Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Za młoda...

ZA MŁODA NA MATKĘ.....

Polecane posty

Gość Za młoda...

WITAM ! Właśnie dowiedziałam się że jestem w ciaży !!!!!!! Mam dopiero 16 lat nie wiem co mam myśleć, załamana jestem :/ Przecie nie jestem odpowiedzialna,a na rodziców nie mam co liczyć ponieważ zostałam adoptowana i dowiedziałam się o tym w wieku 13 lat ! Przez to straciłam do nich zaufanie ! POmocy co mam robić ?! Nie mmyślę o aborcji a ni o adopcji .. KOSZMAR !!!!! Macie radę ? ;/ Jak pwoiedzieć " rodzicom " ?

rodzicom musisz powiedziec czy tego chcesz czy nie.powiadomilas juz chlopaka? (albo tego z kim spalas)? najpierw porozmawiaj z rodzicami, niewazne ze adopcyjni ale skoro wciaz z nimi jestes to znaczy ze cie kochaja i zapewne beda wspierac.

Gość Za młoda...
eh boje sie ze sie wkurzą i mnie wywalą z domu

Gość fsafsaf
Do rodziców straciłaś zaufanie??? A sobie i matce, która cię zostawiła, to zaufałaś na tyle że powtarzasz schemat??? Musisz się wziąc za swoje życie. Za swoje! Wydaje mi się że nie jesteś w stanie podjąć odpowiedzialności także za dziecko, skoro z sobą sobie nie radzisz. Zastanów się więc teraz, dobrze, co chcesz i możesz zrobić, póki to wczesna ciąża której rozwinięciu możesz zapobiec. Osobiście zdaje mi się że skoro rodzice zdecydowali się świadomie na zaopiekowanie się tobą jako własnym dzieckiem, to powinnaś dać im szanse i zaufać. Pewnie cię nie pogłaszczą po głowie ale wspólnie coś poradzicie. Ja osobiście, gdybym była na twoim miejscu, wybrałabym aborcję chemiczną. Bo po co masz już teraz tak sobie utrudniać życie? Ale trudno tak doradzać komuś innemu.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
nie rozumiem tych adoptowanych dzieci co maja pretensje do rodzicow adopcyjnych przeciez oni ci dali wszystko a ty masz do nich pretensje

Gość staraaająca
jak usuniesz - to będzie tak jakby ciebie matka usunęła - chciałabyś tego? jak oddasz to będzie tak jak twoja mama cię kiedyś oddała i też się dziwie z twoich relacji z rodzicami adopcyjnymi - nigdy niejest dobry moment żeby powiedzieć dziecku że jest adoptowane - dobrze że wybrali taki wiek gdzie już coś rozumiesz a jednocześnie niemasz aż tak dużo lat wzięli cię bo cię pokochali - krzywda ci się niedzieje więc pomyśl o nich ale nie przez pryzmat swojej złości ale tak życiowo i o swoim dziecku ono już jest - takie maleńkie tam i jesteś mamą - pewnie rodzice będą wściekli no bo każdy są jak takie coś się dowiadują - ale jak będzie już maluch to wszyscy będziecie go kochać najbardziej na świecie

Gość dokladnie tez nie rozumiem
osob, ktore mama pretensje do rodzicow adopcyjnych, przeciez oni kochali cie i wychowywali jak wlasne dziecko.

Gość foryta
i dlatego nigdy bym nie adoptowala dzieciaka :O potem takie sie odwdzieczy :-(

Gość bbrfggg
no i proszę bardzo jak fajnie jest adoptować,

pretensje i zal to ona powinna miec do rodzicow ktorzy ja oddali a nie do tych ktorzy sie nia opiekowali i pokochali jak wlasna!!! tez nie rozumiem czemu dzieci adopcyjne traca zaufanie do rodzicow adopcyjnych...chyba z dnia na dzien ci ludzie nie robia sie obcy? wiadomo boli taka wiadomosc ze jest sie adoptowanym ale z drugiej strony mozna bylo zyc w domu dziecka...to chyba gorsze a nie jedna obca matka moze byc lepsza jak biologiczna...w wiekszosci licza sie wiezi rodzinne powiedz rodzicom, pewnie beda chcieli ci pomoc i cie nie odtraca...

widocznie twoi rodzice niewiedzieli jak Tobie o tym powiedziec ze jestes adoptowana i stwierdzili ze w wieku 13 lat byłas na tyle dorosła aby Ci powiedziec o tym tak abys zrozumiala o tym nie miej do nich pretensji ja wieku 16 lat tez zaszłam w ciaze niewiedzialam jak o tym powiedziec rodzica ale gdy powiedziałam dostalam wiele sparcia od nich tez nie myslałam o usunieciu czy oddaniu chcialam wychowac je i mi sie udalo z pomąca ale udało skończyłam szkołe i mam nadzieje ze ojciec dziecka tez bedzie wiedzial o tym ze jestes w ciazy u mnie na poczatku wogole sie nie interesował niczym a kiedy zadwoniłam do niego po porodzie chciał jak najszybciej nas zobaczyc i jak zobaczył swoje dziecko to zmienił zdanie teraz jestesmy małzeństwem a córeczka jest oczkiem w głowie mimo wszystko moze na początku twoi rodzice będą zli o to ze tak postąpiłas ale zobaczysz za jakis czas nie będą mogli się na chwile rostac z wnuczką lub wnuczkiem więc najpierw pogadaj z mamą ona ciebie bardziej zrozumie najpierw a pózniej pogadaj razem z mamą i z tatą

Gość i to sie nie wstydza
o , kolejna dająca, co za gówniarze, zamiast się uczyć to dają

Gość jak mnie to wkurza
dalabym takiej lub takiemu w pysk za to ,ze ma jakiekolwiek pretensje do rodzicow adopcyjnych.Powinno sie takich ludzi nosic na rekach za opieke i milosc do niespokrewnionej osoby.

Gość Kasiuulka1111
Witam ja też nie zbyt rozumiem Twojego postępowania?! Dlaczego masz pretensje do rodziców? W końcu to oni Tobie zaufali ,a nie ty im.. zaufali Ci a to to zniszczyłaś!

Gość noicoccoo
a ja bym dała w pysk tym co karzą rodzić bez względu na sytuację jaką ma matka i karzą oddawać dziecko jak zbędny przedmiot.