Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pesymistka290

Potworny kaszel udusze się ratunku...

Polecane posty

Gość pesymistka290

:( Od miesiąca mam straszny kaszel, niewiem czy to nie doleczona grypa, czy co, wiem tylko tyle że okropnie mi to przeszkadza :( i denerwuje :( co robić? :( syropy ani żadne tabletki wykrztuśne nie pomagają , chyba się udusze :( pomocy

Gość spamerom dziękujemy
A słyszałaś może o takim zawodzie jak lekarz? :D Na Twoim miejscu bym się wybrała jak najprędzej :O

Gość pesymistka290
Byłam już? helol? 4 razy nawet? i co?! nic! :( ciągle mi przepisuje jakieś gówna lekarstwa, syropy które nic nie pomagają! dalej szczekam jak kundel pod kościołem :(

Gość pesymistka290
Herbapect pilam i mucosolvan i jeszcze flegamine jadłam... nic nie daje rezultatu! nic kompletnie choćbym zjadła krowie gówno to i tak mi nie pomoże :( jestem jeszcze alergikiem :(

Kurczę, jak na kurz to faktycznie ciężka sprawa... A może masz astmę? Oprócz wizyty u specjalisty nic Ci nie doradzę, bo ja nie mam alergii na nic oprócz spamu ;) Ale objawy są inne.

Gość klonnn
może... nie wiem dupe ci przetrzepac? :o ludzie mają teraz taka tragedie na Haiti a wy kaszlem sie zalamujecie opanujcie sie troche ludzie !!

Gość pectosol se kup

A w powiecie myszkowskim ludzie prądu nie mają... Każdego dnia pijani kierowcy pozbawiają kogoś życia. Matki katują dzieci. Itp... I co? Mamy się powiesić z tego powodu?

Gość lubić_konie
ja już mam ochote sie zabić :o

Gość syrop z cebuli

Gość lalalala29
hej! Musi zrobić przeswietlenie płuc, jeżeli ono nic nie wykaże,to może zrób sobie badanie na alergeny, po prostu możesz być na coś uczulona. Zresztą nawet przed badaniami kup sobie jakieś leki przeciwhistaminowe. Ważne jest jaki too jest kaszel??? Jeżeli jest to kaszel bardzo męczący, długi, a pod koniec kaszlu robi Ci sie wręcz niedobrze, to może to być KRZTUSIEC.

Gość qwerty25
Jeśli to mokry kaszel to kup bronchosol na suchy niestety nie mam sposobu. Tego to najbardziej nie lubie. Jak nie pomoże to idź do lekarza, może są jakieś głębsze przyczyny kaszlu. Czasami alergie się tak objawiają.

Gość gość
Kaszel może być spowodowany wydzieliną spływającą z zatok po tylnej ścianie gardła i jest cały czas podrażnienie. Proponuję przepłukać zatoki. Syrop hamujący odruch kaszlu ziołowy z prawoślazu, dropsy do ssania tymianek/prawoślaz, syrop chemiczny Supremin. Ale jak zatoki zawalone to kaszel i tak wróci.

Gość gość
Na taki kaszel co tak strasznie męczy to najlepszy jest syrop fosidal, bo działa przeciwzapalnie i szybko radzi sobie z przyczyną kaszlu, a nie tylko z objawami. Ja go od dawna używam i zawsze pomaga

Gość gość
Ja tez lubię fosidal, ponieważ działa szybko i nie trzeba brać przy nim innych leków. Najgorsze są te a'la suplementy diety na wszystko. Co do kaszlu, który jest uporczywy i trwa dłużej niż normalnie trzeba iść do lekarza i poprosić o osłuchanie. Ja swoje suche kaszle miałam od alergii wziewnej. Teraz, od mniej więcej dwóch lat, wiem kiedy się przygotować na pylenie i jest spokój.

Gość gość
To prawda, bardzo skuteczny w połączeniu z nebulizacjami. Człowiek zupełnie inaczej przechodzi infekcje. Nie ma konieczności sięgania po antybiotyki.