Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja123

NIEPIEŁNOSPRAWNOSC W ANGLII!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kaja123

witam wszystkich mam pytanie mam skrzywienie piersiowe solioze kregosłupa odczówam kilka razy dziennie i w nocy ból klatki persiowej jade teraz na 2 tygodnie do polski mam zamiar isc do pediatry w polsce i zrobic wszystkie badania przeswietlenie i chce z tym wrócic do anglii czy z polskimi papierami bede mogła strac sie o DLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czkam na odpowiedzi jeszcze dodam ze skolizoe kregosłupa mam mała ale skrzywienie piersowe duze

Gość juskaaaaa
Nawet polskie orzeczenie o niepelnosprawnosci nie jest uznawane w UK. Musi cie przebadac angielski lekarz i stwierdzic jaki masz stan zdrowia. Dopiero na podstawie orzeczenia lekarza angielskiego ozesz starac sie o DLA.

Gość kaja123
czyli polskie paiery sie wogóle nie licza no dobrze a miał ktos moze podobne schorzenia i sie starał tutaj o DLA???????????????????????????? DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI

Gość belemele
DLA dostaniesz tylko jezeli uznaja sie za osobe niepelnosprawna.Samo skrzywienie kregoslupa nie kwalifikuje do otrzymania DLA.

Gość belemele
uznaja cie :-) mialo byc

Gość kaja123
wiem wiem ze na samo skrzywienie kregosłupa to bym wogóle nie szła ale ja mam równiez skrzywienie klatki piersiowej co utrudnia mi robienie podstawowych rzeczy typu chodzenia dłuszego badz dzwigania ciezkich rzeczy i spania bo w nocy ból klatki piesiowej mi sie nasila i czesto bywa tak ze pół nocy nie przesypiam potrafie odczówac ból kilka razy dziennie i uwierz mi ze bardzo silny i kilka razy w nocy biore sierodki przeciw bólowe ale przeciez nie moge ich brac codziennie przez całe zycie

najlepiej jak bys poszla do lekarza tutaj w uk zapytala dowiesz sie wszystkiego:)

Gość kaja123
tak byłam tutaj u lekarza niedawno u ortopedy to kazał mi isc do fizioterapełty i teraz musz czekac na wizyte ale wydaje mi sie ze tutaj to dla nich jest wszystko takie proste jak cie boli to wez paracetamol

Gość apsa
kaja idz po prostu do lekarza i zapytaj. DLA jest dla osob niepelnosprawnych, jezeli twoja dolegliwosc nie podchodzi pod disability to DLA ne otrzymasz. Moim zdaniem masz raczej marne szanse ale do lekarza sie wybierz.

Gość kaja123
amoze nie bede sie pytac lekarza tylko wysle pisemko bo jak tam dzwoniłam to kazali mi wypełnic pisemko i wysłac a oni stwierdza czy mi sie nalezy cos czy nie i jak beda mieli jakies watpliwosci to karza mi przyjsc na kontrolne badania

Gość ja mam problem zwlosami
oni stwierdza czy mi sie nalezy cos no nie porazka

Gość do ja mam problem zwlosami
nie tobie to oceniac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wyslij pisemnko
:D najwyzej potem oddasz pare tysiecy funcikow :D ty kpisz sobie????

wyslij dziewczyno nie tracisz nic a mozesz tylko sobie pomoc. jak ci sie nalezy dokladnie dostaniesz wszystkie inforamcje gdzie isc na jakie badania itp. do wyslij pisemko!! a ty myslisz ze oni jej kase w kopercie wysla..:D:D:D bo wysle pismo...kpina i brak wiedzy.

Gość kaja123
no masz racje osa zrobie jak mówili bo z tego co wiem to oni kasy tak szybko nie dadza jak nie beda pewni hehehe nic nie trace a moge zystac dzieki za podpowiedzi:)