razie Aleksy. Dobrze to wiem bo próbowałam się wyzwolić od "Oli" i po prostu się nie dało. Wiem też jak wyglądała sprawa z imieniem mojego dziadka, Aleksandra. Nikt o Alkiem nie nazywał. Nie chcecie Olka, to zrezygnujcie z Aleksandra. Chcecie Aleksandra, pogódźcie się z Olkiem.

piszesz głupoty mój syn ma na imię Aleksander my nazywamy go Alek, Aluś i nikt w naszej rodzinie, z naszych znajomych nigdy nie powiedział do niego Olek. Jak ktoś kto nas nie zna pyta o imię małego to mówię Aleksander i tylko raz jedna osoba powiedziała a to Olek ja że nie że Alek i więcej nie powiedziała Olek :)

Gość dziwna ta teoria za
zdrabnianiem :P moim zdaniem tak się do kogoś woła jak się przedstawi lub jak inni do niego mówią :P np ja ,a, Magda na imię, a czasem przedstawiałam, się jako KAŚKA (TO MOJE 2 IMIĘ) i niektórzy tylko tak do mnie mówili nawet jalk się dowiedzieli

Gość też mi sie podobało
to imię, ale nie dałam, bo nie lubię zdrobnienia Olek. Nie macie racji, że będą mówić Alek, bo tak sie przedstawi. Daję głowę, że w szkole każdy nauczyciel będzie mówił do niego Olek. A jak już tak zaczną to i dzieci podchwycą. Bardzo trafnie powiedziane przez dqewdwedwqd- pogódź się z Olkiem :)