Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziczek okrutniczek

Aborcja zębów mądrości

Polecane posty

Gość dziczek okrutniczek

Wczoraj miałam zabieg usunięcia zębów mądrości .. trzech na raz.. Jeśli ktoś miał coś takiego i potrafi poradzić co zrobić żeby wszystko lepiej się goiło i ta opuchlizna zeszła( bo wyglądam jak opętana z EGZORCYSTY) to ja bardzo dziękuję :)

Póki co przykładac jedynie lód. Bo jakieś 2-3 dni nie powinno się niczym jamy ustnej płukać aby nie zrobił się suchy zębodół. Po tym okresie płukać szałwią, eludrilem itp. A opuchlizna zejdzie sama - mnie po jednym zębie schodziła tydzień

Gość dziczek okrutniczek
Koszmar, mógłby schodzić i miesiąc, siedzę w domu z dziećmi, na spacer ubioram się w duży golf i nie widać tych "chomoków", ale jutro mam wizytę u gina... Bosze jak ja się tam pokażę w takim stanie, o odmówieniu wizyty nie ma mowy, zbyt długi czas oczekiwania a problem poważny. Dostałam listę od chirurga co trzeba robić, więc lód przykładałam, płukałam szałwią po 1 dniu. Opuchlizna ma już tendencję do zmnieszania, tylko robi to bardzo powoli, na tej karteczce mam aby w takie sytuacji robić ciepłe okłady... ale sama nie wiem czy to wpływa na opuchliznę czy np. na siniaki które pewnie po niej zostaną...