Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odp.

jak uniknac rozstepow po ciazy?

Polecane posty

Gość prosze o odp.

planuje zajsc w ciaze. Ale boje sie ze bede miala duzo rozstepow poniewaz gdy ostatnio schudlam ok 4 kg na udach i piersiach zostaly mi rozstepy, co prawda nie sa az tak widoczne ale jednak sa...z tego wyciagnelam wniosek ze mam sklonnosc do rozstepow....jak ich uniknac?

cóż... nie da się :) przecież skóra w ciąży znacznie się rozciąga. Można jednak wpłynąć na rozmiar i widoczność rozstępów stosując odpowiednie preparaty. Najlepiej popytać doświadczonych "ciężarówek" co one stosowały i jakie to dawało efekty.

Gość jestem z siebie dumna
moja kolezanka mowila, ze slyszalam ze trzba sie smarowac zwykla oliwka, ale duzo jej to nie pomoglo...hmmm nie wiem

Gość Aurelia841123
nie ma dobrego sposobu, ja od 7 tyg ciaży smarowałam sie "podobno" najskuteczniejszymi kremami dwa razy dziennie, podczas kąpieli masowałam brzuszek szorstką gąbką, starałam sie nie przytyć za duzo jednak tez mam skłonność do rozstępów i w 8 miesiacu na dwa tygodnie przed porodem zaczely mi strzelac jak oczka w rajstopach, teraz 4 miesiace po porodzie mam 10 rozstepow tylko ze kazdy z nich ma okolo cm szerokosci i jakies 15cm dlugosci do tego fioletowe jak sliwka wygladaja obrzydliwie. ale cos za cos:)

Niestety nie da się uniknąć tym bardziej jeśli skóra ma skłonność do rozstępów. Można jedynie próbować zapobiegać i bardzo często nawilżać skórę podatną na rozstępy czyli przede wszystkim brzuch, uda, pośladki i piersi, ale i tak niestety to Ci nie zagwarantuje sukcesu;(