Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaJa

sposób na krzywe zęby

Polecane posty

Gość załamanaJa

Mam problem - mam lat 22 i moje zęby są coraz bardziej krzywe i to te z przodu :( powiedzcie mi jakie sa sposoby na krzywe zęby - oprócz aparatu stałego?? Tak słyszałam i czytałam ze może to ósemki mi je krzywią, i je wyrwac? pomocy :(

Idź zrób tzw zdjęcie pantomograficzne - czyli zdjęcie całej szczęki i niech dentysta oceni położenie Twoich ósemek. To one są niestety prawdopodobnie winne, jeśli tak to trzeba je usunąć, co zapobiegnie dalszemu wykrzywianiu - ostrzegam zabieg jest nieprzyjemny bardzo. No i aparat aby naprawić szkody Im wcześniej to załatwisz tym krótsze leczenie

Gość załamanaJa
dzieki tak zrobie - zdjęcie co prawda mam, i owszem osemeczki sa wbite w zęby (jeszcze nie wyrośnięte bo miejsca nie mają) także oby to było to. Już precierpie wyrywanie - słyszałam ze boli i długo się zdrowieje. Aparat odpada bo mam podobno genetyczną wadę - mam za małą dolną szczękę do górnej i najpierw to by trzeba było naprawić a to podobno jest ciezke. Byleby się juz nie krzywiły bardziej.

Gość joojjjjjjjjj
idź do ortodonty i pokaż się mu - ja mam 26 i aparat ruchomy i chwalę go sobie :)

Gość 43576358239
do ostatniej autorki(-a) postu : a jaki masz aparat ruchomy ?