Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosciolll

Znacie jakies piekne utwory na slub koscielny//

Polecane posty

Gość kosciolll

BO CHCIALABYM POSLUCHAC CZEGOS PIEKNEGO, ale w sumie nie wiem czego, czy mialyscie jakas piekna muzyke??

Gość sprecyzuj troche
Chodzi Ci o cos co bedzie mogl zagrac i zaspiewac organista? Czy planujesz zatrudniac dodatkowo kogos (spiewaczka/ skrzypce/ kwartet/chor)?

Gość w sumie ktokolwiek
aby to byl piekny utwor

Gość Małoszka
My z Narzeczonym na ślub chcielibyśmy Pachabel. Znana melodia, pięknie brzmiąca na skrzypcach.

Gość sprecyzuj troche
No nie, pieknych liturgicznych utworow jest bardzo duzo, jakis wyznacznik powinnas znalezc. Jak Ci zaproponuje Msze Koronacyjna Mozarta to bedzie problem z wykonwcami ;) Pachelbel - to nie melodia tylko kompozytor :/ Pewnie chodzi o tz. Kanon , ktory jednak nie jest muzyka liturgiczna i moze sie pojawic tylko PRZED lub PO Mszy.

Gość Małoszka
Zapewne autorce chodzi własnie o taki utwór, który może się pojawić po lub przed. Pachabel wiem, ze to twórca. nie napisałam pachabel melodia. Oddzieliłam to kropką. Nie czepiaj się.

Gość sprecyzuj troche
Nie czepiam sie. Twoja wypowiedz byla nielogicznie skonstruowana,ale rozumiem,ze to skrot myslowy. Sprostowalam, aby np. autorka nie szukala utworu o takiej nazwie. Natomiast z pytania autorki nie potrafie wyciagnac wniosku, ze chodzi tylko o utwor na przed lub po. Dlatego chetnie pomoge,ale, litosci, nie bede wymieniac WSZYSTKICH pieknych utworow liturgicznych...

Gość chodzi mi przed ...
wlasnie szukalam na you tube ale szczerze mowiac nie wiem, jest etgo tyle, a po slubie mysle zemoglby byc ten sam ale wlasnie jaki/

Gość sprecyzuj troche
Znowu bedzie, ze sie czepiam.. Ave Maria czyli co konkretnie? Bo wersji jest duuuuuuuuuuzo... Ja nnp. uwielbiam wersje Schumanna, ALE uwaga, nigdy na Komunie, co jest bardzo czesto spotykanym bledem ;(