Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość D.R

Przeszczep włosów u młodego faceta

Polecane posty

Gość D.R

Mam do Was pytanie drogie Panie. Jak uważacie młody facet, który łysieje może zrobić przeszczep włosów? Jakie macie zdanie o takich zabiegach. No jestem przed 25 rokiem życia, niestety od jakiegoś czasu łysieje. Z roku na rok co raz większe prześwity. Gole głowę czasem na zero. Podobno ( i to wg. dziewczyn) o wiele lepiej wyglądam na łyso niż z włosami. Z włosami wyglądam chłopięco a bez włosów męsko. W dodatku jestem nie wysoki :P Ale jednak kiedyś miałem bardzo gęstą czuprynę. No ale geny, geny i jeszcze raz geny. Ale czy jednak warto?

Gość MARTA123456
MOJ CHŁOPAK TEZ MA 25 LAT I ŁYSIEJE , MI TO NIE PRZESZKADZA ACZKOLWIEK NIE MAM NIC PRZECIWKO PRZESZCZEPOWI :) JEZELI TY SIĘ Z TYM BEDZIESZ DOBRZE CZUŁ TO DLACZEGO NIE ?:) JAKA JEST PRZYCZYNA TWOJEGO ŁYSIENIA ? GENETYKA TO NIE WSZYSTKO .. MASZ DUZO OWŁOSIENIA NA RESZCIE CIAŁA , WŁOSY CI SIE PRZETŁUSZCZAJA ?

Gość D.R
Na reszcie ciała mam sporo :P Hmmmm kiedyś miałem łojotok, niestety kumpel z ławki mnie zaraził w Liceum :-/ I powiedzmy, że od tego się zaczęło i niestety nadal mam problem z przetłuszczaniem się głowy. Po łojotoku włosy czasem wannę zapychały po umyciu głowy. A zawsze miałem dłuższe włosy. No ale od strony Taty prawie wszyscy mężczyźni łysieją. Tyle, że Tata bardziej zaczął łysieć po trzydziestce. Boje się, że łojotok bardziej to przyspieszył.

Gość MARTA123456
JEST KILKA PRZYCZYN ŁYSIENIA MIĘDZY INNYMI ŁYSIENIE ŁOJOTKOWE( POPRZEDZA GO ŁUPIEŻ ŁOJOTOKOWY) SKÓRA SIE BARDZO SZYBKO PRZETŁUSZCZA I TO JEST POWODEM OBUMIERANIA CEBULEK, JEST JESZCZE ŁYSIENIE POCHODZENIA ANDROGENOWEGO ( DUZO OWŁOSIENIA NA RESZCIE CIAŁA Z POWODU ZBYT DUZEGO POZIOMU TESTOSTERONU) , POCEMA CI SIE WYBRAC DO DOBREGO DERMATOLOGA NAJLEPIEJ PRYWATNIE BO NA NFZ NIC NIE DORADZI;/ STOSUJ NARAZIE JAKIES DOBRE SZAMPONY PRZECIWŁUPUEŻOWE NAJLEPIEJ CODZIENNIE I WYBIERZ SIE DO DERMATOLOGA MOZE NA RATUNEK;) PS: ŁOJOTOKIEM NIE MOZNA SIE ZARAZIC OD KOGOS TAK DLA INFORMACJI :)

Gość D.R
Codziennie myje głowę, chodzę do dermatologa i dostawałem preparaty ale to nic nie daje :-/ Ja z tym łysieniem mam pół na pół. Bo mam świadomość, że tłuszczenie powoduje łysienie ale i geny też odgrywają istotną rolę. Ale zapewne gdyby nie łojotokowe zapalenie skóry dziś bym się cieszył gęstszymi włosami :(

Gość D.R
A podobno mam dużo testosteronu ;)

Gość MARTA123456
ROBIŁA CI BADANIA NA PODSTAWIE WYMAZU Z SKÓRY GŁOWY ? JEST JESZCZE MOZLIWOSC ZE NABAWIŁES SIE GRZYBICY A TO NIE ZAWSZE JEST WIDOCZNE ... ZYCZE POWODZENIA,DOBRANOC

Gość D.R
Znaczy wtedy jak byłem w LO czyli jakieś 7 lat temu miałem zmiany skórne, skóra zabarwiła się nawet na.... żółto stąd już było wiadome, że to zapalenie łojotokowe skóry. Potem minęło ale przetłuszczanie zostało :(

Gość strzecha
może nawet nie wiesz o tym ale kiedyś wymyślano takie dziwadztwa jak maść na szczury albo na porost włosów, oni oczywiście okłamywali swoich klientów i żadnej takiej maści nie wymyślono, posiadanie włosów na głowie to jest bardzo ważna sprawa i dotyczy to kobiet oraz facetów , łysa kobieta to zupełnie nieszczęście dla kobiety ale takich kobiet przybywa niestety po różnych chemiach i z tego co wiem to kobiety ratują się różnymi perukami , co może zrobić facet ? chyba tylko jedno, jeżeli w genach ojca lub dziadka nie otrzymał włosów na głowie to pozostaje chyba przeszczep coś w stylu Jerzego Połomskiego , ale ile on wydał kasiory na takie zabiegi to tylko on wie, moim zdaniem warto było i cała sala śpiewa z nim :)

Gość sugga
jesli którys z was zastanawia sie nad przeszcepem włosów chcialabym wam gorąco poradzic ,żebyscie korzystali z tego zabiegu jesli oczywiscie macie taka mozliwosc.to nie jest żaden wstyd,mozna to zrobic w dyskretny sposób.

