Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

peacelove

włosy kręcone regeneracja pomozcie moim zmęczonym kosmykom!!

Polecane posty

kiedy miałam 13 lat utleniłam sobie okropnie włosy wodą utlenioną ;/ z brązu nie na blond tylko na taki jakby rudawy jasny brąz oczywiscie okropnie się zniszczyły pozniej(rok albo 2 przerwy) przefarbowalam znów na jasny brąz i bylam zadowolona ale niestety szybko znów się wypłowiły posawiłam na radykalną zmianę kupiłam farbę loreala brąz ale wyszedł czarny ;/ byl okropny a włosy jak piórka po jakims roku wreszcie byly ladne ale wakacje mi je rozjasniły i są zniszczone ;/ mam dosc farbowania ale są spuszone rozdwojone i brzydkie ;/ a zapuszczam więc nie zetnę jaką maseczkę polecacie?

Nacisnij szukaj potem wklep zniszczone wlosy Forum: zdrowie i uroda. ponad 3tys. wynikow. z poradami, linkami, itp..

Zetnij! Żadna super maska nie spowoduje że rozdwojone i zniszczone końce się zregenerują i będą piękne. A wierz mi że przez 7 lat zapuszczania wypróbowałam wiele specyfików i się wzbraniałam przed ścinaniem. A prawda jest taka, że nie ma nic gorszego nić długie i potwornie zniszczone włosy... Im szybciej podetniesz końcówki tyle ile trzeba tym lepiej, bo tylko będą się co raz wyżej rozdwajać. A specyfiki typu maski, jedwabie i serum na końcówki stosuje się w ramach zapobiegania, a nie regeneracji zniszczonych końcówek - a wnioskuje z Twojej opowieści że masz więcej niz same końcówki do pocięcia. Obetnij i zacznij o nie dbać plus regularnie w zależności od potrzeb podcinaj końcówki u fryzjera, wtedy dłużej poczekasz aż będą długie ale będą piekne, zdrowe i na pewno będą robić wrażenie.

Gość krucafuks
Szampon bez SLS, albo mysie sama odzywka bez silikonow(np Mrs Potters). Duzo pochwal zbiera tez Moroccan Oil, ale jest drogi- taniej wyjda eksperymenty z roznymi olejami np kokosowym(kupisz w sklepach ze zdrowa lub zagraniczna zywnoscia). Włos to martwa tkanka, tylko cebulke mozesz odzywic, maski zwyczajnie zapobiegaja przesuszeniu i rozdwajaniu. Rozne testowalam i efekt jest- dopuki sie ich uzywa, zwyczajnie oblepiaja wlosy. Farbuje, rozjasnialam- zadna farba mi tak nie zniszczyla klakow jak szampony. Obetnij na dlugiego boba(nie za krotko bo zniszczysz stylizacja) i probuj "no poo"- nieuzywanie szamponu(czasem mozesz oczyscic jakims bez sls)- uwierz, nie przetluszczaja sie po tym i nie sa brudne, czesz grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami przed splukaniem odzywki, lekko osusz recznikiem, spryskaj odzywka lub wetrzyj jakis olejek, troszke zelu albo kremu do lokow, zawin w turbanik, tak zeby wlosy byly na czubku, ponos z 10 min i pozwol wyschnac.