Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna t

Co to za objaw?

Polecane posty

Gość katarzyna t

Witam Od 3 miesiecy sypiamy z facetem bez zabezpieczenia. Miałam już 2 miesiaczki ale jakieś krótsze ( 2 dniowe) ale od tych 2 miesiecy mam powiekszone piersi , jakby opuchnięte. czy to możliwe że jestem w ciąży mimo tych 2 okresów? czemu nagle mi sie piersi powiększyły?

Gość popieram na sto procent
a tak ciężko zrobić test ??? przez całą ciążę można mieć krwawienia podobne do miesiączki... dlaczego pytasz tutaj, zamiast zrobić test ??????????????????????????????? odpowiedz, proszę dlaczego kobieta w wieku rozrodczym współżyjąca z mężczyzną bez zabezpieczenia przez kilka cykli nie liczy się z możliwością ciąży, tylko pyta o to na kafe ??? a folik chociaż bierzesz ?

Gość katarzyna t
No zrobiłam test ,ale wyszedł negatywnie. Nie wiem czy jest wiarygodny bo go otworzyłam i lezał sobie kilka godzin otwarty. Nie wiem raczej wykluczyłam ciąże po tych 2 okresach ale te piersi i np mdłości jak jade samochodem czy wstret do słodkiego.

Gość katarzyna t
folik?

Gość Im so sorry for you
folik czyli kwas foliowy. Zrob jeszcze raz test od razu po otwarciu. Kafe to nie wrozka

Gość Test...
Zrób test zaraz po jego otwarciu (w sensie tego opakowania białego, w którym jest płytka i pipeta/test strumieniowy), oczywiście zrób go zgodnie z instrukcją - a następnie odczytaj wynik po nie więcej niż 5 minutach. Tak zrobiony test będzie wiarygodny. Zarówno w przypadku pozytywnego jak i negatywnego wyniku - radzę udać się do lekarza, bo możesz mieć problemy z hormonami, albo jakiś problem z jajnikami/macicą. Pozdrawiam!

możesz zrobić test z krwi w laboratorium, wynik 100% pewności nawet przy wczesnej ciąży kwas foliowy trzeba brać jak współżyjesz bez zabezpieczenia ! zmniejsza ryzyko wad u dziecka i jego stężenie jest najważniejsze w pierwszych dniach ciąży, 21 dni po zapłodnieniu bije już serduszko 80% populacji ma niedobory kwasu foliowego idź do apteki i kup niezależnie od tego czy jesteś w ciąży czy nie

Gość katarzyna t
Problem z jajnikami? Robiłam usg dopochwowe rok temu i było wszystko w porządku. Ten kwas sobie kupie. Zrobie jeszcze jeden test za pare dni

Gość katarzyna t
ale te piersi moga byc objawem ciaży?

wpisz sobie w google "objawy ciąży" to się dowiesz u każdej kobiety jest inaczej

Gość katarzyna t
Wiem jakie są objawy ciąży i że nie ma sie wówczas okresu!! i że kazda kobieta ma inaczej. ale kurde czemu mam o rozmiar wieksze piersi od ponad miesiaca?

Niemożliwe, żeby test po miesiącu, dwóch czy trzech nie wykrył ciąży. Wejdź na temat "ciąża urojona". Myślę, że przytyłaś i dlatego masz większy brzuch i piersi albo sobie wkręcasz

Gość katarzyna t
ok dzieki