Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzieci trzeba kochać.

CZY SEKS PODCZAS DNI PŁODNYCH GWARANTUJE ZAPŁODNIENIE?

Polecane posty

Co o tym sądzicie?

Gość raczej tak slyszalam że nawet
bez wyrsyku można zajść w ciąże jeśli to dni płodne, tak więc trza si zabezpieczać :p

Okoani- :) a co sądzisz o zapłodnieniu bez wytrsyku? Mit by starszyć dzieciaki, czy prawda?

Gość tak ale tylko analny

zależy co rozumieć przez "zapłodnienie bez wytrysku" - jeśli chodzi o prejakulat, to nie ma badań naukowych na temat możliwości "wpadki". Jednak "dzieciaki" często stosują stosunek przerywany i to często po 1szym stosunku przechodzą od razu do drugiego, a wtedy wiadomo, że szansa na zapłodnienie jest. Mnie bardzie przeraża fakt, że na współżycie decydują sie osoby kompletnie nieodpowiedzialne i wykazujące braki w podstawowej wiedzy o biologii człowieka.

Papierowe nożyczki- także witam :) chyba, że ktoś szybko zachodzi w ciąże ;) Okoani- tak mam na myśli prejakulat, moja znajoma twierdzi, że można zajść w ciąże, bo tam są małe plemniczki, niewiele ich, ale jednak, a ja się nad tym zastanawiam, planuję dziecko za rok, ale gdyby teraz było, też nie byłoby źle :) masz na myśli, że po pierwszym stosunku przerywanym, chłopak kończy gdzieś tam, a potem robią to drugi raz i wtedy mogąjakieś pzoostałości pozostać, tak?

Gość ktoos
tak, wtedy żywe plemniki z ostatniego wytrysku mogą zostać i są zdolne do zapłodnienia. a co do ejakulatu to ja już sama nie wiem jak to z nim jest raz piszą tak a raz tak.

Dlatego nie należy sugerować się tym co piszą na forum, tylko samemu szukać jakichś informacji, najlepiej na stronach medycznych. Tak, autorko postu - właśnie o to chodzi :) A jeśli za jakiś czas planujesz dzieci, to polecam Ci zacząć obserwacje śluzu i mierzenie temp. - będziesz wtedy mogła wyznaczyć sobie fazę płodną i zwiększysz szansę na zapłodnienie :]

Gość jasne że preaejakulacyjny płyn
zapłądnaia! znam kilka takich przypadkow