Gość walipn
Jasne, że przeszczep to nic złego. Niestety tylko dużo kosztujące zabiegi lub urządzenia (hairmax) mogą zadziałać. Lepiej zadziałać tak niż być łysym

Gość la_isla
Znam.. U nas w klinice dawali ten grzebień do wspomagania przeszczepu, nie wiedziałem że można go kupić

Gość pytajnik duze p
A ile może kosztować taki zabieg?słyszałem że w Polsce nawet 40tys a np w Czechach tylko 10czy to prawda?a i czy ktoś słyszał o mocowanej protezie włosów?to peruka tylko że klejona na głowie i ponoć wygląda naturalnie przecież facet też może mieć np dłuższe włosy i chyba taka mocowana peruka to nie jest zły pomysł

Gość mariusz_d
Ja ten grzebien hairmax uzywam od 4 miesiecy po przeszczepie zreszta drugim... widze ze wlosy sa napewno silniejsze i jest ich wiecej na glowie i napewno juz mi tak nie wypadaja. Najbardziej uciazliwe jest to ze trzeba go uzywac regularnie co drugi dzien.

Gość Genghis khan
a co ty sie facetek pytasz o takie sprawy czlowieku.?Przeciez to wylacznie i tylko twoja sprawa co zrobisz,czy sobie przeszczepisz czy nie.Ja sam sie nad tym mocno zastanawiam ale nie przyszlo by mi do glowy pytac o moja sprawe osobista facetek.Ocknij sie facet !!!

Gość Bliness
Oczywiście, że warto! Oczywiście również, że warto tylko wtedy gdy SAMI TEGO chcemy a nie czujemy czyjąś presję. Ja transplantacje miałam wykonywaną na Cyprze u znakomitego specjalisty jakim jest Dr. Maras z kiliniki HDC http://www.hairtransplants-hdc.com/lang-po/ Człowiek który zna się na swojej pracy i wykonuję ją perfekcyjnie. Doświadczenie mają niebywałe jako pierwsi wprowadzili na rynek Europejski metodę FUE Ci co znają temat wiedzą o czym piszę. I takimi kategoriami się kierujcie nie cena a doświadczenie i opinie. Jedź do Czech zapłać te 20 tysięcy i ciesz się bliznami źle przeszczepionymi graftami :) Pozdrawiam

Gość gość
Tutaj można znaleźć informacje o cenach tej operacji w Polsce i zagranicą oraz o tym, jak wygląda cały zabieg przeszczepu włosów: http://flmc.pl/l/0ccbd

Gość gość
Polecam przeczytać mój artykuł o przeszczepie włosów, www.po-przeszczepie.pl myśle ze znajdziecie odpowiedzi na wasze pytania, jeżeli nie to zapraszam do kontaktu.

Gość gość
Mój mąż zaczął wcześnie łysieć bo w okolicach 30stki i po jakimś czasie musiał zrobić przeszczep. Wcześniej sam próbował jakiś sposobów typu wcieranie w głowę soku z czarnej rzodkwi czy branie jakiś tabletek ale to nic nie dawało. Widać było że coraz bardziej go to podłamuję bo wiadomo że co innego w takiej sytuacji młody mężczyzna a co innego taki nie wiem ok. sześćdziesiątki. Przeszczep miał w Klinice Zawodny w Szczecinie i tam bardzo dobrze się nim zajęli. Wreszcie się zaczął uśmiechać:-)

Gość gość
Jeżeli macie problem z Łysieniem to przeszczep włosów jest jedną z najskuteczniejszych metod walki z nim. Ja miałem przeszczep włosów w www.flymedica.pl w Poznaniu i mogę wam również polecić tę placówkę.

Gość gość
Bardzo dobrze działa przeszczep włosów metodą FUE. Mój mąż robił go w Bona Dea u dr Tomasza Mierzwińskiego. Polecam, bo efekt jest bardzo naturalny - patrząc nawet z bliska nie widać żadnych śladów i nikt nie powiedziałby, że mąż miał robiony przeszczep. Najlepiej udać się na konsultacje do Pana doktora, wtedy on powie więcej szczegółów.

Gość bleste
Jest wiele sposobów przeszczepiania włosów. Jednak tak jak tutaj wspomina osoba wcześniej najlepszym sposobem jest aktualnie metoda FUE, która jest wykonywana w niewielu miejscach w Polsce. Na pewno można się na to zapisać do tej kliniki w Krakowie: https://bonadea-krakow.net.pl/oferta/przeszczep-wlosow-metoda-fue/ Można zastosować metode do takich rodzajow łysienia jak: łysienia androgenowego łysienia pourazowego łysienia pooparzeniowego skóry głowy ubytków owłosienia w okolicy rzęs, brwi, wąsów i brody Nie stosuje sie jej jednak do łysienia plackowatego. Najlepiej będzie umówić sie na konsultację i dopytaóć się o mozliwe efekty.

Gość gość
Moim zdaniem, jeśli to jest dla Ciebie kompleks i czujesz się przez to źle to jak najbardziej. Teraz takie zabiegi się wykonuje i nie ma w tym niczego ani złego ani dziwnego. Mój mąż zdecydował się na zabieg przeszczepienia włosów w Klinice Zawodny https://klinikazawodny.pl/przeszczep-wlosow-metoda-safer/ - tam mają samych specjalistów więc efekt jest super. No i mój mąż znów jest pewny siebie i szczęśliwy!