Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarbkimalutkie

Tort urodzinowy 3 - latka ??

Polecane posty

Gość skarbkimalutkie

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na urodzinowy torcik dla chłopczyka? Bardzo proszę podajcie coś jak macie

tort - biszkopt + krem/masa Dr. Oetker - bardzo prosty, pyszny i pewny :) Jak dla 3-latka to robiłabym boisko, albo autko - ozdabiane kremem lub lukrem plastycznym

Gość skarbkimalutkie
ktoś jeszcze zna jakiś?

Właśnie ja też coś szukam :) Tzn przepis mam tylko myślę nad dekoracją. Ale chyba kupię ten opłatek ze zdjęciem. A przepis podać?

Gość skarbkimalutkie
tak podaj proszę

Gość ja dla synka zamowilam
tort w cukierni, w kształcie samochodu:)

A więc podaję: Ten przepis jest niezawodny, mi on zawsze wychodzi. Upiec biszkopt. Ja go robię tak: 4 białka miksuję z 4 łyżkami cukru, dodaję 4 żółtka. Potem 4 łyżki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, delikatnie mieszam i wylewam na formę i piekę. Masa: 1 kostka masła lub margaryny (ja daje margarynę KASIĘ) 3 jajka 1 galaretka cytrynowa lub inna dowolna 4 banany utrzeć masło z żółtkami dodając po łyżce rozgniecione banany. Rozpuścić galaretkę w pół szkl. wody i tężejącą dodać do masy. Utrzeć. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. PIANA: 3 białka 1/2 szkl. cukru pudru 1 galaretka (dowolny kolor) Białka ubić z cukrem i dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w pół szkl wody. Wylać na masę. PRZEŁOŻENIE : biszkopt - masa- dowolne owoce (niekoniecznie) -piana- dowolne owoce (niekoniecznie) - galaretka (ja na wierzch rozpuszczam 2 galaretki.

Gość nie surowe jaja
litości, żadnych surowych jaj do masy, kto teraz je dodaje. Pamiętajcie grozi to salmonella, salmonellą. mój wnusio 2 latek został uraczony takim tortem u znajomych, gdzie był z mamą i co , salcia, męczył się biedaczek , 2 tygodnie przeleżał w szpitalu,był bardzo przestraszony, właśnie później po dochodzeniu okazało się, że masa w torcie zawierała surowe jaja, ja od lat nie dodaję surowych jaj do masy i nie słyszałam aby ktoś ze znajomych dodawał, no ale zawsze znajdzie się rodzynek tak jak tu na forum. Nigdy surowych jaj do masy.

Gość Renata99112345
Wiadomo że urodziny bez tortu tak na prawdę to nie żadne urodziny. Taki wypiek po prostu musi być na przyjęciu dla dziecka. Właśnie przeglądam internet w poszukiwaniu takiego tortu i moją uwagę przykuł http://icukiernia.pl/awangardowe-prezenty-i-wyszukane-niespodzianki-czyli-torty-z-dostawa/ Co o tym sądzicie ? Wygląda to całkiem obiecująco ale liczę się zawsze z opinią na tym forum :)

Gość gość
ja za dwa tygodnie będę piec tort dla mojego 3 latka. W zeszłym roku był tort w kształcie ciężarówki a w tym roku postanowiłam zrobić tort w kształcie "3".

Gość gość
Ja dla dzieci robię zawsze tort - biszkopt przełożony dżemem i bitą śmietaną z owocami. Sprawdzony :)

Gość gość
Polecam przepisy ze strony moje wypieki. Zawsze modyfikuje przepis i na wierzch klade biala mase, na to oplatek z postacia z bajki, na boki biszkopty do tiramisu, lub paluszki czekoladowe, obwiazuje wstazka, rafią i jest git. Brzegi miedzy biszkoptami a oplatkiem wypelniam masa

Gość gość
Gotowe spody biszkoptowe nasaczyc lekko woda z cytryna przełożyć masa gotowa zetkera śmietanka i czekolada zrobić polewe czekoladowa pycha ozdobić lentilkami lub innymi kolorowymi cukierkami, zelkami lub co ci wrece wpadnie dzisiaj tyle tego. Do wyboru wedle uznania i fantazji

Gość gość
Torcik z gotowych spodów i kremu z proszku :D Musi być pycha :D

Gość gość
Oj ja mam super przepis ale niestety dla dziewczynki :-)

Gość gość
A czym się różni tort dla dziewczynki od tortu dla chłopca? :D Dekorację to chyba można dowolnie modyfikować :P

Gość gość
ja uwielbiam robić torty! miesiąc temu dla mojego 9 latka robiłam w kształcie piłki,za tydzień dla chrześniaczki robię z Violettą a za miesiąc dla mojego 3 latka też zrobię...tylko ciągle kombinuję jaki zrobić.

Gość gość
Aitorka w pierwszym poscie zapytala czy mamy przepis na torcik dla chlopca :-)

Gość gość
ja zawsze dzieciom zamawiam urodzinowe torty i zwykle pytam jakie maja wymarzone torty. Np. moja córka miała ostatnio tort z Kubusiem Puchatkiem., dzieciaki maja wielka frajdę a takicj torów. Ja biorę torty na zamówienie w cukierni Łukasza szachty z Katowic www.cukierniatortykatowice.pl

Gość gość
Dla mnie najwygodniejszym rozwiązaniem jest kupno takiego tortu z cukierni. Oszczędność czasu, ale przede wszystkim też dobra jakość. Sama nie mam wiedzy cukiernika i wolę nikogo nie otruć a tak dostaje wspaniały tort i wszyscy sie zajadają - najcześciej kupuję torty w cukierni http://brzeczek.com.pl/com_content/article/46