Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda zonka

sposoby na mdlosci

Polecane posty

Gość mloda zonka

czy ktos zna jakis dobry sposob na pozbycie sie mdlosci?

Gość Anna i małą Lilka
zalezy na jakie, czy poranne, czy te w ciągu dnia :) na poranne najlepiej iść od razu coś zjeść i wypić ciepłą herbatkę. najlepszym dla mnie był kawałek chlebka z masełkiem. Przechodziło bardzo szybko. A te ciągu dnia są dużo trudniejsze, w prawdzie na większość pomaga zjedzenie kanapki, jednak na niektóre nie :P mówię o mdłościach spowodowanych jazdą samochodem - na to nie mam niestety porady, jestem w 2gim trymestrze i nadal nie potrafie sobie z samochodowymi dać rady. Nie wiem, jak Ty, ale ja mam mdłości na zapach ryby, kapusty kiszonej i ogórków kiszonych i nieraz mnie ta niechlubna dolegliwość złapała w hipermarkecie. Czasem udawało się ją przezyciężyć [wąchanie mandarynki :p wiem, że to dziwne, ale pomaga], a czasem biegłam do toalety, bo to był silniejsze ode mnie :x pozdrawiam, w 2gim trymestrze jest ciut lepiej ;)

Gość 40tysiecy
mdlosci meczyly mnie 24h na dobe przez 4 miesiace, dostalam od gina czopki torecan, pomagały na godzinke, w aptece pani polecila mi srodek na choroby lokomocyjne ccocculine super i dozwolone w ciazy jadlam migdaly, tosty dobrze zrumienione z maslem, zycie ratowal sucharek i chrupki kukurydziane. bardzo duzo wymiotowalam przez co schudlam 11kg, wygladalam strasznie a dziecko i tak urodzilo sie zdrowe i duze bo mialo 60cm i wazylo 4320g nie pij tylko zadnej miety ani gorzkich herbat bo to pogarsza sprawe

Gość 40tysiecy
to zabawne bo ja tez wachalam cytrusy mialam akcje przy stoisku z rybami, wedlinami i kiszonkami teraz sie smieje z tego ale na kazdych zakupach mialam przy sobie solidny woreczek i nie raz sie przydal wysiadajac z autobusu pierwszy kosz na smieci byl zawsze moj, ludzie patrzeli jak na menela ale coz takie uroki ciazy

ja jestem w 14 tygodniu.stopniowo mdlosci przeradzily sie po jakims czasie w wymiotowanie.ja nie znalzlam jakiegos konkretnego sposobu.uwazam ze na kazdego moze cos dzialac innego.ja mam przewaznie wymioty poznym po poudniem,pod wieczor kiedy zjem pelniejszy poosilek.wtedy caly obiad laduje w toalecie.poza tym strasznie przed ten stan sie rozleniwilam, mam zle samopoczucie.a za oknami tez niesprzyjajaca atmosfera

ja jestem w 14 tygodniu.stopniowo mdlosci przeradzily sie po jakims czasie w wymiotowanie.ja nie znalzlam jakiegos konkretnego sposobu.uwazam ze na kazdego moze cos dzialac innego.ja mam przewaznie wymioty poznym po poudniem,pod wieczor kiedy zjem pelniejszy poosilek.wtedy caly obiad laduje w toalecie.poza tym strasznie przed ten stan sie rozleniwilam, mam zle samopoczucie.a za oknami tez niesprzyjajaca atmosfera