Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna zmarwtiona mama

kiedy wasze dzieci zaczely obracac sie

Polecane posty

z brzuszka na plecki i z pleckow na brzuszek? Moj synek ma 5 miesiecy i tydzien i jeszcze tego nie robi, a wrecz nie znosi lezena brzuszki. Pare razy mu sie zdazylo obrocic z brzuszka na plecki, ale od 2 tygodni juz w ogole nawet nie probuje tylko od razu sie zlosci polozony na brzuszki. Poza tym pieknie sie rozwija, ale to mnie okropnie martwi...:(

Gość Mój synek
zaczął się obracać z plecków na brzuszek tak na początku 5 miesiąca. teraz kończy mu się 6 miesiąc i ma jeszcze kłopoty żeby się obrócić z brzuszka na plecy... Poza tym też wszystko ok :-)

Gość moja coreczka
miala jakes 5 miesiecy, jak zaczela obracac sie na brzuszek. na plecki zaczela sie odkrecac jakis tydzien temu. spokojnie, kazde dziecko rozwija sie swoim tempem :)

Gość moja coreczka
oj, nie dopisalam, ze teraz ma 6 i pol miesiaca.

Gość nie masz sie czym martwic
są dzieci które nie lubią leżec na brzuszku i tyle, potem nawet nie raczkują niestety ale to nic takiego. Mój mały pod koniec 5 miesiąca zaczął się przekręcac najpierw z bruszka na plecy a za jakies 3 tyg nauczył się z plecków na brzuszek. Każde dziecko rozwija sę inaczej.

moja ma 3.5miesiaca i obrucila siez brzucha n plecy,ale to bardziej sie wywrucila nakocyku niz obrucila. Ogolnie juz sie na boki okreca :)

Gość saleminka8
mojej koleżanki synek potrafił się obrócić w 5 miesiącu,ale dokładnie ile miał to nie pamiętam :) mój ma 9tygodni i potrafi z boku na brzuszek :P

Gość nununu
nie martw sie,wszystko w swoim czasie:)mozesz sama go przewracac w zabawie,turlac po kocyku ,moje dzieci mialy w tego typu zabawach ubaw,nie przejmuj sie jak ci zaraz zaczna pisac ze ich dzieci w tym wieku juz raczkowaly i siadaly:D

No wlasnie on tez strasznie nie lubi lezec na brzuszku. Jak lezy kojcu czy na podlodze i ma w okol siebie pelno zabawek to bez problemu obraca sie na boki, siega po zabawki, ktore go interesuja, potem je rzuca, bierze kolejne i tak obraca sie raz na prawy bok, a raz na lewy, ale na brzuszek w ogole. Dzieki dziewczyny, troche mnie pocieszylyscie :)

Gość mmammmciaa kalinkiii
Moja cora majac 4 miesiace przekrecala sie z brzuszka na plecy po 2 tyg. przekrecila sie 1 raz z pleckow na brzuszek.I maja c5 miesiecy robila to w 2 strony.

Gość systa27
Taka zmartwiona mama ja też mam ten problem moj 6.5 miesieczny synek na brzuszku leży usmiecha sie patrzy na zabawki jakies 1.5 minuty i sie nudzi i ryk sam sie nie obróci.Jak go pchne idzie to łątwo ale sam kladzie glowe w dol i ryczy masakrycznie:(Mysle ze chyba tego juz nie polubi raczkowac nie bedzie zacznie predzej chodzic niz raczkować;/;/;/;/Moje dziecko jest duze ma79 cm i wazy 7.85 moze to ta przyczyna ;/? ale nie jest gruby moze mu ciezko trzymac ten ciezar.Nie wiem jest wesołym bardzo ruchliwym dzieckiem jak sie urodził kochał lezeć na brzuszku tak do 4 miesiaca pozniej juz awantura.Lezy na plecach i kiwa sie mocno na boki nogi do buzi na boku ale przewracac na brzuch nie chce jak tylko go na brzuchu poloze juz mu sie mina zmienia;/Do minuty smieje sie w glos ale nie dłużej:(:(:(

Gość lili963
Moja córeczka ma 3,5 miesiąca i od paru dni przewraca się z plecków na brzuch, poleży tak chwilę po czym zaczyna marudzić bo nie lubi pozycji na brzuchu, na odwrót jeszcze nie potrafi, ale ma na to jeszcze czas

moja córka przewracała się z pleców na brzuszek ok 3-go miesiąca, odwrotnie dopiero zaczyna , a ma prawie 6

Gość izusia.87
2,5 msc z plecków na brzuszek a troszke puzniej na odwrót,to mój w 5 msc prawie sam siedział a w 6 sam w stawał w łóżeczku ale to zależ od dziecka nie ma co sie martwić:)

Gość xaviereczka22
moja ma prawie 6 mies i obraca sie tylko na boki:( tez sie martwie

z plecków na brzuszek szybko, w połowie 4 miesiąca. w drugą stronę dopiero po 6 miesiącu.

Gość kaftanik niebieski
Nasz synek zaczol sie kulac dopiero w 6 mies.

Gość gość
dziecko najpierw uczy się przekręcać z plecków na brzuszek. następnie dopiero z brzuszka na plecy. jeżeli dziecko nie wykazuje tej pierwszej aktywności za to "czasami zdarza się" przewrócić z brzuszka na plecki może to oznaczać problemy z napięciem mięśniowym. trzeba dokładnie obserwować jak do tego obrotu dochodzi. czy dziecko używa mięśni, rączek, nóżki czy po prostu traci równowagę.

Gość gość
Moja córka zaczęła obracać się z pleców na brzuch dzień po skończeniu 4 mies. Za to na plecki zaczęła odwracać się jak juz miała prawie 6 mies. Tak więc trochę jej to drugie zajęło a ja miałam nie przesłane nocki bo mała stykają w nocy i trzeba ją było obracać spowrotem na plecki...

Gość gość
Z brzuszka na plecy po skończeniu drugiego miesiąca życia Z plecy na brzuszek jak miał niespełna trzy miesiące. Wszyscy mnie straszyli, że ma coś nie tak z napięciem mięśni a okazało się, że wszystko z nim ok, taki jest po prostu sprytny. Raczkować zaczął po skończeniu 6 go miesiąca życia.