Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pralinka 34

KRET dp przepychania rur

Polecane posty

Gość Pralinka 34

Mam pytanie, ponieważ słabo ściekała mi woda w umywalce w łazience postanowiłam użyć kreta. Za pierwszym razem postąpiłam zgodnie z istrukcją i po wsypaniu i odczekaniu ok.15-20 min. przepłukałam wodą. Ale postanowiłam całą operacje powtórzyć i po wsypaniu troche większej ilości tych granulek wyszłam z łazienki i zupełnie o tym zapomniałam. Przypomniałam sobie po jakiejś godzinie, może nieco dłużej. Oczywiście spłukałam, ale troche się martwie czy w tym czasie nie wydzielało się coś szkodliwego ? Dodam, że wlew do umywalki był odsłonięty ponieważ to czym się go normalnie zatyka było zanieczyszczone więc moczyło się w tym czasie w misce z wodą z dodatkiem domestosa.

Gość na sprzątanie z tym

Gość nic się nie stało
ja przeważnie zapominam :-) A zamiast kreta polecam nurka - o niebo lepszy!

Gość a ja kupiłam
Attak w biedronce za 2,99 tez jest dobry. A ten nurek to gdzie kupię? Spoko na pewno nic się nie stało.

Gość nic się nie stało
w supermarketach, w sklepach z chemią. Wygląda podobnie, też granulki, trochę tańszy od kreta. Ktoś mi kiedyś polecił przy poważniejszej awarii kibelka - wsypałam dwa krety i nie zadziałały, a nurek pomógł. Stąd mój zachwyt nad nim :-D

Gość Pralinka 34
dzięki za odpowiedzi. Jestem w ciąży i troche się tym zdenerwowałam, tym bardziej, że boli mnie głowa i mam zgage, Spanikowałam, myślałam, że to od tego Kreta.

jesli to od kreta to czulabys taki ostry zapach, duszacy (kiedys sie nawdychalam jak do prysznica sypalam- ze 2 dni zdychalam)

Gość Pralinka 34
dodam, ze przed zasnieciem obalilam 2 butelki kreta.

Gość Pralinka 34
ten ostatni wpis TO NIE JA

Gość gość
Walczyliśmy długo różnymi kretami i podobnymi środkami, także sprężyną 5m i nic nie pomogło; dopiero Pan hydraulik młody z mechaniczną sprężyną przepchał rury; jakby co dam kontakt na priv Warszawa i okolice, pozdrawiam mary

Gość Pralinka 34
Już nie trzeba, bo nie mamy już żadnych rur od tamtego czasu. Kret wszystko rozpuścił :(

Gość gość
Tylko pamiętajcie, że kret w granulkach zbryla się i powstała masa przypomina cement. Poczytajcie w necie dużo tego.

Gość MartynkaM21
witam! strasznie martwie sie o przyjaciolke i o jej problemy milosne! ostatnio mi opowiadala jaka to jest nieszczesliwa sytuacja wyglada tak : jak jest dobrze to jej chłopak mowi do niej kochanie misiu skarbie a jak sie zaczynaja klocic i sie w****i na maksa to mowi do niej w*********j ty d***** k******. strasznie przez niego cierpi ale ona nie daje rady zerwAC z nim chociaz probowała powiedzcie co ona ma zrobic zeby ON SIE ZMIENIŁ ZACZAŁ INACZEJ JA TRAKTOWAĆ! pomocy.

Gość Karoo1ajna
Tak jest tym kretem można z czasem zatkać sobie rury na maxa, poczytajcie tutaj http://udraznianiekanalizacji.eu jesli sytuacja z zatykaniem się powtarza najlepiej przeczyścić rury specjalną sprężyną.