Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuksjjaaa

panstwowy stomatolog wzial ode mnie 280 zl za trzy zeby

Polecane posty

Gość fuksjjaaa

bylam u stomatologa nie prywatnego tylko takiego w normalnej poradni ktora jest na nfz, robilam jedynke i dwojke i zaplacilam 280 zl, to chyba duzo?

Gość fuksjjaaa
no wlasnie tez tak slyszalam wiec nie wiem o co chodzi, jestem ubezpieczona a kazal mi podpisac jakis papierek, ze zgadzam sie na oplate.pierwszy raz bylam u dentysty panstwowego, wiec sie nie znam, ale tyle bym chyba zaplacila tez prywatnie.

Gość ciekawa mama124
Ciekawe czy do kasy czy do kieszeni te 280 zl pojdzie :o

Gość za lepsze plomby trzeba płacic
za znieczulenie tez poza tym to pewnie mialas ogromne ubytki

Gość fuksjjaaa
ale jestescie pewni, ze te zeby sa bezplatne?ja mowiac szczerze nie znam sie, liczylam sie z zaplata ale nie przypuszczalam, ze koszt bedzie jak u prywatnego dentysty.co wiecej za 2 tygodnie mam isc leczyc trojke, i powiedzial mi ze leczenie bedzie za darmo zaplace tylko za plombe 80 zl, wiec ja juz nie rozumiem co to znaczy za darmo skoro zaplace 80 zl

Gość fuksjjaaa
nie mialam znieczulenia, a ubytki wlasnie byly malutkie.

Gość dsgfgdfgdfgd
niektórzy kręcą i biorą kasę od kogo się da, prywatnie leczą gdy mają leczyć za państwowe. jedyna rada to zmiana stomatologa. lepiej nie pyskować bo zamiast leczyć postanowi usunąć ząb:o

Gość kolejna Anna
ja za 1 ząb płacę 70zł - z plombą - i to prywatnie całkowicie. Ostatnio 2 plomby, kamień, 1 trucie do kanałowego niecałe 200zł.

Gość yyy nie kumam
za 280 zł u mojego dentysty nie zrobiłabym nawet dwóch plomb. A zresztą nie mogłaś spytać tego dentysty? Ja nie rozumiem ludzi, którzy się boją zapytać o cokolwiek i podpisują wszystko co im się podetknie... Może to była opłata za znieczulenie? Albo za to, że ci plomba po tygodniu nie wypadnie ;) Najlepiej chodzić prywatnie, państwowa "darmowa" służba zdrowia to fikcja, szkoda tylko że z każdego wynagrodzenia ściągają za to kasę :o Ja mam swojego dentystę od 15 lat i boję się iść do innego.

Gość kolejna Anna
nie chodźcie do państwowych stomatologów, chyba ze to ząb z tyłu. Sprzęt - do bani, obsługa - różnie z tym. A prywatnie - cud miód i orzeszki :) Nic nie boli, dentysta uśmiechnięty i miły, godziny do wyboru, plomby porządne. Przekonałam się sama.

Gość kolejna Anna
yyy nie kumam - ceny znacznie się różnią - wszystko zależy od miasta. W jednym samo wynajęcie lokalu będzie kosztować 6.000, a w innym 1.000zł No jakoś na te 6.000 dentysta musi zarobić.

Gość dsgfgdfgdfgd

Gość dsgfgdfgdfgd
u mojej (byłej) dentystki prywatnie różni się od państwowo tylko tym że wchodzisz bez kolejki, czekasz najwyżej 15-20 minut aż poprzedniego pacjenta załatwi.

Gość yyy nie kumam
Anna - no mój jest w centrum warszawy, ale ma swój lokal ;) Ale takie ceny ma odkąd pamiętam, za to faktycznie - obsługa na najwyższym poziomie i prawie rodzinna atmosfera ;) W końcu zna mnie prawie od dziecka. A co do państwowych dentystów - najbardziej skąpe i oszczędne osoby jakie znam po jednej wizycie u państwowego stomatologa postanowiły jednak płacić prywatnym, takie "wrażenie" zrobiły na nich warunki u państwowych.

Gość kika bez bucika
oplaty sa kochana pobierane za plomby swiatloutwardzalne a zwykle gowno masz za darmo....kto robi sobie zwyklym gownem jedynki?

Gość kolejna Anna
ostatnio odwiedziłam 6 gabinetów. Chciałam trochę państwowo, troszkę prywatnie pochodzić. Pytam dentystek na kiedy się można umówić, a one podają daty - marcowe, kwietniowe, w najlepszym przypadku koniec lutego. I to jedna wizyta. Zrobienie ze 3 zębów zajęło by pewnie z pół roku. Do jednej dzwonię i mówię, ze chce się umówić na popołudnie, bo dziecka nie mam z kim zostawić do 16.30, a ona z fochem - "Są gabinety do 20.00 otwarte." No to podziękowałam. W drugim "Zapisuję na luty". Pytam do której Pani doktor (bo są dwie), a pani z drugiej strony słuchawki z fochem mówi "Do takiej jak będzie". No litości. Poszłam prywatnie. Full obsługa. Pani doktor będzie zostawała dłużej, tak bym mogła spokojnie poczekać aż mąż zmieni przy dziecku.

Gość kika bez bucika
za jedynki jakies 7 at temu placilam 150 zeta

Gość Ja też mam krzywe zęby
Fuksjaaa - zęby od 1 do 3 są bezpłatne ale tylko: leczenie kanałowe, znieczulenie, standardowa plomba. czyli lepsze znieczulenie kosztuje (20-70zł), lepsza plomba kosztuje, (50-100zł) dodatkowe rzeczy też kosztują. wczoraj byłam u dentysty państwowego z jedynką górna, zapłaciłam 265zł, bo: antybiotyk 45zł i 220zł za zamknięcie wierzchołka zęba. Napisz co miałaś robione to bedziemy wiedzieli czy drogo.

Gość kolejna Anna
dentyści państwowi traktują pacjentów jak zło konieczne. Ja się czuję tak, jakbym prosiła o łaskę, no i oczywiście za darmo chciała. A kur.. mać jakie darmo? Składki płacę tyle lat. Nie choruję, to chociaż mogła bym leczyć zęby za te co miesięczne potrącenia z wypłaty.

Gość Ja też mam krzywe zęby
fuksjaaa - przy nastepnej wizycie zapytaj, za co płaciłaś. Poproś o wgląd do cennika. A do trójki weź plombe refundowaną w 100% - darmową, która ci sie należy.