Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manta21

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Witam. Mam 16 lat i biore tabletki anty od 7 miesiecy. Ginekolog zalecil je z tej racji aby uregulowała mi się miesiączka (raz nie miałam nawet pol roku). Zapytałam się jak długo powinnam brać tabletki aby miesiączka sie uregulowała , odpowiedzial : przynajmniej pól roku. Teraz zastanawiam się nad ich odstawieniem poniewaz obawiam się pozniejszych skutkow, chodzi mi przede wszystkim o zajście w ciąze. Mam też chłopaka z ktorym jestem pond rok a wspołzyjemy od momentu kiedy zaczelam brac tabletki. Wiem ze po odstawieniu miesiączka moze przyjsc nawet po 3 miesiacach i jeszcze moze sie nieuregulowac . Nie chce zajsc w ciaze a obawiam sie ze po odstawieniu moze to nastapić. Czy jedynym wyjsciem z mojej sytuacji jest branie tabletek antykoncepcyjnych? ;]

Gość ala ma kotaa
jeśli współżyjecie często i regularnie to radze jednak zostać przy tabletkach bądź zamienic je na plastry( jak dla mnie rewelacja) W tym wieku nie ryzykowałabym z gumkami czy też innymi metodami... no chyba że odbywacie jeden dwa stosunki na miesiąc to nie warto się truć...wtedy gumka + nmpr

Gość brzydulkaMAW
bierz dalej tabletki

Dzis bylam u ginekologa i zapytalam sie o ciaze po tabletkach. Odpowiedzial ze zachodzi sie bez zadnych komplikacji. Lecz musze poruszyc moja historie brania tabletek.. Na poczatku bralam tabletki Kontracept gdzie pojawily sie plamienia. Ginekolg przepisalm mi wtedy Femipol lecz plamienia pojawily sie nia dawno po 4 opakowaniu. I tak potzrebna byla kolejna zmiana tabletek. Tym razem poprosilam o nieco tansze tabletki od poprzednich ( Kontracept , Femipol - 21 zl ) . Przepisal mi Rigevidon ktore kosztuja ok 10 zl. chcialam sie dowiedziec od was co sadzicie o tych tabletkach? Czy tyje sie po nich? (Kiedy bralam poprzednie tabletki nie przytylam w ogole i waze 50 kg) Czy takze dzialaja w 100 % antykoncepcyjnie? Czy korzystna jest taka zmiana tabletek?;]