Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewik81

Czy konkursy radiowe to ściema

Polecane posty

Gość ewik81

Czy wygrałyście kiedyś w konkursie smsowym w radiu. Chodzi o konkretne nagrody np. pieniądze. Czy to tylko naciąganie na smsy.

Gość MD tralala
Smsem nigdy nie wygrałam w radiu, ale zdarzało się kilka razy, że mailem wygrałam. Tylko drobne rzeczy, pieniędzy nie. A teraz z kolei polecam konkurs zorganizowany przez Muzodajnie: do wygrania wycieczki na Dominikanę, trzeba być użytkownikiem muzodajnia.pl i odpowiedzieć na pytanie z newslettera. Zachęcam do udziału!

Gość przyznali się na antenie
Kiedyś jeden z dziennikarzy niechcący przyznał się na antenie, że stacje organizujące tzw. konkursy smsowe zarabiają na jednym konkursie kilka milionów złotych. Jak to usłyszałam to wierzyć własnym uszom nie chciałam :-P Ludzie są tak głupi, że wysyłają miliony smsów z pieniązkami dla bogatych stacji radiowych i telewizyjnych. I pomyslec ze to oskubywani sa biedacy co to myslą, że się obłowią za tego jednego smska. :-( Powinno się zakazać nazywania tego procederu antenowego żebractwa "konkursami", bo co to za konkurs?

Gość 11211
2 lata temu wygrałem książki w radiu bis i do dzisiaj mi ich nie wysłali! oszuści!

Gość kaduszyna
Moja mama wygrała telefon konkursie radiowym

ja wygrałam raz zestaw 35 kosmetyków do makijażu a mówili, ze tylko błyszczyk markowy do wygrania:D i kiedyś 3 płyty:), ale pieniędzy niestety żadnych

Gość skubanie głupków
"to jest naciąganie naiwnych i tak na prawde to oranizator zarabia na tym kupę kasy," przecież to oczywiste bo po co innego robiliby to zbieranie smsów??? :-P żeby wam dobrze zrobić?

Gość Im so sorry for you
oj kiedys wygrywalam mase nagrod, jakies CD, DVD, koszulki, bilety do kina czy na inne imprezy. O kase nie gralam nigdy wiec nie wiem

ladne pare lat temu byl taki konkurs radia wawa albo eska (nie pamietam) - losowali numer telefonu (bez zgloszen, dopiero pozniej je wprowadzili) i jesli sie powiedzialo ich haslo reklamowe (zamiast halo itp) to sie dostawalo kase - no i niestety mnie wylosowali, wtedy stawka byla 25 tys - wlasnie ze znajomymi pilismy piwka, tzn uczylismy sie do sesji - no i gadalam jakies glupoty, a pozniej kilka razy dziennie mnie puszczali na antenie - ale kasy oczywiscie nie dostalam

w tv ostatnio mowili o takiej glupie kolesi, ktorzy z tego zyja - z nagrod w takich konkursach - zawsze inwestuja kilka tysiecy i wygrywaja drogie nagrosy, pozniej je sprzedaja na allegro i tak pracuja od lat

Gość a swistak siedzi i zawija
sreberka

Gość z gracją wygłodniałego lampart
Połowa z tych konkursów to lipa uwierzę tylko w te non-stop nie można się dodzwonić :)

Gość pszółka
racja ja tez uwazam ze to jedna wielka sciema z tymi konkursami wysylalam wiele razy do Radia zet i moi znajomi tez wysylali i nikt znas nic nie wygrazk Jeden kolega z 3 tysiace wydal jak naliczy na te rozne konkursy co kaza sms wysylac sobie ale ani zlotowki za to nie dostal bo do niego nigdy nie zadzwonili oszukuja z tymi konkursami kase dla siebie zostawiaja a osoby ktore wygrywaja to moze jakies podstawione osoby ktore musza zagrac na antenie jak bardzo sie ciesza z NIBY wygranej

Gość dodidka
jest mozliwa wygrana.. z mojej rodziny wygrali 130 tys.

