Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rdzio i Izia

Odpowiem

Polecane posty

Gość Rdzio i Izia

Odpowiem na kazde pytanie dotyczące ciąży, porodu i dzieci. Jezeli macie dylemat to piszcie tutuaj a doswiadczona matka wam odpowiem

Gość Rdzio i Izia
:)Słucham jakie ? :)

i ja tez mam pytanko:D jestem w 7 miesiacu ciazy konkretnie chodzi mi o to ze juz kupilam wozek i mam ubranka czy to nie za wczesnie na takie zakupy???

WLasciwie to nie wiem co robic gdyz 38/39 tydzien ciazy i obajwy od kilku dni takie: -zmiana uplawow na wodniste (przezroczyste) w duzej ilosci...Wygladaja jak maziasta woda -bol party na kiszki doslownie jakbym miala stale sie chec zalatwic a w rzeczywtstosci za kazdym razem nie moge... -bol pachwin i krocza jak poleze i wstane to juz wogole -ospalosc i wilczy apetyt... Dodam ze mieszkam w UK i tylko w szpitalu moga mnie zbadac a ja nie wiem zaczyna sie juz czy wkrotce... aa w nocy szereg skorczy,bol podbrzusza jak na okres czasem pol nocy...:/ Co o tym myslec...Dodam iz ciaze mialam podtrzymywana do mniej wiecej 30 tygodnia z powodu krotkiej szyjki....:/

Gość Rdzio i Izia
Sandra - :D Jasne że nie, skoro znasz już płeć to wręcz odpowiedni czas :D majweczka - Ja tak miałam kilka dni przed porodem więc moim zdaniem niedługo powitasz na świecie córeczkę :) Aha jeszcze krótka szyjka to tym bardziej normalne poprostu to już ostatnie chwile :)

czytalam na forum i inne kobietki mowily ze wozkek kupily po narodzinach albo tydz przed dlatego wolalam zapytac dziekuje z gory:P w sumie plci nie znam na usg powiedzieli mi ze prawdopodobnie dziewczynka dlatego jak kupuje ubranka to takie zeby pasowaly do dziewczynki i chlopczyka:)

Gość Rdzio i Izia
Są różne przesądy ale ja w nie, nie wierzę w przypdku moich dzieci jak znałam płeć to kupowałam juz w 5 i 6 miesięcu, dzieci urodziły się zdrowe więc t6o tylko przesądy.

Dobrze by bylo bo juz ledwo zipie:P a te bole prace na jelita to sa normalne,bo z pierwsza cora nic kompletnie nie mialam :/

Gość Rdzio i Izia
ja z corcia tez mialam te bole, jak poczytalam w necie to podobno tak sie ulozyla ze uciskala na jelita i dlatego

Mhy no staram sie szczerze powiem poprowokowac porod :) Ale narazie wszystko sie rusza i cichnie ...A ciaza jest przeciez donoszona ...A w ktorym tygodniu urodzilas?

majoweczka09 ja jestem takiego samego zdania,lecz moje kumpele mowily ze kupuja wozek lozeczko itp tak 3 tyg przed terminem a po 2 ja juz sie nie moglam doczekac kiedy kupie te wszystkie ubranka,a Tobie zycze szczesliwego rozwiazania i zdrowego maluszka:)

Gość Rdzio i Izia
synek - 41 tc. synek i corka 37 tc (blizniaki)

Gość Rdzio i Izia
podobno seks przyspiesza troche porod ale nie wiem ile w tym prawdy

Gość a jaa sie pytam
do ilu lat karmic piersia?

Gość Rdzio i Izia
up jeszcze jakies pytanka?

Gość Rdzio i Izia
Kamrinie piersia to sprawa soobista, jedni karmia nawet do 4 lat, inni do 6 miesiecy, tka naprawde melko nie traci swojej wartosic bo przeciez jestesmy ssakami i krowa rowniez a skoro krowa nie traci wartosci w mleku to ludzie tez nie, podam ci filmik o karmieniu obejrzyj sboie caly a sama wynioskujesz do ilu lat chcesz karmic. http://www.youtube.com/watch?v=UK0bS6hdN6s&feature=related

Gość mamaa 2 chłopców
Wiem, że prostaglandyny zawarte w spermie powodują szybsze rozwieranie szyjki,dzięki czemu mogą przyspieszyć poród.

Gość pampelune
tez mam pytanie, jestem w 21 t.c, czuje ruchy malej doslownie w pochwie momentami, czy to normalne???

Gość Rdzio i Izia
pampelune - nie powinnas czuc ruchów aż w pochwie, radze zeby udala sie do lekarza

Gość mloda zonka
mam termin na koniec sierpnia,a piersi juz mi urosly o 6cm.Czy to normalne?Czy nie za duzo?W ktorym trymestrze rosnia najbardziej?

Jestem dwa dni po terminie. Moje dziecko szacunkowo waży ponad 4kg, lekarze czekają na rozwój sytuacji. Jutro kolejne już badanie ktg i nie wiem czy wogóle mają zamiar coś z tym zrobić... Nie powiedzieli mi na ten temat ani słowa, tylko tyle, że może nie obejść się bez cesarki. Czy w związku z wagą dziecka mogę "domagać się" wywoływania porodu? Może ktoś wie...

Gość kammmmmmiiiiiiiillllllllaaaaaa
jestem w 18nastym tygodniu-bardzo czesto twardnieje mi brzuch? Czy to grozne?

kammmmmmiiiiiiiillllllllaaaaaa mogą to być skurcze macicy, a na takie za wcześnie u Ciebie. Do lekarza najlepiej się udać... Ja przy czymś takim musiałam leżeć w szpitalu, poronienie zagrażające...

Gość pampelune
rozmawialam z moja lekarka i powiedziala ze mam wziac no spe i polezec, pytalam ja czy inne tez tak maja powiedziala ze tak:/ pytalam kolezanek to mowily ze tak mialy ze to normalne... bylam na usg niedawno i dzidzia ok wiec juz sama nie wiem czy sie tym martwic czy nie:(

Gość
pampelune ----> no spa to świństwo jakich mało i więcej szkody niż pożytku z tego. Jeśli Cie zbadali, nie masz przebitego pęcherza, to tylko masz takie wrażenie, że ruchy dziecka są tak nisko. Jak sobie przypomnę swoją ciążę, to chyba też chwilami odnosiłam takie wrażenie.