Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flossy666

Co sądzicie o diecie względem grupy krwi?

Polecane posty

Gość flossy666

Ostatnio jest głośno na ten temat i zastanawiam sie ile w tym prawdy. Teoretycznie ma to sens ale np . ja jestem zwolenniczką produktow zbożowych i mlecznych a według diety zgodnej z grupa krwi są one dla mnie szkodliwe. Zastanawia mnie tez fakt że dawniej ludzie nie mieli pojecia o tym (być moze nie liczni) i byli szczupli .Więc moze główna role odgrywa ilosc pozywienia no i aktywnośc fizyczna? Prosze o odpowiedzi.

Gość masz grupe krwi 0
? bo ja tak i własnie wszelkie produkty zbożowe i mleczne mi "niby" szkodzą powinnam wyłacznie jeść mięso kiedyś poeksperymentowałam i jadłam tylko to co dla mnie zakazane, czułam się fatalnie jem teraz o wiele więcej mięsa i jest lepiej :O więc może coś w tym jednak jest

Gość alergiczkkaaaaa
oczywiscie ze aktywnosc fizyczna odgrywa duza role! :) a takie diety to pic na wode, tak samo jak dieta rozdzielna, montignac, atkinsa (na warunki polskie zaadaptowal ja kwasniewski). dobra dieta to dieta roznorodna (mnogosc skladnikow odzywczych), niezbyt duzo kalorii (zeby zapasy sie nie odkladaly), niezbyt duzo tluszczu (na tyle duzo by witaminy mialy sie w czym rozpuszczac i dostarczone byly NNKT, ale jednoczesnie zeby nie obciazac watroby i trzustki). najwazniejszy jest umiar, a twoje cialo samo podpowie ci, co dla ciebie dobre.

Gość flossy666
Tak grupe krwi 0 i powiem ci ze ostatnio to bylo przez jakis tydzien jadlam glownie chude mieso owoce warzywa jajka i musialam przerwac bo rano zesłabłam nie wiem czy to zbieg okolicznosci i zastanawiam sie czy nie jest tak ze organizm sam jesli czegos nie toleruje to napewno to odrzuci wyraźnie złym samopoczuciem i czy w ogole mozna sobie pozwolic na jakies odstepstwa od tej diety ?

Gość masz grupe krwi 0
wiesz, wiadomo kazdy człowiek jest inny, ale ja zauważyłam ze kiedy jem dużo zdrowych dla innych produktów mlecznych mam okropne problemy z cerą, a kiedy jem mięso i nie ważne czy smażone, czy gotowane , jakiekolwiek, wsłosy skóra, paznokcie robią się perfekcyjne jestem skłonna uwieżyć w ta diete, ale w przesadę nie popadajmy jem przeciez chleb, ryz, makaron, jajka, ale z umiarem

Gość flossy666
Czyli zasada umiar we wszytskim sie sprawdza . Zaczełam juz wprowadzac do diety wieksze ilosci miesa chudego -wlasciwie jem codziennie. Dzieki za opinie: )

Gość masz grupe krwi 0
powiem Ci tak jeszcze z własnego doświadczenia wiem, że mozna bez obaw jeść również mięso tłuste, bo jesli wierzyc w tą diete, to nasze zoładki, enzymy i co to tam jest są bardziej nastawioe na trawienie białek zwierzęcych niż produktów zbożowych nic a nic nie tyje pojakimkolwiek mięsie, czego nie mogę powiedziec własnie o pieczywie, kaszach itp.

Gość alergiczkkaaaaa
po samym mięsie sie nie tyje (no chyba ze jest baaaardzo okraszone tluszczem). po bialku tylko sie masa miesniowa moze zwiekszyc, w tluszcz nie pojdzie na pewno, bo organizmowi sie nie kalkuluje kompletnie przetwarzanie bialka w tluszcz.

Gość czy schudl ktoś z Was
na tej diecie zgodnej z grupą krwi???

Gość yffffffffffffffff
ja jestem wegetarianką i na szczęście mam grupe krwi,która powinna ograniczać mięso :) :)