Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martitka85

Hashimito + pokrzywka - czy ktoś pomoże

Polecane posty

Witam. W 2000 roku zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy typ Hashimoto przy Tsh 24,4 od 08.2007 męczę sie z pokrzywką ktora okazała się uczuleniem na jod. Jestem w błędnym kole przyjmuje jod na chorą tarczycę a ten mnie uczula. Ogromnie się męczę 2,5 roku ciągłego drapania - bąble pokrzywkowe ustępują na parę godz po lekach i wszystko się powtarza - najgorzej jest podczas miesiączki kiedy organizm jest osłabiony. Z dnia na dzień dochodzą nowe objawy drgawki, bezsenność, obniżenie nastroju, kolatanie serca i brak ochoty do życia. Nie ma w Polsce lekarzy - medycyna to bizness. Chodzę od jednego do drugiego lekarza ze sporą już dokumanetacją medyczną wysłuchują mnie ziewając i patrząc na zegarek rozkladając ręce ale 140zl się należy. Nie wiem juz co robic biorę: eutyrox125 telfast 180 ranigast150 singularin10 xyzal alertec zyrtec ca+C siemię lniane Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Może istnieje odczulenie? Bo ja niedługo się poddam - ileż można sie drapać? O dziecku pewnie moge zapomniec- zreszta nie chce mi się już żyć. Marta

Gość ___ NIE ___
Przy hashimoto jodu się nie przyjmuje .

Gość ulezakowana
ja choruje na hshimoto juz od 3 lat i mieszkam w niemczech. mi lekarze zabronili jodu!!!! przy hashimoto musisz uwazac na to by nie spozywac soli jodowanej anie chleba ktory jest tez z taka sola. Poza tym uwazaj na jakies zupki z torebki czy dania gotowe one najczesciej sa solone sola jodowana!!! mi lekarze kazali brac selen ponoc pomaga na te przeciwciala.

Gość Violetta przez V
Jeśli masz Hashimoto to pod żadnym pozorem nie mozesz przyjmować jodu.

Hej, to może lewotyroksyna sodowa mnie uczula a nie jod bo przyjmuję eutyrox125 - po odstawieniu lekow na tarczyce( nie wazne letrox eutyrox czy novotyral) pokrzywka ustępuje no i co robić? ...