Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1983ON

problem z dzieckiem

Polecane posty

Gość 1983ON

zaakceptowałem dziecko mojej obecnej partnerki i kłopoty się zaczęły. Jesteśmy razem dwa lata , oboje mamy po 28 lat, dziewczynka ma 7 lat. Jest inteligentna, żywiołowa ot taki diabołek w anielskiej skórze.jakiś czas temu napotkałem się z niemiłymi słowami jakie zaczęła wypowiadać i trochę mnie to zszokowało choć wiedziałem na co się piszę. Padły pierwsze słowa stawiające mnie do pionu a mianowicie '' nie zgrywaj roli mojego ojca bo nim nie jesteś'' następna sytuacja miała miejsce krótko po tym dotyczyła rodzeństwa czyli Mała płacząc na kolanach matki krzyczała że ona chce siostrzyczkę albo braciszka ale z jej tatą.Sytuacje tego typu stają się coraz to częstsze i bardzo dokuczliwe.Oboje kochamy się bardzo i chcemy stworzyć prawdziwą rodzinę lecz zaczęły się wątpliwości z mojej strony.Boli mnie fakt że zaakceptowałem to dziecko jak swoje, również jest tak traktowane.Czy ktoś był w podobnej sytuacji i miał podobne dylematy?

Gość więc zostaje
a mała ma kontakt z biologicznym ojcem?

Gość jhnhbikjhi
dziewczynka dorasta może powinieneś porozmawiać z Nią poważnie. Powiedz, że ją kochasz i traktujesz jak córkę i jest ci bardzo przykro jak ona sie tak zachowuje. Bardzo ważne jest także to jak twoja partnerka na jej zachowanie reaguje Sytuacje zapewne będą się powtarzać, musisz uzbroić sie w cierpliwość

Gość aaaaaaaaaaa44
Musisz porozmawiac szczerze , ona daje wam znaki ze potrzebuje pomocy .

Gość evelinn
zgadzam sie . porozmawiaj najpierw z matka a pożniej z mała .. dzieci czasem nie myślą co mówią.. powodzenia

Gość aaaaaaaaaaa44
Musicie sobie wyjasnic pewne sprawy , pamietaj abys rozmawial z nia jak z dorosla osoba

twoja partnerka tez musi na to zareagowac..sam nic nie wskurasz...zwłaszcza widzac, jak dziecko cie traktuje... na takie zachowanie moze miec jej biologiczny ojciec..jesli ma z nim kontakt...

Gość aaaaaaaaaaa44
Jezeli ma mlodsze rodzenstwo poprostu jest strasznie zazdrosna ...........prosz wyjasnijcie jej ta sytuacje ona wtedy naprawde poczuje sie porzebna .A teraz czuje sie wam niepotrzebna i ma zal do was.

po prostu powinniscie poszukac kontaktu z psychologiem, wtedy uda sie wam rozwiazac ten problem. Mala sama nie wie, w jakie slowa ubrac to, czego chce, a Wy sami nie jestescie w stanie zauwazyc, czy i jakie popelniacie bledy. Dobry psycholog rozwiaze ten problem w krotkim czasie

Gość yyttytyty
taaa 7 latka a sypie teksty jak cycata nastolata :-O kiepska prowo

Gość ...ups
prowo ....jak nic 7 - latka, by tak nie powiedziała ale 17 - stolatka na pewno.

Gość 1983ON
mała ma kontakt z ojcem nawet bardzo duży.spędza u niego ok 3 dni w tygodniu

Gość 1983ON
to nie jest żadna prowokacja.mała jest bardzo inteligentna tak jak jej mama, ojciec również jest wykształconym człowiekiem i mieszka z rodzicami.mała spędza z nim i z dziadkami 3 dni w tyg i tam ma wszystko.są to ludzie bardzo zamożni i nie żałują na małą.które dziecko w wieku 7 lat dostaje na urodziny laptopa za 3 tysiące

Gość 1983ON
Wiktoria bo tak ma na imię była już u psychologa i jedyne co stwierdził po paru wizytach że dziecko jest nad wyraz inteligentne, nadpobudliwe no i trochę rozbite wewnętrznie.może to wina tego że tak naprawdę ma dwa domy i w oby dwu jest traktowana jak księżniczka

Gość 1983ON
dziwi was to że takie jest 7-letnie dziecko a mnie dziwiło to że w wieku 6 lat mała siada do kompa i posługuje się wyszukiwarką aby znalezć jakieś gry i nie trzeba jej pomagać a już nie wspomnę że potrafi włączyć gg i napisać do taty jakieś zdanie koślawe bo koślawe ale w pełni do zrozumienia

Gość 1983ON
oczywiście matka reaguje na jej zachowanie i stara się wytłumaczyć lecz to przynosi marne rezultaty mała lubi rządzić i ciężko czasem jest sobie z nią poradzić

Gość ghyhyyyghghyh
akurat szukanie gier w wyszukiwarce to nic nadzwyczajnego ale budowanie zdań nie pasuje do dziecka w jej wieku więc przestań pitolić bzdury. teksty żywcem zerżnięte z kiepskiej telenoweli

Gość jhnhbikjhi
skoro jest inteligentna to porozmawiaj z nią!!!!!

Gość 1983ON
dlaczego nikt nie czyta ze zrozumieniem.pisząc że mała składa zdanie bo składa to wygląda to następująco:'' cesc tato co u cebie'' wazne jest to ze dziecko 7 letnie posługuje się komputerem jak ja w wieku 16 lat gdy dostałem pierwszy komputer

Gość 1983ON
dla mnie to też było szokiem które dziecko w tym wieku potrafi wysłać zdjęcie mms-em?

Gość 1983ON
temat brnie w zupełnie inna stronę. myślałem że otrzymam pomoc, że znajdzie się ktoś kto jest lub był w podobnej sytuacji

Gość 1983ON
w tej sytuacji wszystko mi się pokomplikowało, dwa lata związku, poważne plany a tu zaczęły się obawy z mojej strony i nie mogę tego problemu rozwiązać.obawiam się tego skoro dziecko teraz potrafi już powiedzieć coś takiego to co będzie za 10 lat??? bo w tej chwili to człowiek jeszcze jakoś to trawi bo to taki wiek i dzieci nie bardzo wszystko rozumieją i mówią głupoty