Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarek7

wewnetrzny strach

Polecane posty

Czy ktos ma cos takiego? Budze sie rano i od razu czegos sie boje nie majac zielonego pojecia czego. Trzyma to mnie przez wiekszosc dnia pozniej jakos samo na chwile mija i od rana znow to samo. Tak mam od kilku miesiecy moze z kilku dniowa przerwa. Czym to moze byc spowodowane?

To juz sie meczace staje. ciagle sie czegos bac nie wiedzac czego.Nawet nie potrafie sie wyluzowac.

Gość psychol-og
Stany lęku napadowego. Spróbuj się mimo wszystko zastanowić skąd może się to brać albo idź do psychologa.

Gość ja mam dokładnie
tak samo ;/ :(

Myslalam juz nie raz i nie wiem skad. Zbieram z facetem na mieszkanie czasem sie martwie ze nie damy rady ze za duzo wydamy i znow sie nie uda.Licze kazdego grosza. Narazie mieszkam z rodzicami.Sa czasem awantury bo niestety ojciec alkoholik. Moze to tez przez to. Ja juz sama nie wiem.

Gość paranormal activity
to demon, chce cię doprowadzic do obłędu, strach to pierwszy krok, póxniej zaczniesz słyszeć głosy w głowie :)

Gość psychol-og
Dodam jeszcze że miałem tego typu "akcje" 2 lata temu. Zaczęło się od ucisków w klatce podczas dnia potem jakieś drętwienie rąk albo po prostu schizowałem z byle powodu wyobrażając sobie różne złe rzeczy. Potem zaczęły się problemy ze snem czułem że mnie zawał bierze, dzwoniłem na pogotowie itp. w końcu wylądowałem w szpitalu bo miałem bardzo wysokie ciśnienie. Przebadali mnie i wszystko było ok, wyszło że to problem natury psychologicznej. Mnie udało się poradzić z tym samemu, choć potrzebowałem dwóch rozmów z psychologiem.... Niepewność finansowa, awantury w domu (obecne i z przeszłości) - to wszystko może mieć większy lub mniejszy wpływ.. Może warto zacząć od zmiany nastawienia, przekonań: czy jest sens w myśleniu typu "nie damy rady", "za dużo wydamy", "ja już sama nie wiem"? :)

psychol-og ja nie mam takich napadow ze zawal itp. Po prostu czegos wewnetrznie sie boje. Zadnych dretwien konczyn, kluc w klatce.

Gość psychol-og
Jeśli nie uporządkujesz swojego strachu to kolejnym etapem mogą być takie objawy jak opisałem na swoim przykładzie... Jeśli w duszy i umyśle coś się kotłuje to prędzej czy później ciało da o tym znać w różny sposób... To taki alarm, próba zwrócenia uwagi.

To nie ciekawie by bylo gdyby dalsze etapy mnie dopadly. Moze jakies tabletki na uspokojenie mi pomoga, meliski itp.

Gość psychol-og
Kobieto, zapomnij o tabletkach, meliskach itp to nie rozwiąże problemów które nigdzie indziej tylko w umyśle.....

jakos bede musiala sobie z tym poradzic tylko musze pomyslec jak. ale zauwazylam ze teraz jak tu pisze to strach mija.

Gość psychol-og
Bo tak jest. Uczucie wygadywania się przynosi dużą ulgę. Popatrz też na swoje problemy z innej strony, może wyolbrzymiasz ich trudność... Powodzenia! :)

Gość troszke inaczej to widze
dlugo trwajacy stres. To-owszem-moze prowadzic do nerwicy. Nie straszcie jej. A ty znajdz dobre metody relaksacji, rozladowania napiecia. Zaloze sie, ze dawno nic dla siebie nie zrobilas.

Gość wiesz co psychol----og
taki z ciebie psycholog jak z koziej dupy trąbka tabletki to podstawa leczenia, kiedy zachorujesz na zapalenia płuc to spróbuj swojego leczenia typu "pozytywne myslenie" szybko sie przeniesiesz na drugio świat...stany lękowe są wywołane patologiczną czynnoscia mózgu co można trwale zniwelować biorąc odpowiednie lekarstwa...

troszke inaczej to widze masz racje ze bardzo dawno. Nie potrafie sie zrelaksowac probuje ale nie wychodzi.