Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankka_łódź

nie wyrabiam juz z noworodkiem - czy to normalne co mu jest??

Polecane posty

Gość ankka_łódź

mam 2,5 tyg córeczkę która - caly czas charczy, tak jakby zalegało jej coś w gardle - BARDZO czesto wygina sie i prezy po jedzeniu jakby z bólu, czasami placze - robią jej się odparzenia mimo że dmucham i chucham żebym nic sie nie działo:( ma kroski na pupie jakies dziwne i pod paszkami.... - czesto sie przebudza, prezy, wygina, naciaga i spi dalej?? - w nocy chce jesc co 2h...nie powinna rzadziej?? Czy to wszytsko jest normalne?? Co robie nie tak, bo zaczynam sie obwiniac. Czy to normalne ze caly czas ja cos boli, ze cos jej sie robi an tej skórce mimo pielegnacji...czy moze to moja wina?

Gość ajt
krostki pewnie dlatego ze ja przegrzewasz

Gość po 1 karm dziecko
na żądanie, to normalne moja się budziła co 2 godz przez 6 m-cy -o to charczenie zapytaj lekarza, może ma katarek? -skoro się pręży może boleć ją brzuszek- herbatka z rumianku najlepsza lub plantex -dziecko czesto sie wygina jak sprężynka ale to normalne, lub śpi wykrzywione tak nas natura stworzyła

Gość Alinkaaaaaaaaa
- Może faktycznie coś jej zalega? Może katar, z tym powinnas udac się do lekarza. - Polecam herbatke rumiankowa albo z kopru wloskiego. - Chrostki sa od przegrzenia, jak ja ubierasz? - To normalne ty też przez sen napewno sie wyginasz :P - Normalne takie maluchy często jedzą.

- co do charczenia to zapytaj lekarza. moze masz ca ciepło w domu, za sucho i po prostu w nosku ma sucho. trzeba wtedy nawilżyć pomieszczenie (choćby wieszając ręczniki mokre na grzejnikach) oraz psikać wodą morską do noska (np disnemar) - co do prężenia po jedzeniu być moze boli ją brzuszek, nie może sobie popierdzieć, albo chce jej się odbić (nawet jak już raz odbiła to podnieś jeszcze raz, może to o to chodzi) - co do odparzeń na pupie to być moze ma uczulenie na pieluszki, których używasz. zmień firmę. (mój synek miał uczulenie na wszystkie jednorazówki jakich próbowaliśmy - pampers, haggis, bella, dada, te z lidla, z tesco, babydreem, nie pamiętam co tam jeszcze. w końcu na wielorazówki przeszliśmy i było ok) - co do przebudzeń to może o brzuszek chodzi. moze ma gazy i nie może sobie z tym poradzić. - co do jedzenia w nocy co 2 godziny, no cóż mój synek do 10 miesiaca życia jadł co 2 godziny, czasem częściej, więc...dawaj jeśli tego potrzebuje! ona jest jeszcze maleńka i ma malutki żołądeczek.

nie doczytałam że krostki są też pod paszkami. w takim razie stawiam na przegrzanie. w domu powinno być chłodno, max 20 stopni. malutka powinna mieć 1 warstwę więcej niż ty. ma mieć ciepły kark, stópki i dłonie mogą być zimne. aby wyleczyć te krostki które są wykąp ją w wodzie z dodatkeim mąki ziemnaczanej. mozesz też maki używać jako zasypki do pupy :) najlepsze lekarstwo i najlepsze do zapobiegania odparzeniam! tak samo mąką możesz smarować fałdki, szyjkę, zgięcia łokciowe, paszki, pod kolankami. wtedy nie będą sie robiły czerwone.

i co najważniejsze - PRZESTAŃ OBWINIAĆ SIEBIE!!!!!!!! to normalne! nawet pomimo najlepszej pielęgnacji, najtroskliwszej opieki i najwspanialszej mamy na świecie dziecko czasem boli brzuszek, czy wyskoczą jakieś krostki. nie przejmuj się! i uwierz w siebie!!!

Gość gbbgfrvdfr
i na huja wan bachory byly glupie pizdy

Gość nie matka polka...............
To przykre,że już 2 tyg po narodzeniu dziecka matka nie wyrabia. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. Decydując się na dziecko chyba bierze się pod uwagę to, że noworodek to nie lalka, która się śmieje i płacze tylko kiedy przyciśnie się jej rękę A przed Tobą całe życie

Gość Ander
gbbgfrvdfr - po to nam były, żebyś mógł teraz błysnąć swoją inteligencją (a raczej jej brakiem) i żeby wszyscy mogli z ciebie łacha podrzeć, żeś taki prostak i luj! Pewnie masz kompleksy, bo ci nie staje i tak bez sensu musisz pokazać całemu światu jaki jesteś ograniczony.

Gość a willow deeply scared
a ja stawiam na alergie ...

Gość omgmgmgmgmgmgggm
ech trole wasze matki rowniez nie powinny rodzic patrzac jakie sa tego konsekwancje:PWSTYD:P

co do chrost to na pewno sa potowki , przypominam ze w domu powinno byc nie wiecej niz 22 stopnie . nie wiem czy uzywasz pampersow ale jesli tak to radze zmienic na tetre :( moj sie odparzal w pampersach ale jak zalozylam tetre i pudrowalam pupe wszystko bylo ok. Jak skonczyl miesiac przezucilismy sie na pampersy i wszytsko juz bylo ok. Ale np mojej sasiadki corka musiala miec tetre przez 3m-ce bo w pampersie tez sie odparzala. In aodparzenia maka ziemniaczana +woda. Najlepsze. o do charczenia to moj syn tez tak robila ale jak skonczyl jakies 5 miesiecy to przestal :)

Gość brunetki bladynki
jak bedziesz chciala popisac to odezwij sie, podam ci moje gg

Gość mummy3
nie łam się. to jest dla ciebie nowa sytuacja. wkoło trąbi się tylko o urokach macierzyństwa, jakie to dzieci są kochane, uśmiechnięte itd. ale nie wspomina sie choćby o krostkach, częstym wstawaniu w nocy i charczeniu. wg mnie każda mama musi się oswoić z tym że jej świat się zmienił, że macierzyństwo nie polega tylko na przytulaniu uśmiechniętego bobaska. a autorzy niektórych ocen niech zachowają je dla siebie bo pewnie nie mają zielonego pojęcia o co chodzi.

Gość roxa252
hej jesli chodzi o to charczenie to Mnie lekarz powiedział że czasem mleczko osadza się na krtani czy gdzieś i wtedy taki jest odgłos,ale to nic złego ,a odnośnie krostek to Mój maluch też miał lekarz zalecił kapiel z dodatkiem emolium , kupiłam cały zestaw i od tego czasu pozegnalismy się z krostkami ,skóra jest gładka :) Odnośnie karmienia Mój też je co 2 godziny czasem co 1,5 a zawsze na wieczór je co 30 min. I co najwazniejsze nie obwianiaj się tylko odpocznij niech ktoś Cie odciąży :) A co do prężenia to tak jak dziewczyny napisaly może gazy ,albo kolka ,mozna podac herbatke z rumianku lub kopru włoskiego i przedewzsystkim pilnuj swojej diety , bo w koncu to co Ty jesz je równiez dziecko Powodzenia :)