Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia898989

czy to ciąża?

Polecane posty

Gość Kasia898989

biore tabletki anty juz od ok 2 lat.zawsze mialam przy nich regularne miesiaczki(5dni z czego wiadomo te ostatnie 2 dni byly juz slabsze krwawienia). W tym miesiącu w 1 dzien kiedy przypada mi okres mialam tlyko brązowe plamienia, pozniej 2 i 3 dzien mialam normalny okres,w 4 mialam skapy pod wieczor juz nic i 5 dzien nic . poza tym dodam ze mam zapalenie pecherza moczowego, zaplenie wezlow chlonnych i w ogole jestem ostatnio przemeczona(mialam duzo zajec).na zapalenie bralam 3 antybiotyki pod rzad bo nic mi nie pomagalo, bralam je lacznie ok miesiaca.poza tym bylam w gorach- zmiana klimatu . zdarzyly mi sie tez wymioty i mdlosci(ranne i nie tlyko) teraz mi juz ustaly.Stosunek odbywalam ostatnio 30.12.09. Czy mozliwe ze to jest ciaza? czy raczej zaburzenia ze wzgladu na antybiotyki prezmeczenie, zapalenie?

Może to być z przemęczenia.Ale z tego co wiem antybiotyki niektóre osłabiają tabletki albo są wręcz znikome dawki jakbyś ich nie zażywała.A jeśli stosunek był w tym czasie to jest to możliwe,ze jesteś w ciąży.Może to też tylko przemęczenie.Lepiej kup test ciążowy.

Gość Kasia898989
tak Nat ale ja oprocz tabletek zawsez uzywam jeszcze prezerwatyw dodatkowo.

Gość to po co ci tabletki
skoro z prezerwatywa???? W takim razie skąd przypuszczenie o ciąży w ogóle????

Gość Kasia898989
po to tabletki i prezerwatywa ze jak np wlansie mam oslabione dzialanie tabletek przez antybiotyki stres zmeczenie itp. zeby nie wpasc. wole byc podwojnie zabezpieczona i nie zajsc w ciaze wtedy kiedy jeszcze tego nie chce.

Gość Kasia898989
niepokoi mnie tlyko ta miesiaczka

Gość no i znowu
no i znowu kolejne mądre pytanie. Dziewczyno ja bym zrozumiała gdybyś martwiła się, bo krwawienie nie wystąpiło wcale. A Ty stosujesz pigułki i prezerwatywę, krwawienie dostałaś i histeryzujesz? Stuknij się w głowę lepiej. Krwawienie może być raz obfite, raz skąpe. Chyba żadna kobieta nie miewa takich samych krwawień co miesiąc.Poza tym Twoje trwało kilka dni. To chyba normalne, że najpierw musi się ono "rozkręcić", a potem ostatniego dnia słabnie. Rozumu życzę :/

Gość miesiączkę masz mniejszą
przez antybiotyki. Przecież zabezpieczyłaś się aż nadto, a cudów nie ma, żeby przy tym zajść w ciążę

Gość Kasia898989
tak "no i znowu" tyle ze ja wlansie mialam przy tbaletkach zawsze taki sam regularny okres, zero plamien itp. dlatego sie obawiam

Gość Kasia898989
mniejsza miesiaczka??:) oby dzieki za odp :)

Gość Kasia898989
jakby niektorzy(Ci co krytykuja) nie wiedzieli pierwsze miesiace ciazy mozna miec mniej obfity okres i plamienia. wtedy tez moze to oznaczac jakies zagrozenie dla plodu, a wiec jesli ktos ma zamiar tu wchodizc po to zbey mi powiedziec ze mam sie stuknac w leb niech nic nie psize.

Gość Dziewucho
Dziewucho pomyśl chwilę. Owszem zdarza się, że krwawienie w ciąży występuje nawet do 3 miesiąca, jednak jest to na tyle rzadkie zjawisko, że jeśli kobieta krwawi to znaczy, że w ciąży jednak nie jest. W Twoim przypadku jest inaczej, ponieważ bierzesz pigułki i krwawienie faktycznie nie musi oznaczać, że zaszłaś w ciążę. Jednak powinnaś umieć na tyle myśleć logicznie, żeby dojść do wniosku, że przy pigułkach, które są jedną z najskuteczniejszych metod antykoncepcji nie zaszłaś w ciążę, a co dopiero, gdy używasz jeszcze prezerwatywy. To niemożliwe.

Gość Dziewucho
miało być, że krwawienie przy pigułkach nie oznacza, że NIE zaszłaś w ciążę

Gość kasia898989
ok obys miala racje :p ja logicznie myslac mysle tak jak Ty, ale jak sobie pomysle o ciazy ktora milaby byc teraz to przestaje myslec logicznie :/

Gość kasia898989
zrobilam test :) jest negatywny :)

proszę o odpowiedź . Kochalam sie z chlopakiem w 6 dniu cyklu ( ostatni dzien miesiączki ) z zabezpieczeniem , wynika z tego ze miałam dni nie płodne . W około 11 dc pojawił się przeźroczysty śluz , gęsty ciągnący ( czyli moje dni płodne przypadają na ten czas .. ) Teraz jest 25 dzien cyklu i nie mam śluzu , jeśli już to mało bardzo . Test ciążowy zrobiłam w 14 dni po stosunki oraz 19 wyszedł negatywny . Teraz czuję bóle w dole brzucha jak przed @ . Czy możliwa jest ciąża ?

Gość Do autorki.....
To na pewno nie ciąża. Antybiotyki w takich ilościach, o jakich napisałaś mogły spowodować zmiany hormonalne i brak wytworzenia błony śluzowej w macicy, wiec nie było z czego po prostu złuszczyć się... Nie przejmowałabym się. Być może zabrakło tez jakichś witamin (antybiotyki też mogą mieć na to wpływ podobnie jak choroba). Dla własnego spokoju możesz zrobić test, ale to będzie tylko formalność mająca na celu potwierdzenie braku ciąży... Pozdrawiam!

Gość Do tinka...
Nie jesteś w ciąży. A test się robi w dzień planowanej miesiączki (czyli ok 12-14 dni PO OWULACJI), a nie 14 dni po stosunku.