Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcien

TRUDNE DZIECKO- HELP

Polecane posty

Gość karolcien

hallo, prosze Was o fachowa opinie, znam pewna rodzinke, ktora ma troje dzieci, w tym jedno jest adoptowane; (ona jest za Sri Lanki, ma 8 lat, uczeszcza do pierwszej klasy) zostala przez nich adoptowana gdy miala roczek. Rodzice maja z nia problem jesli chodzi o wychowanie (wszystkim rozkazuje, wszystko sie jej nalezy) i rowniez w szkole sprawia trudnosci ale nie takie jak w domu, mianowicie chodzi o brak zapamietywania cyfer i liter; sama mialam z nia okazje odrabiac lekcje i dostrzeglam, ze dziecko nie moze sobie przypomniec jak wyglada np. cyfra 2, 5,8 itd i to samo jest z literami, jesli musi je gdzis wpisac. Potrafi liczyc, ale jesli widzi gdzies jakas cyfre lub litere nie potrafi jej nazwac (musi od poczatku liczyc, zeby wiedzic jak sie nazywa.... Prosze o pomoc, jak mozna jej pomoc (pomijajac, ze powinno sie z nia duzo cwiczyc, bo to robia)

Gość dyskalkulia
wyglada mi to na dyskalkulie googlnij haslo "dyskalkulia" i poczytaj.

Gość czy sny zawsze cos znacza
a ja jestem specjalistą od dysleksji i to mi raczej pachnię tą dolegliwością. Musicie poszukać wsparcia u specjalistów, którzy pomogą i dadzą wskazówki jak postępować z dzieckiem

Gość karolcien
dziewczynka nie potrafi jeszcze czytac, ale PIEKNIE pisze, bardzo chetnie bierze ksiazki, zeby ktos jej mogl poczytac, w jej pokoju nom stop mozna slyszec bajki lub piosenki z radiaodtwarzcza, nom i ma 1000 mysli na sekunde.... aaa i ma jeszcze zaburzonia z orientacja czasu (ile to jest 2 tyg? - tzn. 13 razy bedzisz jeszcze spac,) (pokazujac na palcach)

Gość kukurydza86
Może pomoże tez jakiś wspólny wyjazd? ja skorzystałam z oferty firmy Jazon (www.jazon.biz.pl - ciężko ich znaleść w internecie). Super przygodę przeżyliśmy w czwórkę. Bawiliśmy się w poszukiwaczy skarbów, super sprawa na integrację rodziny i zainteresowanie czymś dzieci.

Gość gfggret
A ja co do pierwszego problemu proponuję tekst , " Jesteś gówniaro adaptowana i nic Ci się nie należy " :)