Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ile osób wpuszcza księdza na kolędę- ankieta

Polecane posty

Kto tu wejdzie - niech napisze i poda swój wiek Zrobimy ankietę i policzymy procentowo

nie wpuszczam

halo!!! Nikt nie wpuszcza?

Gość taaamaaaaaaaaaaraaaaa
20 lat, mieszkam sama, nie wpuszczam.

Gość 27 lat nie wpuszczam

Gość mirabellaa
jedno pytanie mam: a chrzczenie byliście? do komuni przystąpiliście?do bierzmowania też? a ślub kościelny? również?Ja księdza wpuszczam.Mamy bardzo porządnego księdza,który dla miasta aprzede wszystkim dla dzieci robi więcej niż włodarze miasta:)

Gość Kasiek20
mam 20 lat, ale księdza za próg nie wpuszcza. nie wiem jak w innych parafiach... ale u nas pseudo "Kolęda" polega na zebraniu przez księdza jak największej ilości kopert z gotówką i zrobieniu wywiadu o ludziach. ostatnio jak u nas był ksiądz moja matka musiała mu o modlitwie przypomnieć, bo ksiądz wszedł, poświęcił mieszkanie i bez słowa siadł na fotelu i kopertę w garść...

Gość mirabellaa
a u nas ksiądz nie zawsze bierze pieniądze:)jeśli widzi,że w domu żyje się skromnie to nie bierze ale zawsze przynosi jakieś drobiazgi dzieciom czy to słodycze czy małą zabawkę:)wiele osob nie wpuszcza księdza z zasady: nie wpuszczam bo nie!Ja może z kościolem jestem na bakier ale moja córka od kilku lat działa w chórku przy kościele i jest bardzo zadowolona więc nie widzę powodu,żeby zatrzasnąć dla księdza drzwi przed nosem.

Gość Kasiek20
my też kiedyś mieliśmy takiego super księdza, że jak widział, że w domu bardzo skromnie ludzie żyją to nie brał koperty a do tego kilka swoich oddawał, z tych wcześniej zebranych... dzieci go uwielbiały... był dobroduszny, wspaniały człowiek... jeździł starym maluchem, podczas gdy inni księża mieli ekstra samochody z salonu nie raz... podczas gdy ten ksiądz odprawiał msze, nie było zbierania na tace. ludzie mogli wrzucać tylko do puszek przy wyjściu z kościoła(puszki na dom dziecka)to był prawdziwy ksiądz z powołania! jakiś dzisiaj jest niewielu... ale niestety, nie wytrzymał nerwowo patrząc na to co u nas w parafii sie wyprawia i przeniósł się do parafii do małej wioski...

Gość Bog jestOszusci takze
nie,nie wpuszczam,wyganiam kler, moja wiara jest czysta...:-) kasy na kler nie dam NIGDY ,wole na dzieci (ale nie patologie) i zwierzeta, ,nie wpuszczam spaslaka ,to tylko ''czlowiek'' i to nedzny-zaklamany,obzarty az peka, nie toleruje tego o nieee:))))))))))) spadaj na drzewo!!!!!

Gość śmiechulinka ma racje
na 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
wpuszczam :) śmieszni jesteście w tych swoich opiniach ;) skoro nie wpuszczacie to skąd przeświadczenie, że przychodzi tylko po kopertę? człowiek człowiekowi nierówny, podobnie ksiądz księdzu :D

Gość kto księdza nie wpuści
ten pochówku katolickiego miec nie będzie zakopia was jak pogan pod płotem i nawet nikt za wasza dusze modlitwy nie zmówi