Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie wychowujacy tatus

jak nauczyc siusiac na nocnik ?

Polecane posty

córeczka ma 18 miesiecy. mowi sisi i w tym czasie robi siku w majteczki i idzie do nocnika, jak jej wytłumaczyc ze ma siadac na nocnik i tam robic ?

Gość mummy3
był już taki temat. przejrzyj forum a na pewno znajdziesz. powodzenia.

ja dalam mojej biegac po mieszkaniu bez majtek (mamy panele, wiec problemu nie bylo). Zaczelo jej ciekac po nogach raz, drugi, za trzecim razem siadla na nocnik i zalatwione :) gorzej z kupka, z ta to 3 dni sie meczylismy (robila w majtasy, nie na podloge ;) ). Mniej wiecej regula u takich malych dzieci jest ze robia siusiu od 20 do 30 minut po napiciu sie czegos, moze bedziesz ja sam sadzal? A moze corcia jeszcze troszke za mloda na to? Powodzenia!

Gość no to ja sie wypowiem
skoro dziecko sygnalizuje ze zrobilo siusiu to znaczy ze powoli zaczyna kumac . rada prosta zdejmij dziecku pieluche ( kup wiecej par rajstop i majtek - zeby mozna bylo przebrac ) i niech lata tak po domu ( oczywiscie na spacery i do spania zakladaj pieluche ) na poczatek zacznij dziecko sadzac na nocnik co 15 - 20 min i zawsze pytaj sie czy chce siusiu . jak zrobi siusiu czy kupke pochwal brawami i pokaz w nocniku co zrobilo i powiedz dziecku co zrobilo . ja zaczelam uczyc dziecko zalatwiania sie na nocnik jak skonczylo 17 miesiecy - nauka trwala tydzien - po tygodniiu zaczela wolac i siusiu i kupke . i nie musialam juz dziecko sadzac na nocnik co 15 min pamietaj liczy sie konsekwencja , zycze powodzenia

dzis raz zawolala ze chce siusiu za nim zrobila ale poki zdjalem jej majteczki i posadzilem na nocnik to juz nasiusiala na podloge, 2 raz wolala znow w trakcie robienia , a za 3 powiedziala ze chce ale jak posadzilem powiedziala ze juz nie chce, mam nadzieje ze to juz jakis postep ,dzis jest 4 dzien nauki siusiania