Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwin

chlopak w zakładzie karnym

Polecane posty

Gość zajebisty tekst
"skończył szkołę,pracuje i jak narazie przez ten czas nic nie narozrabiał" :D :D :D bo siedzi za kratami, to jak niby miał narozrabiać? a o tym, czy rozrabia w więzieniu czy nie, to za przeproszeniem g**no wiesz, bo ten światek jest hermetyczny. poza tym musiał mieć zajebiście wyjątkowego pecha skoro dostał tyle tylko za swoich kolegów. sam to anioł, rozumiem? przypadkiem na miejscu zdarzenia się znalazł? zacznij myśleć :O :O :O

Gość do Dorszuuu
no wybacz, ale jak mozna nazwac osobe siedzace w wiezieniu, jak nie okresleniem KRYMINALISTA ;/ Ludzie, którzy nic nie zrobili raczej nie siedza w tym miejscu ;/

Gość gazorrrrr
kryminalista do końca życia musi pozostac kryminalista albo menelem bo kto takiego do pracy przyjmnie, może 1/10 udaje się wrócić do normalnego życia. A kto za to płaci?? każdy uczciwy pracujący taki jak ja, bo to utrzymanie więźnia kosztuje a potem jak wyjdzie to albo dalej jest kryminalistą albo wyciąga ręce do opieki społecznej. Najgorzej jak jeszcze dzieci narobi to tych rąk do opieki społecznej jest więcej. Element kryminogenny częst zamieszkuje kamienice w centrum miast i zamiast trzymać ten element w kamienicach to powinno wybudować się baraki za miastem a kamienice oddać właścicielą i wtedy starówki w miastach by piękniały a nie straszyły menelstwem, biedą i brudem.

Gość ja rozumiem ze ludzie z natury
dobrzy robia bledy i czasem musza odpokutowac... Ale na 10 lat nie wsadzaja za nic... Na 10 lat to wsadzaja morderce recydywiste :O Z kim Wy sie zadajecie dziewczyny! :O

O.k gówn* wiem i koniec tematu bo nie bedę się tłumaczyć z czyjegoś życia.wszyscy jestećsie tacy mądrzy ale jakbyście byli w takiej sytuacji to byście już nie byli tacy wylewni,he?Ale co tam życzę wszystkim miłego dnia.

Gość Lechilewski
No to spadaj DORSZOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość poleccie mi piosenke
"tym bardziej, że wiadomo, że w Polsce to juz chyba trzeba kogoś zamordować, żeby trafić za kratki" I tu się mylisz. Mojej koleżanki ojca zamknęli za jazdę po pijaku na rowerze, a kolegę za wytrącenie telefonu z ręki ( w sumie później to się skończyło bójką, ale i tak jestem zdania, że wyrok był za wysoki)

Gość Dejjjzi
ludzie sa rozni.zycie lubi sprawiac rowniez niespodzianki i mi taka sprawil.chlopak z ktorym bylam poszedl miesiac temu do wiezienia a niecale dwa lata.i coz historia sie konczy bo zamiast ja jego to On mnie zostawil..twierdzac ze nigdy mnie nie pokocha..smutne ale widocznie szczescie nie wszystkim jest pisane.pa

Gość zajebisty tekst
cóż, zapewne gdybyśmy byli na twoim miejscu, zastanowilibyśmy się jak to możliwe, że same anioły w tych naszych przepełnionych więzieniach siedzą :P :P :P

Gość zajebisty tekst
to do dorszowej było, nie do dejzi.

Dorszuu, nie przejmuj się obraźliwymi komentarzami, ktoś ma zły dzień i chce się wyładować. Kryminalista to mocne słowo, i niestety, przylgnie do każdego, kto siedzi/siedział w więzieniu. Trudno potem wrócić do normalnego życia, zwłaszcza po 10 latach. Dodam, że wielu jest kryminalistów, którzy nigdy nie zostali aresztowani, bo mają kasę, wladzę.. spójrzmy na naszą Polskę, gdzie wyrok za gwałt, pobicie dziecka, zabójstwo, może być niższy niż, właśnie np kradzież, oszustwo np podatkowe itp. Okoliczności łagodzące? Jakie? Przy np maltretowaniu dzieci? Nie można generalizować i wszystkich ludzi przebywających w więzieniu skazywać na dożywotnią półkę wśród tych, którzy już na nic nie zasługują i niczego w życiu nie osiągną. Dorszuu, życzę Ci, żebyś sobie ułożyła życie, może jeszcze poznasz kogoś, przy kim zapomnisz o P? Bo wydaje mi się, że do tej pory nikt nie zdobył Twojego serce i wracasz myślami do niespełnionej miłości, pewnie trochę ją idealizujesz, bo masz wspomnienia sprzed ładnych paru lat... No ale czas pokaże...pozdrawiam

Gość zajebisty tekst
Nie można generalizować i wszystkich ludzi przebywających w więzieniu skazywać na dożywotnią półkę wśród tych, którzy już na nic nie zasługują i niczego w życiu nie osiągną. - jasne, że nie można, ale nie chodzi o to, że tutaj każdy tak myśli, że on jest dnem i patologią skończoną, a raczej o to, że dorszu robi z tego chłopaka anioła - bo on siedzi, bo koledzy go wsypali. a gdyby go nie wsypali to byłby niewiniątkiem? bez przesady :O za darmochę 10 lat się nie dostaje.

