Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noooo stresssss

Czy warto zaczynac studia w wieku 29lat-Medyczne?

Polecane posty

Gość noooo stresssss

chce zaczac studia -we wroclawiu -chce byc lekarzem-teraz to wiem na 100% wiem wiem troche pozno ale wiem tez ze to jest to co che robic w zyciu......warto zaczynac studia medyczne w wieku 29 lat?

Gość noooo stresssss
nie daje mi to spokoju....nie spie po nocach..... co robic?

Gość noooo stresssss
aha postawowe pytanko-czy wogole przyjma mnie w tym wieku na np: akademie medyczna we wrocku?

Gość niedzielny poranek
przecież wiek nie jes problemem- zacznij od tego,że udaj się na akademię i popytaj w dziekanacie jaki zakres materiału obejmują testy, co biora pod uwagę w rekrutacji. pogadaj ze studentami. i przemyśl czy dasz radę, jeśli tak to powoli przygotowuj się do egz. wstępnego bo to trudna sprawa. powodzenia życzę. w życiu najważniejsze jest by lubic to co się robi. aha..... jeszcze jedno. studia medyczne są tylko dzienne- czy cię stac aby przez 6 lat nie pracowac?

Gość barbadosik
będziesz zdawała chemię i matematykę:)nie wiem tylko czy ma znaczenie fakt,że twoje świadectwo będzie inne od całej reszty świadectw:( a stać ice na takie studia?

Gość barbadosik
to jest 6 lat dziennych studiów i mało czasu aby dorobić

Gość na medycynie jest
ograniczenie wiekowe, sprawdz na uczelni

Gość szukam swojej drogii zyciowejj
Mysle ze nie ma zadnego problemu! a jesli juz to najwyzej w twojej glowie. Niestety w polsce jest staroswiecki swiatopoglad i w tym wieku musisz juz miec rodzine a w tym skonczyc studia! Zyj swoim zyciem, jesli juz wiesz co chcesz robic to co stoi na przeszkodzie? Musisz miec jednak duzo sily i wytrwalosci. W Anglii przyjeli by cie z otwartymi rekoma na uczelnie, tam nawet wspieraja finansowa takich starszych studentow! Trzymaj sie i powodzenia

Gość no wlasnie w anglii
w anglii faktycznie chetnie przyjmuja satrszych studenotw na medycynie, ale niestety kiepsko jest ze wsparciem dla studentow starszyh, tzw 'mature. Nie ma opcji kredytu studenckiego ( wprzeciwienstwe dla tych po szkole sredniej) jezeli masz juz jakis kierunek ukonczony wiec z calej kasy na oplate stodiow musisz wyskoczyc sam. Ale faktycznie stereotypow dotyczocych kiedy jak i gdzie kto co powienien robic raczej nie ma ( w porownaniu do polski). Jak masz sie za co utrzymac przez te lata to wal smialo.

Ja jestem na lekarskim. Żeby się dostać będziesz musiała zdać egzaminy z rozszerzonej biologii, chemii i prawdopodobnie fizyki- tak jest dla osób ze starą maturą. Ja mam 21 lat, ale na moim roku jest sporo osób, które mają około 25 lat;)

Gość kopara 1983
bo mnie temat interesuje tez, i jestem ciekawy dodatkowych opinii