Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkajaca ww ju kej

emerytura

Polecane posty

mam pytanie a propop emerytury w UK. Narazie jestem moda ale chcialabym pomyslec juz o emeryturze. Czy jest tu ktos kto wie gdzie mozna wplacac peniadze aby miec jakas w miare wysokoa emeryture w przyszlosci. Cos wartego polecenia. dziekuje

Gość tez chcialabym wiiedziec
ja tez bylabym zainteresowana, zreszta jak roznymi innymi informacjami jak wszystko robic zgodnie z prawem niestety nie dowiesz sie tego no chyba, ze masz sprawe taka, ze mozesz zadzwonic np do HO i sie zapytac a w innych przypadkach rodacy ci nie powiedza bo wszyscy robia na odwal i nie mysla za bardzo o przepisach

no w sumie fakt. Ale skoro mozna zadzwonic do HO to ok to ja zadzwonie. Trzeba troche pomyslec na przod. Bo czas lecie a czlowiek co ok to starszy

Najlepiej zapytaj Swojego pracodawce, wiele firm oferuje opcje emerytalne, doklada pieniadze do placonych skladek. Moja firma np doklada 5% moich rocznych zarobkow do funduszu emerytalnego, ja dokladam kolejne 3%. Opcje pension oferuja tez np banki ale korzystniej jest zawsze poprzez zaklad pracy bo dokladaja pieniadze

ale ja teraz jestem na macierzynskim i chyba juz nie wroce do pracy. Wiec ta opcja odpada. dzeki zobacze w banku

Gość sprezynka
zgadzam sie z przedmowczynia .najlepiej w pracy bo oni wiekszosc dokladaja.polecam strone directgov .tam napewno znajdziesz informacje ,ktora opcja bedzie dla ciebie najlepsza.co prawda ja tego nie mam .ale czas najwyzszy o tym pomyslec ,im wczesniej tym lepiej .pracujemy na swoja przyszlosc