Gość ghhghg
Bliski mi temat. Byłam z facetem 3 lata - dość poważny związek. Aresztowano go, czekałam 3 lata, poświęcałam się, jeździłam na widzenia, ale w końcu poznałam kogoś, kto wyleczył mnie z tej miłości. Teraz jestem szczęśliwa.

Gość piwin
gazorrrrr no nie każdy jest KRYMINALISTA a ja tez pracuje i płace podatki .A znalazłam się w takiej sytuacji, i mieszkam w bloku. nie korzystałam nigdy z opieki i nie będe bo mam dobra prace i jak moj wyjdzie to tez pójdzie do normalnej pracy a nie po żebry do opieki.Ma dwie rece więc niech pracuje. ghhghg...ale gdybys nikogo nie poznała to byś napewno byla dalej z nim .powodzenia w życiu

W żadnym moim zdaniu nie obroniłam go,że jest aniołem ze nie powinien zapłacić za swoje głupstwa.Powiedziałam tylko ze jak za taką małą szkodę co on zrobił(w porównaniem np z tym co zabił i zgwałcił dziwczynkę)dostał za wysoki wyrok.sami macie gówno w głowie i hoy wam do tego.poprostu zaczęłam pisać do autorki co załozyła ten opik i gdzie mozna sobie popisać z tymi co są w podobnej sytuacji.nigdy też nie napisałam że czeka na niego i niemoge normalnie zyć że jestem patologia i wogóle czytaj cie ze zrozumieniem....a zrozumiecie.ten okres z P był bardzo miły i naprawdę pozytywnie go wspominam i dlatego nieraz wracam myślami do tej miłości-co w tym złego?

Gość piwin
ale czy wy nie rozumiecie, że KAŻDY może zostac przestępcom i trafić do ZK albo do wiezienia ?? to, że mój chłopak tam trafił to nie znaczy, ze jest nic niewarty, bo dla mnie i mojej cureczki jest najlepszy na swiecie i nitk nie ma prawa go oceniac jak go nie zna ja chce tylko wsparcia a nie głupich gadek od takich co sami nie wiedzą kiedy trafią za kraty :(

Gość piwin
ale czy wy nie rozumiecie, że KAŻDY może zostac przestępcom i trafić do ZK albo do wiezienia ?? to, że mój chłopak tam trafił to nie znaczy, ze jest nic niewarty, bo dla mnie i mojej cureczki jest najlepszy na swiecie i nitk nie ma prawa go oceniac jak go nie zna ja chce tylko wsparcia a nie głupich gadek od takich co sami nie wiedzą kiedy trafią za kraty to nie ja pisałam znowu jakas głupia riura sie za mnie podszywa. do diabła z wami szmaty zakichane. weżcie się do garów a nie za podszywanie się za kogoś

piwin-powiem ci jedno ludziom ograniczonym nie przetłumaczysz.więc nie masz co się"spuszczać",we mnie zawsze znajdziesz wsparcie.jestem z toba:)

Gość piwin
o dzięki wielkie ,a szkoda słów do tych tempaków co nic nie wiedzą o życiu.pozdrawiam cie

wiecie co dziewczyny, nie ma co tłumaczyć tym ciemnogrodom, że nasi faceci to nie jakieś patologie. Tylko my wiemy jacy są naprawdę,a ludzie zawsze gadali, gadają i będą gadali. Ja nie mam zamiaru odwracać się od mojego faceta, tylko dlatego, że kilkanaście lat temu był młody i głupi, wpadł w nieodpowiednie towarzystwo, być może niedopilnowany przez rodziców. Zasłużył siedzi proste, ale nie jest żadnym menelem czy chodzącą patologią. Jest o wiele bardziej wartościowy niż niejeden porządny. pozdrawiam :)

No dokładnie ludzie to najchetniej wydłubaliby oczy za kazdy najmniejszy błąd...Oto Polska nieelagancja Francja...Samo życie.

Gość klikklik klik
Tylko prostaczki nie wiecie,ze utrzymanie miesięczne takiego kryminalisty kosztuje 2300 zł.No z czego??Z naszych podatków.

Nie wiem skąd wyczarowałeś/aś taką kwotę. Koszt utrzymania więźnia waha się w granicach 1500-2000zł Jeżeli już. A tak poza tym to również twoje podatki idą na utrzymanie nierobów, którzy wolą ciągnąć kasę od [państwa niż iść do roboty. Więźniowie przynajmniej pracują, oczywiście ci co chcą

Gość piwin
a ty skończ juz z tymi podatkami bo my wszyscy pracujemy na to.A ty chyba w skarbowce pracujesz ze tak wyliczasz i sie tak wymądrzasz

Gość klikklik klik
Rygryska gówno wiesz i sie nie wypowiadaj.

Gość klikklik klik
Zegnam patologię i to głęboką.

tak się składa, ze na ten temat wiem dużo,> Ty chyba nie wiesz nic jak piszesz takie głupoty

Gość hgtrte
powiem tak nie czekaj nie ma sensu człowiek wychodzi odmieniony 100 % .. naprawde wiem coś o tym byłam z moim facetem nie wiedziałam co sie dziej w ogole i znalazłam kominiarke pod poduszką i zaczeło się wyszedł po 9 latach ok . i stwierdził że nie ma na utrzymanie mnie i dziecka w ogóle całkiem inny człowiek