Jak to mowia starzy ludzie;"wygrac mozesz, przegrac musisz"!Zeby ktos wygral, miliony mysza przegrac.Graja przewaznie biedacy, krorym sie marzy nagla zmiana statusu finansowego i jeszcze poglebiaja swoja sytuacje finansowa.Ja nie gralem, nie gram i nie bede gral, bo jestem zadowolony ze swojej sytuacji i nie wierze w cuda!

Gość wnikliwy
Jak się bierze udział w takich "zabawach" to może być to równoważne z oświadczeniem znajomość regulaminu!!! A co w tym regulaminie jest, to jest kluczem do odpowiedzi na te pytanie !!! Polecam czytanie całych regulaminów (zresztą jest to że tak powiem obowiązkowe!!!) ale pragnę autorce tematu, zwrócić szczególną uwagę na procedurę odbioru nagrody (może być np.tak że jak się nie uda organizatorowi dodzwonić do laureata i laurerata rezerwowego, to nagroda przechodzi na własnosć organizatora itp. - nie chę generalizować - ale każdy kto się w to bawi powienien znać tego zasady (dotyczy to generalnie życia - nie tylko takich konkórsów)!!! pozdrwiam.

Gość kiedys kiedys
byl konkurs w gazecie Sukces trzeba bylo napisac co twoim zdaniem uwazasz za sukces, trzy najlepsze prace byly nagrodzone zestawem kosmetykow, mialam wtedy 18 lat ale napisalam i o dziwo wygralam... to byly chyba kosmetyki elancyl, dostepne tylko w aptekach i z najwyzszej polki, na tamte czasy kosmiczne drogie, ale bylam dumna rok temu bralam udzial w konkursie palmoliw trzeba bylo o pelnej godzinie wyslac smsa, 10 osob dostawalo zestaw kosmetykow, wyslalam z kazdego tel w domu dostalam 4 takie zestawy, oplacilo sie :)

Gość rusa kosa
to by było głupie, gdyby ktoś, kto wysyła dużo smsów z jednego numeru mial wygrywać - bo taki debil, jak wygra, to przestanie juz wysylać, ergo - stracą głupka. A tak, to będzie wysylal i wysyłał. PS znajoma moja wygrala 50 tys w rmfie i koleżanki sąsiadka tez, chyba 35tys.

Gość a mój znajomy
w radio rmf fm wygrał 5000 zł

Gość gość 290
POwiem ze to ściema bo tak zwana wygrana w esce to jest jeden kit do tej pory nie dostałem kasy na konto konkurs jakie to pytanie to jest ściema jak drugiej nie ma ludzie nie dajmy sie tak oszukiwać

Gość gość
Dzisiaj jestem chory i muszę leżeć w łóżku. Czas uprzyjemnilem sobie radiem. Wypadlo na Radio Z. Po prawie calodziennym sluchaniu tej stacji stwierdzam, że stacja powinna zmienić nazwę na Radio Bzdet, pasuje jak ulał.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcami, nie warto grać w konkursach radiowych, znacznie bardziej wolę internetowe- mniejsza konkurencja i realne nagrody. Najbardziej lubię takie małe konkursy http://seniorzy24.pl/recenzja-miesiaca/ bo w nich naprawdę jest szansa na wygraną, a regulamin wzięcia udziału jest bardzo prosty.

Gość gość
Kiedyś oglądałem 40-latka i tam w jednym odcinków 2 serii było o wygranej. "Żona jest zadowolona z wygranego samochodu, syn jest i córka też będzie" to tak jak w ostatnim losowaniu loterii paragonowej gdzie widać jaki wpływ ma szczęście ? Koleżanka organizatorki wygrała. Wiem nie mam Szczecina !!! Ale że aż tak ??? Do żony szczęścia nie miałem to chociaż w loterii ? Pozdrawiam naiwny ;)

Gość gość
A moim zdaniem to szczęście, i to nie takie znowu wielkie, wiadomo że jeśli wygra ktoś z Częstochowy to może znać byłą już zresztą wiceminister, zwykły przypadek i tyle. A poza tym w przeciwieństwo do wszelkich innych loteria nic nie kosztuje, nie naciąga na sms-y i na kasę jak lotto.