Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyska

moje wlosy potrzebuja ratunku

Polecane posty

Gość Martyska

mam wielka prosbe potrzebuje porad co zrobic aby moje wlosy zaczely wreszczcie byc ladne zdrowe i lsniace. kiedys mialam bardzo ladne wlosy, lecz z nieznanych przyczyn zaczely mi wypadac i doszlo do takiego stopnia ze mam teraz sianowate slabe wlosy, ze az mi wstyd. próbowalam wielu srodkow i nic nie pomagaja, jadlam bellise, uzywalam jedwabiow do wlosow, nafty, olejku rycynowego i wielu wielu odzywek. jedyna co mi pomogla to odzywka wax'a ktora zachamowala proces wypadania lecz juz dalej nic nie zdzialala... a wiec moze ktos zna sposob aby mi pomoc???

Gość Martyska
pomóżcie bo nie chce byc łysa pod majtkami 😭

Gość
Mi na wypadanie włosów pomogły tabletki Merz Special - oczywiście nie z dnia na dzień :) jestem w połowie 3 opakowania. Jeśli chodzi o poprawę kondycji włosów to staraj się unikać suszenia suszarką, modelowania lokówką lub prostownicą, podczas mycia spłukuj włosy chłodną wodą i nie trzymaj mokrych zbyt długo pod ręcznikiem :) no i oczywiście odżywka koniecznie. Ogranicz też farbowanie.

Gość Martyska
ten 2 post ktos za mnie napisał;/ ale ja nie farbuje włosów i jadłam bellise 5 opakowan i dalam sobie spokój jak nie zobaczyłam żadnych rezultatów

Gość ijfhiuxchiux
zbadaj hormony

Gość
Ja wcześniej zażywałam Vitapil i również nie zauważyłam efektów :) ot, zwykłe ziołowe tabletki. Warto poznać przyczynę nadmiernej utraty włosów. U mnie był to niedobór żelaza, a więc preparat z żelazem pomógł w miarę szybko :) Najlepiej idź się przebadać.

to moze byc skutek zlego odzywiania, patrz na to co jesz, bo sa witaminy ktore w znacznym stopniu hamuja wypadanie włosów a inne sa odpowiedzialne za nawilzanie, brak prawidłowego jedzenia powoduje najpierw suchosc włosów potem kruchosc, łamanie i na koncu wypadanie, mozesz tez miec nieprawidłowy poziom estrogenów albo androgenów albo jednego i drugiego. napisz cos wiecej

to moze byc skutek zlego odzywiania, patrz na to co jesz, bo sa witaminy ktore w znacznym stopniu hamuja wypadanie włosów a inne sa odpowiedzialne za nawilzanie, brak prawidłowego jedzenia powoduje najpierw suchosc włosów potem kruchosc, łamanie i na koncu wypadanie, mozesz tez miec nieprawidłowy poziom estrogenów albo androgenów albo jednego i drugiego. napisz cos wiecej

Gość Martyska
to gdzie sie mam udac na takie badania?? potrzebne jest skierowanie??

Gość a jak dlugo bralas belissemni
e tylko ona pomaga ale trzeba ja brac 3 -4 miesiace,zeby byl efekt!!!

Gość
do lekarza rodzinnego - on CI da skierowanie :) ew. do dermatologa

Gość Martyska
ja zjaflam ok 5 opakowan... wiec to ponad 3 miesiace i zero wyników

Gość Martyska
a ile mniej wiecej kosztuja takie badania?

ee te tabletki to pic na wode, moim zdaniem wystarczy zdrowo sie odzywiac, przebywac na swiezym powietrzu, miec odpowiedni poziom hormonów i ewentualnie zdrowa skore głowy ( to chyba bys zauwazyla) zeby miec ładne włosy

Gość a jak dlugo bralas belissemni
mnie pomogla belissa po kuracji silnymi antybiotykami.wiec przestan bzdury gadac ze nie pomaga wcale!

mozesz tez sama sprawdzic czy masz odpowiednia ilosc hormonów - np, czy masz bole menstruacyjne, wielkosc biustu, stan cery ( pryszcze, nadmiar wydzielania łoju), szybkie przetłuszczanie włosów. na rynku jest wiele tabletek normalizujace poziom hormonów na recepte, ale istnieja takze naturalnie wystepujace substancje w zywnosci ktore daja ten sam efekt, np soja (mieso, mleko) podwyzsza endrogeny, zioła wierzbownicy obnizaja androgeny

Gość Martyska
nie na kazdego dzialaja te same tabletki, wiec jednym pomaga bellisa innym nie.