Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna1995

MIRENA CZY ZWYKŁA WKŁADKA

Polecane posty

Gość czarna1995

mam pytanie odnośnie spirali,którą proponujecie założyć mirenę czy zwykłą wkładkę?

Gość Renia 76
Czesc ! Ja mam Mirene od ponad 2 lat i sobie ja chwale . Brak okresu a do tego duza pewnosc i nie trzeba pamietac o pigulce , nie musi sie chodzic co 2 miesiace po recepty . Wiadomo cena tez nie jest niska bo w moim przypadku wyniosla ponad 1000 zl ale polecam ja . Zwyklej wkladki nie mialam , jest ona znacznie tansza od Mireny . Mirena ma dodatkowo w sobie zawarty hormon . Jesli masz pytania to chetnie odpowiem .

Gość czarna1995
Rozumiem ale słyszłąm,że po Mirenie się tyje a tego bym nie chciała. Poza tym bra miesiączki też mnie nie zadawala wolałabym ją mieć

Gość mamamaliny
Mam ten sam dylemat. Moja siostra miala mirene, byla bardzo zadowolona, az do momentu jak zaszla w ciaze pozamaciczna:( Ja dodatkowo zastanawiam sie, czy w moim przypadku jednak nie bylaby lepsza ta zwykla spirala, bo mam problemy z watraba, zle znosze hormony. Czy orienrujecie sie, czy hormony z mireny, tez oddzialywuja na watrobe i czy w takim samym stopniu jak pigulki???

Gość mirabellaa
ja mam już drugą mirenę:)nie słyszałam nigdy o kobiecie,która mając mirenę zaszła w ciążę! słyszałam o przypadkach kobiet,które zachodziły w ciążę mając tradycyjne,miedziane wkładki.dla mnie okres nie zaginął.wkladka jest super.za drugą zakładaną w zeszlym roku zapłaciłam 700 zl + 200 zł za założenie

Gość mamamaliny
Usuwali jej ciaze laparoskopowo, miala ją w jajowodzie. Nie wiem, moze przyczyna bylo to, ze jej okres zaniknal calkowicie.

Gość mirabellaa
no tak,na niektórych to nawet i mirena nie działa:(jednak natura potrafi figla spłatać,wszak stuprocentowa antykoncepcja nie istnieje:)