Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem_pelargoncia

yasminelle, a ciąża

Polecane posty

Gość jestem_pelargoncia

chciałabym sie dowiedzieć o tym jak to było u Was z yasminelle i planowaniem. mianowicie czy odstawiając yasminelle od razu zaczynaliście starania czy czekaliście parę miesięcy zanim staraliście síę o dziecko? chcę poznać Jak to było u Was. moja gin mówiła, ze po odstawieniu bez obaw można rozpocząć starania. czekam na odpowiedzi w tym temacie :)

Gość jestem_pelargoncia
halo! jest tam kto? :)

wiem, ze jak bierze sie jakiekolwiek leki anty to musisz poczekac pare miesiecy (zrobic przerwe). taka burza hormonow moze zle wplynac...ja bralam yasminelle i mialam z 1,5tyg okres a tak to caly miesiac( oprocz tych dni kiedy byla @) plamienia. u mnie bardzo zle wplywala na moj organizm.slyszalam ze trzeba z minimum 3 miesiace zrobi przerwe, bo wszystko musi wrocic do normy..chociaz ja bralam do maja zeszlego roku diane35 przez iles miesiecy i przerwe musialam zrobic 6miesieczna. wydaje mi sie, ze ty tez tak musisz zrobic...pozdrawiam

Gość j_p
może ktoś jeszcze się wypowie w tej sprawie ? Będę wdzięczna za wszelkie informacje i doświadczenia Wasze ;)

jaka burza hormonów? porównaj sobie zawartosć hormonów z pigułki z ilością hormonów produkowanych w organizmie dziennie w cyklu naturalnym to zobaczysz co to burza hormonów :D odstawiasz piguły - idziesz do lekarza - lekarz ocenia stopien przyrastania endometrium - jesli jest prawidłowe - działacie. i to wszystko.

Gość koko19
czesc mam problem, 7dniowa przerwe skrocilam do 5dniowej chcialam przesunac okres;) przy tym dowiedzialam sie ze antybiotyk ktory biore moze zle wplynac na wchlanianie tabletek, biore Yasminelle czy moge miec problem z zabezpieczeniem? czy tabletki dzialaja prawidlowo?

posluchaj...ZAWSZE odstawiajac tabletki anty musisz zrobic przerwe. tak powiedzial moj lekarz.wszystko musi wrocic do normy..a co jesli odstawisz, a okarze sie, ze cykle sa bezowulacyjne, albo za dlugie/krotkie?skad wywnioskujesz, iz masz dni plodne itd? tabletki powoduja, ze cykle masz regularne (juz nie zaglebiam sie w inne przypadki).a najlepszym wyjsciem jest pojscie do lekarza zeby Cie zbadal, zrobil odpowiednie badania. frufru masz racje, ale ja akurat pisalam, co mi lekarz mowil na ten temat..oczywiscie spotykalam sie z tym, ze mowia zeby od razu "brac sie" po odstawieniu. a burza hormonow moze byc(nieprawidlowosci,wysokie wyniki w badaniach hormonalnych itd)..odstawiasz tabletki i wtedy patrzysz, czy wszystko jest w normie, bo jak tak to bierzesz sie do roboty;):p

koko19 antybiotyki moga wplynac niekorzystnie na dzialanie tabletek anty...pamietaj zreszta, ze zawsze jest jakis procent na zajscie;) nic w koncu nie jest idealne:)

Gość uiunm
ja po odstawiniu tabsów musiałam czekać prawie rok nim wszystko wróciło do normy...organizm wariował cykle miałąm od 22 dni do 43 dni...radze zachodzić w ciążę od razu po odstwieniu, bo potem może być z tym problem...

sago, ale mam wrażenie że mówisz o staraniu się o dziecko w sensie "dosłownym" - monitoring cyklu, obserwacja dni płodnych itd. jak dla mnie po podjęciu decyzji o dziecku na początku zalecany jest spontan. kochasz się na luzie i bez stresu przez jakiś czas i moze wyjdzie, moze nie. jak nie wyjdzie długo to wtedy sie zaczyna kontrola cyklu. a jak spontan to spontan, odstawiasz i fru. fru fru :)

frufru zle mnie zrozumialas!!!:):) mi wylacznie chodzi o dobro organizmu!:) ja do niedawna bralam luteine na wyregulowanie cykli mimo to, ze takich dlugich nie mialam...a teraz?okres mi sie spoznil praktycznie 3 tyg(dziwne plamienia)...wiec to tak sie wydaje. chodzilo mi o "sprawdzenie sie" u lekarza czy wszystko jest ok..bo po co pozniej ten zawod, ze cos nie wychodzi?obwinianie sie i te inne rzeczy sa zbedne!:) a co powiesz na to, ze ja po odstawieniu diany nie moge zajsc w ciaze??z 8 miesiecy jak nic..i to tylko sie wydawalo, ze po tabsach idzie szybciej.a co do "starania sie" o dziecko..wiadomo, ze nie raz w spontanie lepiej wychodzi;)trzeba miec szczescie i tyle:) pozdrawiam

a co powiesz na to że ja po odstawieniu Yasminy po 11 latach brania zaszłam od ręki w pierwszym cyklu?... jak mialas przed pigulami problemy z cyklem to po odstawieniu tez bedziesz miala. to oczywiste. zreszta - lekarze tez zalecają najpierw rok-dwa starania się "normalnego". jak po roku przynajmniej nie ma ciązy, to wtedy zaczyna się monitoring cyklu i inne procesy.